ceturtdiena, 2013. gada 31. oktobris

Revolūcija virtuvē ar "Sirmais&Dreibants" garšvielām

Tā nu ir sanācis, ka pēdējie trīs raksti ir par meistarklasēm, bet es nevaru nepadalīties ar jums! Nu jau pāris gadus es regulāri piedalos veikala Rito un žurnāla Dienas ēdieni kopīgi rīkotajās meistarklasēs, pēc kurām braucot mājās, galva ir pilna ar jaunām recepšu idejām un garšām. Tāpēc biju jo īpaši priecīga piedalīties meistarklasē, ko vada "3 pavāru restorāns" šefpavāri Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants.

Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants
Ar šiem jautrajiem puišiem personīgi iepazinos "Riga Food 2013" pasākumā Ķīpsalā, kur, nedaudz papļāpājot par manu mīļāko tēmu - kulināriju - iegādājos arī vienu no viņu kopīgi radītās jaunās garšvielu līnijas produktiem - garšvielu vistai, kuru arī izmēģināju un atzinu par labu esam. Nākotnē izmēģināšu arī citas garšvielas. Visus Sirmais&Dreibants produktus var apskatīt šeit. Tur gan vēl nav ielikts jaunums, kuru mēs "testējām" vakardienas meistarklasē 29.oktobrī, un par kuru man ir īpašs prieks - piparkūku garšvielas! Par piparkūkām būs atsevišķš stāsts, bet tagad par pašu meistarklasi!
Tā jau ir - cilvēks savā būtībā ir nedaudz slinks:) Ir dienas, kad uznāk iedvesma un varētu darboties pa virtuvi visu dienu, ir dienas, kad negribas pat domāt par ēdienu gatavošanu. Tomēr kaut kas ir jāēd, un ģimene arī jābaro. Tieši tādās slinkumdienās lieti noder šīs Sirmais&Dreibants garšvielas, jo tās ir gatavas, ērti lietojamas, ar klāt pievienotām receptēm (žetons par to!), bez pievienotiem konservantiem un paredzētas vienai reizei. Nekādu pusatvērtu paciņu! Jā, tām ir klāt sāls, bet tās nav pārsālītas! Un prieks par to, ka šīs garšvielas radītas Latvijā, turklāt ar atpazīstamu un uzticamu šefpavāru gādību, man šķiet, ka tieši tas mums līdz šim bija pietrūcis. Turklāt interesantais iepakojuma dizains piesaista uzmanību.
Šo meistarklasi es gaidīju ar nepacietību tieši tādēļ, ka vēlējos nogaršot arī citas šīs līnijas garšvielas, kā arī uzzināt kaut ko vairāk par tām.
Meistarklasē nogaršojām 5 ēdienus - sorbetu ar īpašajām sarkanvīna garšvielām (Mmm!), lēni gatavotu cūkgaļu ar tai paredzētajām garšvielām, klāt ļoti garšīgu un maigu ķirbja biezeni (izmēģināšu mājās cept ķirbi!), kazas sieru un kaņepju mērci (laba!), pīles krūtiņu ar pīlei paredzētajām garšvielām, ceptiem savvaļas rīsiem (tas man bija gards jaunums - gan rīsi, gan to pagatavošana!), interesantajiem won ton pelmeņiem ar dārzeņu pildījumu (arī gards jaunums - sevišķi ieinteresēja tā ērti lietojamā mīkla, kuru Dreibanta kungs man laipni iedeva izmēģināt mājās! Paldies viņam!) un saldskābo mērci. Ceturtais ēdiens - pergamenta paciņās pagatavots lasis ar garšaugiem un zivīm paredzētajām garšvielām - super, šo ideju noteikti izmēģināšu arī mājās, lasis garšoja vienkārši lieliski! Un tik viegli pagatavojams! Vakars noslēdzās ar piekto ēdienu, kuru, šķiet, gaidīju visvairāk - pašu gatavota piparkūku mīkla ar Sirmais&Dreibants jaunajām garšvielām, jau mīklai garša bija ideāla (var ēst arī neceptu, turklāt tā nesatur olas!), bet piparkūkas - plānas, kraukšķīgas un ļoti, ļoti gardas, pārsmērētas ar cukura sīrupu!:) Gribējās vēl un vēl!

Lēni gatavota cūkgaļa ar Sirmais&Dreibants garšvielām, ceptu ķirbi, kazas sieru un kaņepju mērci
Pīles krūtiņa ar Sirmais&Dreibants garšvielām, ceptiem savvaļas rīsiem un won ton pelmeņiem ar dārzeņu pildījumu un saldskābo mērci
Vakara gaitā jautrā gaisotnē, klausoties puišu humora pilnajās sarunās un padomos, tikām cienāti ar gardajiem Abavas vīniem, kas man bija patīkams atklājums! Garšoja gan ābolu sidrs, gan vīns, gan aroniju vīns ar ābolu brendiju, kuru baudījām pie piparkūkām.
Paldies Abavas vīniem par jaunatklājumiem dzērienu pasaulē, paldies Mārtiņam Sirmajam un Ērikam Dreibantam par burvīgo, garšu baudām pilno vakaru, paldies Dienas ēdieniem un Rito un īpaši SIA Arkolat mārketinga direktorei Laurai Buharinai par meistarklases organizēšanu!
Un tā nu man tagad mājās ir jaunā piparkūku garšviela, kuru, atrādot bērniem, atskanēja sajūsmas pilni saucieni, jo bērni piparkūku cepšanu gaida katru gadu ar lielu nepacietību. Un kāpēc gan piparkūkas nevarētu cept jau novembrī? Un no pašgatavotas mīklas?:)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru