pirmdiena, 2013. gada 7. janvāris

Kartupeļu, spinātu un Fitaki siera sacepums

Šo sacepumu un blogu, kurā tas atrodams, atradu pavisam nejauši internetā, meklējot ko citu, bet tas mani uzrunāja uzreiz, turklāt visi produkti jau bija ledusskapī, tāpēc bija skaidrs, ko gatavot svētdienas ģimenes pusdienās.


Mēlīšu salāti

Ar šiem salātiem ir tā - ir to fani un ir nīdēji. Es piederu pie pirmajiem. Viegli pagatavojami un ļoti gardi salāti.


Sēņu salāti

Atceros, kā es vienmēr ar nepacietību gaidīju darbmācības stundas skolā. Nē, ne jau rokdarbu dēļ, tie man vēl joprojām neiet pie sirds. Tieši ēdienu gatavošanas stundas man bija tik mīļas, ka es tās būtu gribējusi katru dienu un no rīta līdz vakaram. Tāpat man ļoti patika dežūras skolas ēdnīcas virtuvē, kur vajadzēja servēt šķīvjus, nažus, dakšiņas, pasniegt ēdienu utt., turklāt šīs dienas bija brīvas no mācībām. Šādās darbmācības stundās mēs, meitenes, bijām sadalītas pa 4 grupiņām - viena grupiņa gatavoja zupu, otra salātus, trešā - otro ēdienu, bet ceturtā - saldo ēdienu. Vienā no šīm stundām es nogaršoju sēņu salātus, un kopš tās reizes man tie vienmēr bijuši vieni no mīļākajiem. Man pat ilgu laiku uz vienas nodriskātas rūtiņu lapiņas bija saglabājusies šo bezgala vienkāršo salātu recepte, kuru, tiklīdz ir iespēja un sēnes, liku lietā.