svētdiena, 2014. gada 15. jūnijs

Biskvīta rulete ar putukrējumu un zemenēm

Zemeņu laiks jau rit pilnā sparā! Tās ir manas mīļākās ogas jau kopš bērnības (mana dzimšanas diena sakrīt ar zemeņu laiku), un es tās vienmēr ēdu tik, cik lien, nevis tik, cik ļauj dietologi:) Vasara taču ir tik īsa! Baudiet jūs ar'! Mums šodien vakariņās kartupeļi ar zaļajiem salātiem un zemenes ar putukrējumu, kuram pārmaiņas pēc pievienots kakao, bet blogā - ruletes recepte!
Jau daudzkārt esmu teikusi, ka man patīk ik pa laiciņam atgriezties pie vecām vērtībām. Parasti šīs vecās vērtības ir ne tikai ļoti vienkāršas, bet arī mīļas un garšīgas:) Pāris gadus atpakaļ apgūtā pasakainā ātrā ābolu rulete manā virtuvē ir ienākusi uz palikšanu, un nu pienācis laiks iemācīties cept ruletes ar citiem pildījumiem. It kā jau uzcept biskvīta ruleti ir ļoti vienkārši, tomēr ir daži knifiņi, kas jāievēro. Ar tiem tad arī padalīšos.

Bulgura salāti

Droši vien daudzi no jums jau ir pazīstami ar tādiem svešvārdiem, kā kuskuss, bulgurs, kvinoja, bet kādam varbūt tie ir jaunumi. Kuskuss mūsu ģimenē iegājies un popularitāti guvis jau sen (šķiet, ka vajadzētu blogā ievietot arī kādu recepti), par kvinoju stāstīšu citrreiz, bet tagad iepazīstieties - zemāk attēlā redzamais - bulgurs! Par bulguru (kviešu graudi, kas ir sasmalcināti un speciāli apstrādāti) kā tādu biju kaut ko dzirdējusi, nedaudz lasījusi internetā, bet īsti nezināju, kas tas ir un kā tas garšo. Līdz to pirmo reizi pagaršoju darbā, kur mana talantīgā kolēģīte Laura bija pagatavojusi gardus bulgura salātus. Un iemīlēju no pirmās karotes! Turklāt, kad ieraudzīju jaunākajos Dienas ēdienos bulgura salātu recepti, sapratu, ir jāgatavo!