otrdiena, 2011. gada 6. decembris

Torte Cielaviņa

Šī torte tapa par godu SAPa 6 gadu jubilejai (jo kas tad tā par jubileju bez tortes?) un tā sakrita ar manu vecāku - galveno degustatoru atbraukšanu ciemos. Ja jūs esat tie īstie tortes Cielaviņas fani, jums šī torte noteikti kaut vienreiz mūžā ir jāizcep! Un tad jums to pieprasīs cept arī turpmāk, jo mājas Cielaviņa gatavota no A-Z ir daudz gardāka par pirkto:)



Recepte ņemta no cāļa un te ir diskusija, kā meitenēm veicies ar tortes gatavošanu. Tortes krēma recepte no reno, cāļa receptē tika izmantota tieši tāda pati, tikai 2x vairāk. Te rakstu savus izmantotos daudzumus un gatavošanas gaitu.

Sastāvdaļas:
Bezē biskvītam:
415g pūdercukura
6 olu baltumi
75g miltu
270g zemesriekstu
Krēmam:
6 olu dzeltenumi
40g cukura
60g ūdens
400g mīksta īstā sviesta (es izmantoju Maxima favorit īsto sviestu 82%)
4 ēd.k. kakao pulvera
100g nevārīta kondensētā piena (man bija papildus 150g, kopā 250g)
50g ruma (man nebija) 
Dekorēšanai:
200g šokolādes (man bija Karūna tumšā)
100ml saldā krējuma
130g grauzdētu un sasmalcinātu zemesriekstu
1 pac. jeb 180g saberztu šokolādes cepumu (man bija Selgas šokolādes cepumi)

Pagatavošana:
1.Gatavo bezē biskvīta mīklu
Riekstus sasmalcina virtuves kombainā un apgrauzdē uz sausas pannas ik pa brīdim apmaisot, ieliek bļodiņā atdzesēties.
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumus ieliek mazā bļodiņā, pārklāj ar pārtikas plēvi un ieliek ledusskapī.
Olu baltumus liek tīrā lielā bļodā un saputo biezās, baltās putās. Turpinot putot olbaltumiem pamazām pa trešdaļai ber klāt pūdercukuru. Pēc tam ar karoti iecilā izsijātus miltus un apgrauzdētos riekstus.
2. Cep bezē biskvītu
Cepeškrāsni sakarsē līdz 160 grādiem (ar ventilatoru jeb konvekciju). Uz cepampapīra uzzīmē trīs 26cm lielus apļus, papildus uzzīmē par 2cm lielāku apli. Apļus var izgriezt, bet es atstāju negrieztus. Biskvīta masu sadala trīs daļās un katru daļu liek pa vidu uzzīmētajam aplim. Tad ar nazi masu vienmērīgi izlīdzina atbilstoši uzzīmētajam aplim. Cepeškrāsns temperatūru samazina uz 110 grādiem. Vienu ripu liek kaltēties cepeškrāsnī 1 stundu. To pašu atkārto ar diviem pārējiem apļiem. Visas trīs ripas atstāj pa nakti kaltēties izslēgtā cepeškrāsnī.
3.Gatavo krēmu
Jau gatavošanas dienas rītā no ledusskapja izņem un istabas temperatūrā atlaidina sviestu. Katliņā ielej ūdeni, ieber cukuru un savāra sīrupu (es vārīju tik ilgi, kamēr cukurs izkusa). No ledusskapja izņem olu dzeltenumus un sāk tos putot pielejot un pieputojot karsto sīrupu. Tad pamazām pievieno mīksto sviestu un izsijātu kakao pulveri, turpina putošanu. Pakāpeniski pieputo arī kondensēto pienu (man krēms likās par rūgtu, jo kakao pulveri liku ar kaudzi, tāpēc  kondensēto pienu liku kopā 250g). Krēmu atdzesē.
4.Gatavo krēmu dekorēšanai
Ūdens peldē karsē saldo krējumu, tajā izšķīdina sadrupinātu šokolādi. Masa sanāk pabieza, bet līstoša, noliek atdzesēties.
5. Kārto kūku
Cepumus saberž vai sasmalcina virtuves kombainā un sajauc ar 2 ēd.k. grauzdētu un sasmalcinātu zemesriekstu. Pārējos zemesriekstus atstāj virsas rotāšanai.
Ņem vienu bezē ripu un uzliek uz cepampapīra, kurš uzlikts uz lielās cepešpannas. Ripai vienmērīgi pārsmērē ~1/3 krēma, tad liek virsū otru bezē ripu un to arī pārsmērē ar ~1/3 krēma. Tad liek virsū trešo bezē ripu un tās virsmu un maliņas pārsmērē ar atlikušo krēmu (es vēl nedaudz krēmu atstāju rotāšanai).
Kūkai pa virsu pārlej atdzesēto šokolādes masu un ar nazi izlīdzina pa visu kūku un tās malām.
Kūku uzmanīgi paņem kreisajā rokā un ar labo roku tās malas vienmērīgi iesmērē vai nober ar saberzto cepumu un riekstu masu (apmēram kā dara šajā video 1.23 minūtē). Virsu nober ar riekstiem un rotā ar atliktā krēma rozītēm. Torti liek ledusskapī savilkties.

Rezumē:
Vislabāk torti ēst trešajā vai ceturtajā dienā, jo tad tā ir vislabāk savilkusies.
Zemesriekstus nopirku 400g iepakojumā, no kuriem 270g izgāja ripām, bet atlikušie 130g (no kuriem 2 ēd.k. cepumiem) dekorēšanai. Bezē ripas cepu piektdien vakarā, krēmu taisīju sestdien vakarā un tad arī veidoju pašu torti. Ēdām svētdien pēcpusdienā un pirmdien, tad torte garšoja vēl labāk un bezē kārtas griežot, nejuka tik ļoti ārā kā iepriekšējā dienā. Torte sanāk liela un vidēji augsta, tā kā pietiek kārtīgām ģimenes svinībām. Vienīgā nesaprašanās un atkāpšanās no receptes man bija ar kondensētā piena daudzumu, jo tikai pieliekot 250g piena, krēma saldums bija pietiekams, bet ne šķebinošs, bet to vajag likt klāt pamazām un garšot, tad katrs atradīs sev atbilstošo piena daudzumu. Ar greznošanu arī man vēl jāpiešaujas, jo vēl nav tik daudz pieredzes, šī ir tikai otrā torte manā mūžā, ņemiet par labu kā ir:)
Tagad par pašu torti: torte izdevās perfekta!!! Uzreiz pateikšu, ka pati neesmu īsta Cielaviņas fane, jo manis pēc tur varētu būt viens pats šokolādes krēms, kurš man tortē vienmēr liekas par maz, bet šī torte izraisīja vispārējas ovācijas vecāku vidū, kuri gan ir īsteni Cielaviņas fani! Viņi teica, ka šī torte ir daudz garšīgāka par pirkto un ka ja no pirktās viņiem šķebinot, tad šai krēma saldums un daudzums ir tieši laikā (un to pašu teica arī mammas kolēģe, kurai mamma aizveda gabaliņu nogaršot). Vīram arī garšoja. Arī māsai un brālim aizsūtīju gabaliņu, visi bija sajūsmā:) Un garša tik tiešām praktiski identiska pirktajai Cielaviņai, tikai vēl labāka! Šāda izmēra torti bija vieglāk sagriezt nekā pirkto, kura parasti izjūk pa maziem gabaliņiem, jo sevišķi ceturtajā dienā. Pavasarī, kad vecākiem būs jubilejas, būs jācep vēl:)
Vārdu sakot - iesaku šo torti uzcept, nenožēlosiet, rezultāts ir tā vērts!:)))

P.S.Tā kā vecāki tagad šo torti pieprasa pagatavot visos svētkos, pievienoju divas svaigākas bildes no sencīša jubilejas 2012. gada jūlija sākumā.







126 komentāri:

  1. Nu tas ir īsts meistardarbs! Kika, visu cieņu!

    AtbildētDzēst
  2. Izcepu, ļoti garda, paldies:)!

    AtbildētDzēst
  3. Un zemesrieksti... Kāpēc pie mums konditorijā zemsrieksti? A ar lazdu riekstiem? Mica.

    AtbildētDzēst
  4. Protams, ka var izmantot lazdu riekstus, noteikti garšīgāk!:) Ar zemesriekstiem lētāk, turklāt tā kā cepu pirmo reizi, neizdošanās gadījumā nebūtu tik ļoti žēl izlietoto produktu. Arī Staburadzes tortes ir divu veidu - ar zemesriekstiem un dārgākā ar lazdu riekstiem.

    AtbildētDzēst
  5. Kika, arī es cepu "Cielaviņu" precīzi pēc šādas receptes (ja nemaldos, ņēmu to no sensenas "Ievas virtuves"), tikai man bezē ripās riekstiem tendence noslīdēt lejā, savukārt virs riekstiem viedojas tukšums. Vai ir kāds īpašs noslēpums bezē kārtu cepšanā???
    Paldies!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nav gadījusies šāda situācija, tāpēc nemācēšu pateikt. Ja olbaltumus sakuļ līdz baltām, stingrām putām, pēc tam tajos pamazām ieputo pūdercukuru, tad iecilā izsijātus miltus un pēc tam iemaisa sasmalcinātus riekstus, problēmām nevajadzētu būt. Visu iemaisīju pamazām, ne visu uzreiz. Varbūt cepeškrāsns t'c bija pa augstu?
      Varbūt šajā diskusijā atradīsi ko sev noderīgu->
      http://www.calis.lv/forums/tema/9511324-torte-cielavina-foto-6-lapa/
      Lai veicas!:)

      Dzēst
    2. Tas ļoti, ļoti iespējams ir no tā, ka cepeškrāsns nav bijusi gana karsta. Man parasti ar citām kūkām tā gadās, kad nav kārtīgi uzkarsusi un līdz mīkla sāk cepties, visi labumi paspēj noenkuroties "dibenā".

      Dzēst
  6. Paldies par recepti.. Sanāca ļoti garda..

    man tik neizdevās tas triks ar cukura sīrupu.. bet viņa trūkumu arī neizjutu.. :)

    AtbildētDzēst
  7. Milzīgs Paldies par recepti!!!Torte - vienreizēja!Veikala Cielaviņa ne tuvu nestāv klāt šim gardumam!;)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tieši tā, labāk cept pašiem!:)) Paldies par atsauksmi, priecājos, ka garšoja!:)

      Dzēst
  8. loti garsigi izskatas.Paldies!!!!!!!!

    AtbildētDzēst
  9. Īsti nesapratu par tām ripām, kāpēc negriž ārā to papīru. Cepampapīru ar mīklu liek uz restītes vai uz plāts cepeškrāsnī? Tortes formu neizmanto?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. LotiņaS - sveika! Papīru var griezt (cāļa meitenes tā darīja) un var negriezt. Man ērtāk negriezt, jo mīklu ar lielāku papīru vieglāk uzslidināt uz pannas. Mīklu ar nazi vai karoti izkārtoju pa iekšējo apli, tā uzcelsies tikai nedaudz un arī neizplūdīs, un saglabās savu formu. Cepu uz seklās lielās plāts (uz restītēm ripa būs nelīdzena), tortes formu neizmantoju.

      Dzēst
  10. Sveika!Vēlējos uzzināt,vai nevar cept visas trīs bezē kārtas uzreiz?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Var mēģināt, bet pirms tam izlasi noderīgos cāļa linkus zem manas pirmās bildes, kur meitenes aprakstījušas savu pieredzi Cielaviņas gatavošanā. Tā kā man nav 3 vienādu lielo cepešpannu, turklāt mana cepeškrāsns karsē nevienmērīgi, esmu par drošāko variantu atzinusi cept katru ripu atsevišķi.

      Dzēst
  11. Paldies par recepti! Sanaca nu loti debeskigi, visi slaveja un nu bus jacepj atkal. Zelta recepte, it ipasi ja dzivo arpus Latvijas :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Super, priecājos, ka sanāca debešķīgi!:) Forši, ka, dzīvojot svešumā, var radīt mājas sajūtu ar šo garšu!:)

      Dzēst
  12. Uhhh.. tikko pabeidzu un iesvunkaju ledusskapi ieksa. Izskatas apetaliga un viss sanaca vienkarsi burvigi. I plaksnes, i kremi utt. Tikai ejot uz ledusskapi ludzos, lai kaja nepaslid. Ta butu pedejas desmitgades lielaka tragedija. Ta.. alins nopelnits, sev situ uz pleca. Redzes ka rit garsos.
    Ko tik svesuma neiemacies.. sakas viss ar piparkukam no nulles, tagad Cielavina.. jaiemacas tik vistinas zavet un Lacu maizi cept! :-))

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Malacis! Jā, pēc šīs tortes gatavošanas 2 dienu garumā, ir atvieglojuma sajūta, ka nu viss ir galā un lepnuma sajūta, ka torte ir izdevusies!:)
      Vēl sieru jāsien un alutiņš jātaisa:))
      Man jautājums, cik Tu liki kondensēto pienu? 100g vai 250g?

      Dzēst
  13. Ta, nopirku musu "slavu" veikala bundzu, kur rakstits 397g (loti interesants svars), visi meramtrauki bija 'aizsisti' kond. piena pievienosanas bridi, tad nu leju uz "glaz-olmaz' un pirkstin'pagarso. Biku vairak ka puse palika pari bundza vel, tad ar acu aritmetiku izrekinot es izlietoju aptuveni no 101-149g.:D
    250 g nebija. Bet kond. pieni jau ari var garsot savadak viens no otra? Viens saldaks otrs ne tik. Kakao beru ta pratigi.. bez kaundzem. :-)
    Sovakar vakara tiks tiesata nost. "Reportesu" tad talak no karsta punkta.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Par kondensētā piena garšām nezinu, varbūt atšķiras:) Es interesējos tādēļ, ka gribu saprast, vai man vienīgajai tie 100g liekas par maz:) Kakao gan es lieku tādas kārtīgas ēdamkarotes.
      Gaidu reportāžu no karstā punkta:)

      Dzēst
    2. Kika, es arí liku iebiezināto pienu vairāk, pusbundžu, ir stiprāka garša ;) un beigās sanāk ļoti gards krēms!

      Dzēst
    3. Nu skaidrs, tātad es neesmu vienīgā:)) Paldies!:)

      Dzēst
  14. Bija labi... Bija tik labi, ka visu dienu vakar braukajos ar riteni un edu arbuzu, jo iedomajoties kalorijas pec sestdienas vakara braukajot pa manu vederu un gurniem .. BEt bija to verts. Meitenes, manas draudzenes,ari eda, ka snaksteja vien, un tad visas bija aizmrsusas par savam slaidajam linijam. Un taisniba vien , ar dienam vina paliek garsigaka. Sodien pedejo gabalinu apedu... Varbot garsoja vel garsigak, zinot, ka tas ir pedejais??? Bet torti noteikti ir verts meginat!
    Ja kads dibina klubu "Cielavina", es ar visam cetram esmu ieksa! :-)))

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Smaidīju, lasot Tavu komentāru:))) Patiess prieks, ka visiem garšoja!:)

      Dzēst
  15. Salasījos komentārus un nu ir vēl lielāka vēlme šo kūku pagatavot, "Cielaviņu", vēl neesmu gatavojusi, bet ceru, ka izdosies.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Izprintē recepti, pieliec virtuvē pie sienas un tik seko norādījumiem! Tev noteikti izdosies!:) Lai veicas!:) Ja kādi jautājumi, droši jautā!:)

      Dzēst
    2. Es to paveicu :) bija ļooooti garda, radinieki neticēja, ka tā ir pašu cepta, paldies par šo recepti, noteikti "Cielaviņu" turpmāk nepirkšu, bet gatavošu pati, jo arī process nav tik sarežģīts un es visas 3 ripas cepu uzreiz, domāju noriskēšu cept visas reizē, un izdevās :) tiešām paldies :)

      Dzēst
    3. Apsveicu! Nu re, kā jau teicu, izdevās!:))) Malacis!:)

      Dzēst
  16. Salasījos interesantos komentārus un manī modās vēlme pamēģināt. Un tā nu tagad man ledusskapī stāv mans brūvējums. Interesanti bija tas, ka citos manos kulinārajos eksperimentos, mans vīrietis nostaigāja garām, painteresējās par to, kas top un aizčāpoja savās gaitās, bet šoreiz.... dīdījās, kā tāds nepacietīgs runčuks, uztraucās, ka es neuzmanīgi pārvietoju un varu salauzt u.t.t. Katrā ziņā man tagad ir skaidrs, kas ir lielākais kārumnieks.
    Mani komentāri par gatavošanas procesu - domāju, ka citās reizēs ņemšu uz pusi mazāk šokolādes glazūrai, arī saldo krējumu aizstāšu ar lauku pienu, bet mazākā daudzumā.
    Šeit diezgan daudz runāja par to, ka krēmam vajag vairāk kondensētā piena vai mazāk kakao. Es īsti nemērīju pienu, bet domāju, ka tā arī pieliku tos 100 ar mazu astīti. Toties kakao pēc pagaršošanas pieliku vēl. :) Es laikam esmu rūgtā cienītāja. :)
    Bet paldies Kikai par šo blogu! Lai izturība un radošais lidojums arī turpmāk!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. ElitaL - paldies par komentāru un atsauksmi! Ceru, ka garšoja gan Tev, gan Tavam kārumniekam:) Dikti priecājos, ka Tev patīk mans blogs, un paldies par novēlējumu!:)

      Dzēst
  17. Liels paldies , loti garsiga si torte, es dzivoju Lietuva, bet man loti garsiga Cielavinas torte, Lietuva so torti nevari nopirkt tikai atbraucis uz Latviju. Mana meita dzivo Anglija un man atsutija jusu recepti, vina pati cepa so torti pagal jusu recepti. Es atvainojos, kad mana latviesu valoda nau jau tada laba, jau daudz gadu nedzivoju Latvija.
    Liels paldies.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies par tik sirsnīgu atsauksmi! Ļoti priecājos, ka, arī svešumā dzīvojot, izdodas saglabāt Latvijas garšu:)))

      Dzēst
  18. Sveika!
    Sāku taisīt tavu jauko cielaviņa recepti savai dzimšanas dienai, bet nonākusi līdz krēmam, kas būtu jāpilda starp olbaltuma plāksnēm, man kaut kas nogāja greizi. Krēms sanāca recekļains. Es īsti neizpratu vai to krēmu kamēr liek visas nepieciešamās sastāvdaļas klāt puto un silda uz plīts vai vienkārši puto bet bez sildīšanas.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Sveika!
      Šo torti esmu gatavojusi vairākas reizes, bet ar recekļainu krēmu neesmu saskārusies, vaina varētu būt produktu temperatūru nesaderībā, tādēļ krēms "sagāja pārslās". Uz plīts neko nesildīju, visu putoju bļodā uz galda bez sildīšanas.

      Palasīju Cāļa diskusijas un re, ko Aquitania raksta šeit->

      http://www.calis.lv/forums/tema/9511324-torte-cielavina-foto-6-lapa/14/

      (...)
      "Reizēm gadās, ka sviests ir kaut kāds dīvains. To es atklāju cepot magdalēnas. Viens un tas pats sviests, viena un tā pati recepte. Vienu reizi mīkla sanāk kā biskvītam - tumīga un pufīga, otru reizi ar krūzi lejama. Līdz šim viendabīgāka kvalitāte ir Exporta un Daugavas sviestiem. Daugavai, manuprāt, sanāk mitrāks izstrādājums, varbūt vairāk sūkalu palicis? Vēl krēms var palikt pārslains, ja slikti olas ieputotas. Te, savukārt, vajag notēmēt sviesta un olu siltumu. Tur, kur sviests jadabū kopā ar olām, es sviestu maisot sildu. Pareizā konsistence ir tad, kad sviests ir tāds kā skābais krējums - viegli, viegli maisāms. Noņemu bļodu no siltuma un kārtīgi izmaisu - lai nav cietāku sviesta gabaliņu un lai nav izkusis sviests gar bļodas malām. Olām jābūt istabas temperatūras. Puto klāt sviestam pa vienai un ļoti kārtīgi saputojot.
      Cielaviņai krēms sanāk tāds diezgan mīksts, pat pašķidrs. Smērē kūku un liec dzesēties, ledusskapī sacietēs. Tur tak sviests sastāvā!"
      Savukārt Taga 15.lapā raksta->
      (...)
      "Ar krēmu gan traki, jo brīdī, kad olas dzeltenumam un sīrupam kūlu klāt īstabas temp. sviestu tas viss sagāja tādā kā biezpienā. Tad krēmu taisīju otrādi, resp. sviestam šķidram liku klāt olas un visu pārējo, sanāca. bet piepalīdzot speciem mēs to biezpienveidīgo krēmu ūdens peldē pašķidrinājām - kunkuļi izgāja un krēms sanāca labs, un tad abas porcijas krēma tika lietotas (vienu bez kakao likām)."

      Tātad, ja vēlreiz gadās šāda problēma, krēma masu var pasildīt ūdens peldē un samaisīt, lai krēms būtu viendabīgs.
      Lai veicas!:)

      Dzēst
    2. Sveika!
      Paldies par palīdzību, es pati atradu savu kļūdu. Nekādā gadījumā krēmu nevajag vārīt, jo tad sajiet kunkuļos viss un tas jau būtu pilnīgi loģiski, jo olas dzeltenumu tu liec klāt, kas arī karsējot veido neīsto masu. Nākamajā dienā taisīju pa otram lāgam bez vārīšanas un sanāca viss pa smuko. :)


      Kūka izdevās lieliska! Ēdu pēc savas dzimšanas dienas vēl 3 dienas.

      Dzēst
    3. Sveika!
      Priecājos, ka izdevās atrast kļūdu un kūka izdevās lieliska! Tā turpināt!:)

      Dzēst
  19. Hmm, par kondenseeto pienu. Tam jabut ar cukuru vai bez?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tikai un vienīgi ar cukuru! Un noteikti klasisko - bez augu taukiem!:)

      Dzēst
    2. Paldies! Nedzivoju LV, tapec njemu, kads bija kondensetais piens armenju veikala, bet izskatas ok - piens, cukurs sastaavaa. Tad jau laikam bus istais :) Rit megjinashu cept biskvitus, parit visu parejo, un tad pasniegshu drauga dzimshanas diena :)

      Dzēst
    3. Jā, tāds piens derēs:) Nu tad veiksmi biskvītu cepšanā un lai izdodas kolosāls pārsteigums draugam dzimšanas dienā!:))

      Dzēst
    4. Paldies! Torte sanaca garda par spiti tam, ka ar diviem piegajieniem nesanaca sakult olu baltumus ar cukuru stingras putas. Ka pievienoju cukuru, taa viss sakritas un palika shkjidrs. Bet varbut taa tam ari bija jabut?

      Dzēst
    5. Nē, tā nebija jābūt. Ir daži priekšnoteikumi, lai olu baltumi sakultos biezās putās:
      1.Olu baltumus kuļ tīrā, SAUSĀ bļodā.
      2.Lai vieglāk sakultos, var piemest mazu šķipsniņu sāls (es parasti nelieku).
      3.Olu baltumiem nedrīkst būt klāt ne kripatiņas dzeltenuma.
      4.Cukuru olbaltumu masai ber klāt tikai tad, kad tā palikusi spīdīga un stingra, turklāt to ber pamazām pa mazām porcijām.
      5.Ja arī tad neputojas, iespējams par maz miksera jaudas.
      6.Olu baltumiem jābūt istabas temperatūrā (par šo tikai daļēji varu piekrist, jo esmu olas kūlusi tikko no ledusskapja, viss ir sanācis).
      Varbūt atradi, kur varētu būt kļūda, novēlu, lai nākamreiz viss izdodas!:)

      Dzēst
  20. Sveika kā tev sanācatik skaista augša tortei ar ciparu 53...
    tāšokolāde izskatās kā tādā musturā kkā interesanti bet 1 torrtei tā nav - kā jādara?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Lai uz tortes uzrakstītu vārdus, ciparus vai uzzīmētu puķītes, jāizmanto dekorējamie toršu uzgaļi, kurus var iegādāties specializētajos veikalos, kā arī lielveikalos. Metāla uzgaļi ir izturīgāki par plastmasas, un vieglāk izmantot plastmasas maisiņus, nekā špricītes.
      Es pati vēl tikai mācos dekorēšanu, bet mani šī lieta ļoti aizrauj:)
      Izskatās šādi->
      http://www.leifheit.lv/index.php?p=8372&pp=11720&lang=396&preces_id=24712&page=11

      Dzēst
    2. Paldies par recepti! Izdevās labi, saņēmu daudz atzinīgu vārdu. Vienīgi nākamreiz pamēģināšu riekstus ar brūno miziņu-sākumā apgrauzdēt, nolobīt miziņu un tad sasmalcināt, jo tad ir daudz izteiktāka arahisa garša. Vēlreiz -paldies!!!

      Dzēst
    3. nata - prieks, ka izdevās!:)

      Dzēst
  21. Sveika, Kika!
    Ja man cepeškrāsnij nav ventilatora, vai cepot bezē kārtas man jādara kaut kas savādāk? Paldies! ;)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Sveika!:)
      Ja cep bez ventilatora, cepeškrāsns temperatūru noregulē par 20 grādiem augstāku, resp., ja ar ventilatoru cep 160 grādos, tad bez - 180 grādos, turklāt iesaku pamēģināt cept ar nedaudz pavērtām krāsns durtiņām - tas nodrošinās gaisa plūsmu. Ja pirmo kārtu cepot, tā tomēr noteiktajā laikā negrib apcepties līdz cietai un kraukšķīgai, nākamās cep ar aizvērtām durtiņām. Lai veicas!:)

      Dzēst
    2. Tātad no sākuma cepeškrāsni sasildīt līdz 180 grādiem un tad, kad likšu cepties, samazināt līdz 130 grādiem (nevis 110) un cept ar nedaudz pavērtām durtiņām - pareizi sapratu? Pa vienai izcept visas trīs kārtas un uz nakti ielikt visas atpakaļ cepeškrāsnī, ja? :)

      Dzēst
    3. Jā, piedod, sajaucu grādus, bet Tu visu esi sapratusi pareizi!:) Tātad cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem, un pēc tam, kad liek cepties bezē ripu, grādus samazina līdz 130 un cep ar nedaudz pavērtām durtiņām. Laiku apmēram skaties ap 1h, ja ripas vēl mīkstas, cep ilgāk. Var cept visas trīs kārtas uzreiz, ja vien Tev ir 3 vienādas cepešpannas, kurās ripas "ieiet", nesalokot to maliņas:) Es cepu katru atsevišķi un pa nakti lieku atpakaļ cepeškrāsnī. Pēc tam uzraksti, lūdzu, kā sanāca!:) Vēlu veiksmi!:)

      Dzēst
  22. Tev, Kika, iznakusi loti skaista un apetitliga torte !!! Bet kaa tas malas var tik vienmerigi apbirdinat ?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies!:) Torti tur vienā rokā un ar otru roku no bļodas ņem cepumu-riekstu masu, kuru iesmērē sānos. Skati "Pagatavošanas" 5.punkta pēdējo rindkopu, tur viss aprakstīts un arī video parādīts:)

      Dzēst
  23. Labdien, Kika!
    Vēlos Tev pateikt milzīgu PALDIES! Nekad dzīvē neesmu gatavojusi kūkas, bet Tava izcili viegli saprotamā recepte un sastāvdaļas mani iedvesmoja! ;) pa vidu trāpījās mammas un tēta 30 gadu kāzu jubileja un vēl fakts, ka mammai tā ir mīļākā kūka.. lai gan mēs ģimenē vispār neesam kūkēdāji.. :)) ..
    nu ko.. tikko pabeidzu meistarot savu kūku.. naktī pamodos un 2h nevarēju aizmigt, jo visu laiku domāju, kāpēc man tas biskvīts tik plāns izcepies.. tagad nu cerams varēšu saldi gulēt.. lai gan nē, vēl jau nav zināms kā tas viss kopā garšos! :D :)) ...vēl kūkai jāiztur 80km pārbrauciens.. :) nu tā.. ir vēl par ko padomāt!.. :)..
    Tad jau uzrakstīšu kā tas viss būs garšojis.. ;) ..
    Vēlreiz paldies par lielisko foto recepti! ;)))))

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. papildinājums... :)) tikai man radās jautājums - kāpēc tajā pašā dienā nevar meistarot visu kūku?.. kāpēc vēl nakti jānostāv tai plītī? :))
      Ar cieņu,
      Linda.. ;)

      Dzēst
    2. Sveika, Linda!:)
      Lasu un priecājos, ka man izdevies Tevi iedvesmot pagatavot šo torti!:)) Tavi vecāki būs ļoti priecīgi par šādu dāvanu, jo sevišķi tādēļ, ka to ar mīlestību esi gatavojusi Tu pati, un mammai tā ir mīļākā kūka!:))
      Principā var jau meistarot visu kūku vienā dienā, galvenais ļaut tai ievilkties kā minimums vairākas stundas, citādi būs grūti sagriezt un kūka juks ārā:)

      Dzēst
    3. Sveika, Kika! :))
      Šeit Linda!
      Kūka, protams, izdevās debešķīga tieši tāpat kā pārējiem, nekad dzīvē neesmu vienu kūku tik daudz apēdusi! :D ..Vecāki, protams, arī ļoti priecīgi bij!
      Vēlreiz milzīgs paldies par visu - iedvesmu, recepti un arī pārējo gatavotāju komentāriem, kas arī palīdzēja uzmeistarot to kārumu! :))
      Priekā!!! :D

      Dzēst
    4. Sveika, Linda!:)
      Lasu, smaidu un priecājos par Tavu komentāru - pārsteigums izdevās!:))) Bet savādāk nemaz nevarēja būt! Malacis! Tā turpināt!:)))

      Dzēst
  24. Sveiki, Neesmu liels meistars, bet nesen sagribējās Cielaviņu. Uzmanīgi izlasīju visus komentārus, bet varbūt palaidu garām par cepampapīru. Vai ar to domāts follija, kas man būtu vispieejamākā? Vai tomēr folliju nevar lietot.
    Paldies,
    Inta

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Sveika Inta! Ar foliju var būt tādas problēmas, ka to būs grūti noplēst no gatavās ripas, tādēļ es iesaku cepampapīru (pārdodas rullī, bet es pērku sagriezto, kurš ideāli der lielās pannas izmēram). Lai veicas!:)

      Dzēst
  25. Gribēju arī padalīties ar savu pieredzi. Vakar palasīju komentārus, pati arī daudz ko esmu cepusi un dažādas receptes izmēģinājusi, domāju, beidzot laiks Cielaviņu arī pamēģināt uztaisīt.
    To, kā man veicās varētu kādā humora raidījumā ilustrēt:) riekstus man šķiet sablenderēju par smalku ( bet to nu var pieciest), olas baltumu es uztaisīju 4 apļus- divus lielus, 2 mazākus ( nejautājiet, kāpēc. laikam sapratu, ka visu nakti cepšu cepenē un tā arī gandrīz bija. jautājums- ja vienu apli cep tādu laiku, tad cik 3 gab? jāņem brīvdiena, vai?), cepu ļoti ilgi- ap 2 h ( cepeškrāsns ar ventilatoru, jauna), aplīši ne balti, bet gaiši brūni ( nu labi, pieciešam arī to).. sāku taisīt mērci, sviests ar olu nekūlās nekādi, domāju pasildīšu lai pakūst varbūt nedaudz ( zinu, ka nevajadzēja), finālā man sanāca škidrs.. izmisumā izliku ārā lai sastingst, pēc tam ledusskapī. No rīta vilku ārā, putoju ar mikseri ( cerēju ka kaut kas sanāks, citādi 6 olas un sviests vējā), kaut kas biezāks un gaišāks sanāca.
    Tad nu ķēros pie kopā likšanas- visu sasmērēju, pāri palika, bet izskatās ne pēc tortes, pēc piramīdas:)) . Tagad domāju- vai vērts dekorēt?:))
    rezumē tāds- viss izskatās tīri vienkārši uz papīra, reāli pamatlietas, no kurām torte sastāv- bezē un krēms, prasa uzmanīgu apiešanos un prasmes.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Sveika!
      Te un cālī meitenes ir cepušas visas trīs ripas kopā, tā kā var darīt arī tā.
      Par krēmu - palasi komentārus gan cālī, gan šeit, blogā (27.septembra komentārs), viņām arī ir gadījusies šī problēma. Sviestu krēmam izmantoju ļoti mīkstu, bet ne kausētu, parasti to jau no paša rīta izņemu no ledusskapja.
      Jā, šī torte prasa ļoti lielu uzmanību un daudz laika, bet jebkura pieredze ir pieredze, un ja saņemsies vēlreiz uz šo torti, tad jau zināsi, ko darīt savādāk, lai viss izdotos! Vēlu veiksmi un izdošanos nākamreiz!:)

      Dzēst
  26. Paldies, Kika, par recepti! Mana pieredze gatavojot so kuku ir tada, ka ari man krems sanaca skidrs :(( Gatavoju jaunu kremu, nolemu cietinat ar kukuruzas cieti, bet tas neko nemainija. Kuku tomer salipinaju kopá( gribot negribot sanaca to gatavot 3 dienas), tacu izdekorét caur sprici, ká biju ieceréjusi, nebija iespejams :(
    Garsas ziná sí kúka garsoja vnk lieliski par spíti skidrajam kremam. Draugi un gimenes locekli bija sajúsmá.

    So kúku man palúdza vélreiz uzcept, tacu gribas, lai krems tomér ir cietas konsistences..
    Varbút vaina kondensétajá piená? Izmantoju originálo "Nestle" kondenséto pienu, tikai uz bunzas nav norádíts vai tas ir váríts vai neváríts. Man pieejamais "Nestle" kondensétais piens ir diezgan skidrs péc konsistences, cik atceros, tad Latvijá kondensétais piens bija diezgan pabiezs?!.. varbút tur tá vaina..

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Sveika, Saules meitiņa!
      Par krēmu - lūdzu skatīt iepriekšējo komentāru.
      Par kondensēto pienu - es jau te laikam rakstīju, ka ražotāji mēdz blēdīties un ar līdzīgām etiķetēm ražot gan klasisko kondensēto jeb iebiezināto pienu (kur sastāvā ir tikai piens un cukurs - tas ir īstais!), gan KONCENTRĒTO pienu (kurš iespējams tieši Tev pagadījās, un pilnīgi noteikti šeit nederēs), gan kondensēto pienu ar palmu eļļu (arī nederēs), gan vārīto kondensēto pienu, gan kondensēto pienu ar kakao. Ir ļoti uzmanīgi jālasa nosaukumi uz bundžām, jo kondensētais un koncentrētais piens skan tik līdzīgi, bet nav viens un tas pats. Cik saprotu, Tu nedzīvo Latvijā? Tad īstā kondensētā piena dabūšana Tev varētu būt problemātiska. Man gan nav nekādas pieredzes šajā ziņā, bet varbūt tur ir kāds krievu preču veikaliņš, kur šo mantu varētu atrast?
      Katrā ziņā, priecāšos, ja uzrakstīsi, kā izgāji no situācijas, lai šī pieredze varētu noderēt gan man, gan citiem bloga lasītājiem!
      Lai veicas!:)

      Dzēst
  27. Kūku cepšanas pieredze man ir liela, bet pa brīvdienām saņēmos izcept pirmo cielaviņu. Pašu cielaviņas krēmu gan biju gatavojusi citiem mērķiem un bija sanācis labi, bet šoreiz...sanāca šķidrs. Pats svarīgākais, ka īsti nezinu iemeslu tam - vispirms, pēc kondensētā piena pielikšans tas sagāja pārslās, tāpēc pasildīju silta ūdens peldē-tas palika šķidrs un arī ledusskapī nesacietēja...
    Rezultāts jau bija garšīgs, bet ne tā kā gribējās.
    Kādreiz man ir gadījies iziet no situācijas (kad sviests krēmā sapārslojies), to izlaižot caur smalku sietiņu-tās sviesta daļiņas, kas sietiņā nav iztecējušas cauri, turpat samaisa-sviests paliek vijīgs un pēc tam ātri samaisa ar iztecējušo šķidrumu - viss smuki samaisījās un ieguva vijīgu konsistenci.
    Jana

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Sveika, Jana!
      Tieši tāda pati problēma bija abām meitenēm divos pēdējos komentāros pirms Tevis. Tā kā man pašai tā nekad nav sanācis, iesaku palasīt iepriekšējos komentārus, jo sevišķi 27.septembra komentāru. Varbūt kaut kas no tā var Tev noderēt!
      Un paldies par padomu, kā iziet no situācijas, kad sviests krēmā ir sapārslojies!
      Vēlu veiksmi!:)

      Dzēst
  28. Sveika, izlasīju recepti, izskatās ļoti garšīga! Domāju, man arī jāpamēģina. Man ir tikai neskaidrs jautājums par rumu. Kāds vislabāk derētu?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Uz šo jautājumu nevarēšu atbildēt, jo šeit rumu neesmu izmantojusi un nezinu, kāds derētu. Cālī gan vari uzjautāt!:)

      Dzēst
  29. Shodien pabeidzu taisit, gaidu ar nepacietibu ritdienu, lai varetu nogarshot.

    AtbildētDzēst
  30. Vakar meitiņas jubilejā testējām šo torti - gaaarda sanāca! Es taisīju ar lazdu riekstiem!
    Liels paldies par recepti!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies, Olga! Ar lazdu riekstiem man arī noteikti garšotu! Liels prieks!:))

      Dzēst
  31. Paldies par lielisku recepti!

    So torti cepu uz meitinjas 2 meneshu jubileju. Dzivoju Kalifornijaa, tapec, kad sagribeejaas "Cielavinu," nekas cits neatlika kaa cept pashai. Sanaaca izcili garsiga. Dazhas izmainas nakamajai reizei: (1) Nelikshu rumu. Soreiz pieliku tikai 1 edamkaroti, bet tapat ruma garsha likaas parak uzmaciga. (2) Cepumus neliku - to vietaa malas apbarstiju tikai ar riekstiem. Man loti patika shadi. (3) Torte bija loti kreemiga, Man pashai likaas nedaudz par daudz kreema, bet manai vieteejai publikai bija tieshi laikaa.

    Zemaak uzrakstishu Amerikas mervienibas (peec kuraam cepu es) - varbut kadai kulinaarei noderees un nevajadzees reekinaat no jauna:

    BISCUITS
    Hazelnuts (roasted in 375 oven for about 10 mins & chopped): 1 cup
    Powder Sugar: 2 cups
    Egg Whites: 6 (large)
    Flour (sifted): 5 ¼ tbsp
    Oven temperature: 320 F (convection), then lower to 230 F (convection), bake for 2 hours, leave overnight in the oven
    Size of circles: 10.2 inches (I baked all 3 at the same time)

    CREAM
    Egg Yolks: 6 (large)
    Sugar: 3 tbsp
    Water: 1/4 cup
    Butter: 1 ¾ cups = 3 ½ sticks
    Cocoa Powder: 4 tbsp
    Condensed Milk: about 1/2 cups (can add more, depends on your taste)
    Rum: 3.5 tbsp (I used 1 tbsp dark rum - next time I won't use any)

    SIDES + TOPPING
    Dark Chocolate: about 1 cup ( I used Ghirardelli dark, 10 squares = 125 g)
    Heavy Cream: 3/4 cups
    Hazelnuts (roasted & chopped): 3/4 cup
    Chocolate Cookies (crushed): 1 cup (I used none)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Sandra - paldies par atsauksmi, prieks, ka arī tālajā Kalifornijā top mājas Cielaviņa!:)) Un paldies par Amerikas mērvienībām, kādai noteikti noderēs. Gribēju jautāt, varbūt Tev ir zināma kāda precīza mērvienību tabula internetā, pēc kuras gatavo? Jo man ļoti bieži nākas pārveidot recepti no tasēm uz gramiem:)

      Dzēst
  32. Paldies,Kika par garshiigo recepti.Visas ripas cepu vienlaiciigi un sanaaca nevainojami.Visu torti nobeeru vnk.ar grauzdeetiem riekstiem...nedekoreeju ar kreemu....Cepu torti savlaiciigi pirms sveetkiem un viesiem pasniedzu ceturtajaa dienaa.Bija vienreizeeji savilkusies un garshiiga.Kaut teikshu godiigi,kad gatavoju biju skeptiski noskanjota un veel taa nezinja pasniedzot saviem viesiem....Kaa,nu buus...?....,bet torte patieshaam garshoja lieliski..,Paldies...

    AtbildētDzēst
  33. Esmu cielaviņas fans. Jau divas reizes mēģinu ,sanāk labi ,bet problēma tāda ,ka nesaprotu kāds papīrs ir jālieto cepot bezē.Paiet daudz laika un nervu,kamēr dabūju nost no tā papīra.Pielīp kā ar superlīmi!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es lietoju parasto cepampapīru. Pērkot tikai paskatos vai silikons ir no abām pusēm. Jo vienreiz nepievērsu tam uzmanību un tad arī parastā plātsmaize pielipa un bija mānīt jāmāna nost. Man ir cita problēma - man pietrūkst krēms. :) Knapi sanāk apsmērēt, kur nu vēl, lai paliktu dekorēšanai. :)
      ElitaL.

      Dzēst
    2. Es šobrīd mokos ar papīra atdalīšanu no bezē..nervus tas tiešām prasa daudz..ņemot vērā, ka esmu uzņēmusies izcept divas kūkas, tad sešas pamatnes.. :)
      nākamreiz, laikam, jānosmērē paīrs ar svietu...

      Dzēst
  34. Super,cepu jau treso reizi,un tikai pec sis receptes.
    vispar superigs blogs
    paldies
    un varbut ir kada laba recepte istai medus kukai

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ina, paldies par labajiem vārdiem! Medus kūkai pagaidām receptes nav, bet ja būs, noteikti ierakstīšu! :)

      Dzēst
  35. Fantastiska recepte :)
    Precīzi kā veikalā garšo - tikai lētāk, svaigāk un tīrāk.
    Atliek piestrādāt pie dekoriem.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Anete - paldies, tā arī ir - mājās ceptas kūkas vienmēr labākas par pirktajām! :)) Lai veicas! :)

      Dzēst
  36. Sveika!
    Kā rīkoties, ja visas ripas nevar cept vienlaicīgi? Vai kult visus baltumus uzreiz? Drīzāk jau nē.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Sveika, Baiba! Cielaviņai droši var kult visus olbaltumus vienlaicīgi, jo sakarā ar to, ka mīklā (atšķirībā no Pavlovām) ir arī milti un rieksti, mīkla neatsulojas un nesaplok. Es sakuļu visus olbatumus vienlaicīgi un uzreiz sadalu trijās ripās, kuras cepu katru atsevišķi. Kamēr viena cepās, pārējās vienkārši stāv virtuvē uz galda un gaida savu kārtu. Ja visas ripas necepsi vienā dienā, tad gan labāk olbaltumus sadalīt pa porcijām un kult atsevišķi. Lai veicas! :)

      Dzēst
  37. Liels paldies, Kika. Tieši pašlaik kuļu :)

    AtbildētDzēst
  38. Sakuļot olas baltumus ir laba konsistence,bezē stāv kā miets.Tiklīdz pievienoju pūdercukuru,tā visa palik tāda sašļukusi.Varbūt cukurs neriktīgs,vai pūdercukurs nav piemērots un izmantot labāk parastu graudaino cukuru.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ļoti žēl, ka tā. Parasti izmantoju pūdercukuru, bet var izmantot arī parasto. Jebkuru cukuru, kuru ber pie olu baltumiem, jāpievieno pamazām, drošāk pa vienai, divām ēdamkarotēm, tad pilnībā iekuļ masā, un tad nākamo porciju, kamēr viss sakūlies. Varbūt vaina neriktīgā pūdercukurā, es izmantoju DanSukker pūdercukuru 500g iepakojumā. Lai veicas nākamreiz!:)

      Dzēst
  39. Nu tā. Izcepta, nogaršota un atzīta par ļoti labu esam :) Liels paldies, Kika, par recepti. Tikai man pietrūka krēms. Nākamreiz taisīšu no 9 olu dzeltenumiem.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Sveika, Baiba!
      Prieks, ka izdevās! Jā, man pēdējoreiz arī krēms knapi pietika. Lai veicas arī citos kulinārajos eksperimentos! :)

      Dzēst
  40. Sveiki,

    Gribu pateikt lielum lielo paldies par detalizēto recepti. Pirmo reizi mūžā cepu torti. Protams, izvēlējos uzreiz sarežģītāko variantu, bet pateicoties receptes aprakstam, man izdevās :). Palasījos komentārus un sākotnēji nobijos no krēma gatavošanas, bet pat tas man izdevās lieliskā konsistencē. Torte sanāca ļoti garšīga, patiešām 4. dienā torte garšo vislabāk :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Sveika, Kitija!
      Liels prieks, ka nebaidījies cept torti, turklāt ne to vieglāko, Tu esi malacis! :) Galvenais ir sākt! Priecājos par Tevi, tā turpināt! :) Lai veicas! :)

      Dzēst
  41. Sveika!
    Pirmo reizi ņemu recepti no i-neta! Rezultāts SUPER!!!
    Torti cepu meitiņai uz 4 gadu jubileju - vienīgā torte, ko meitas (4 un 2 gadi) apēda visu gabaliņu!!! Kūku ēda arī vīra radinieki (māsa, vecāki...) - cielaviņu fani un atsauksmes vienkārši labas!!!
    Paldies par super recepti - 1.cielaviņa ko cepu un vienkārši debešķīgi!
    Taisīju uzreiz ar lazdu riekstiem, nepieļāvu domu, ka varētu nesanākt :)
    Un tā kā man cepeškrāsnī nāca oriģināli 3 pannas, tad uz visām trim taisīju kantaino - 10 olu baltumu porcijas - formu. Un visas trīs pannas liku iekšā uz 1h 10 min. Kārtas sanāca debešķīgas, laiks arī ieekonomējās, jo nakts stundas ir tik cik viņas ir un jāapspēj bija "viskaut kas".
    Paldies par gardo kūkas recepti! Cepšu noteikti vēl un vēl!

    ~GITА

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Sveika, Gita!
      Milzīgs prieks, ka visiem garšoja! Ar lazdu riekstiem noteikti ir pat garšīgāk :) Paldies par atsauksmi! :)

      Dzēst
  42. Torte ir ļoooti garda! Tiešām kā oriģinālā Cielaviņa, tikai senāk. Un tiešām visiem garšo un visi ir sajūsmā. Apņēmīgākie pat recepti prasa. :) Liels paldies par receptes publiskošanu un saviem komentāriem!

    AtbildētDzēst
  43. Pirmo reizi taisiju Cielavinu savam bērnam uz dzimsanas dienu. Pec trim dienam taisisanas zvereju, ka vairs nekad neko tadu netaisisu. Bet rezultats bija tik labs, ka nepagaja menesis, nolemu uztaisit velreiz, soreiz viramatei, kura ir ista cielavinas fane.Bet te sanaca problema ar kremu. Soreiz man bija ists lauku sviests, kurs pie putosanas palika loti mitrs (pirmo reizi ar pirkto sviestu ta nebija).Kad pieliku kakao, kond.pienu, 100gr. tumsas sokokades, it ka viss sagaja viendabiga masa, bet krems vienalga bija paskidrs. saliku visu kopa, ceru, kad sacietes, torte bus tikpat laba, ka pirma. to uzzinasu tikai sesdien. Jauzmanas ar isto lauku sviestu. un es ari taisiju ar lazdu riekstiem, padargi gan sanak, bet tas ir to verts.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Krēma sacietēšanu varētu veicināt tā ielikšana ledusskapī, bet varbūt te tiešām pie vainas lauku sviests. Ceru, ka rezultātā torte izdevās! :)

      Dzēst
  44. ,,,visiem tik jauki komentari,,, :( ,,,man nesanaca,,,nesanaca un viss, sakot jau ar beze kartam. tas vispar nepacelas, palika cietas ka akmens. virsu lejama sokolade, kas ir kopa ar saldo kr noteceja, labi, ka stivis apaksa bija palikts tads lielaks. ritiga katastrofa, hehheee toties vienigais, kas man sanaca, bija krems, pa vidu smerejamais. parejais :( labi, ka si bija izmeginajuma kuka. nakamaja reize es notekti nenjemsju 200g sokolades, bet tik 100g un vairak ka uz pusi mazak saldo krejumu. tagad gaidisim vakaru un redzes vai vares sagriezt, jo ripas man ari saluza. man pat smiekli nak, laikam ne a to kaju no gultas izkapu un ne ar to roku saku visu gatavot :):):) bet ja ta padoma, tad, no tik garsigam sastavdalam, nekas negarsigs sanakt nevar, gan jau apedisim :):):)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Žēl, ka tā, bet nākamreiz sanāks noteikti! Veiksmi! :)

      Dzēst
  45. Izlasīju recepti, bet ne visus komentārus. Vai bezē ripas jācep/ jākaltē pa vienai? Nevar visas likt reizē cepeškrāsnī?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tā kā man nav 3 vienādu lielo cepešpannu, turklāt mana cepeškrāsns karsē nevienmērīgi, esmu par drošāko variantu atzinusi cept katru ripu atsevišķi, bet dažos komentāros meitenes raksta, ka cepa visas kopā :)

      Dzēst
  46. Paldies par recepti,nu arī es saņēmos un uztaisīju.. :) torte garda un kā īstā cielaviņa,tikai man krēms sanāca nedaudz par maz.. nepietika kārtīgi dekorēšanai,lai gan atliku.Un uz pusi par daudz cepumi un rieksti dekorēšanai,nezinu kur jūs viņus bāžat :D

    AtbildētDzēst
  47. Arī es izlēmu pamēģināt, bet diemžēl kaut kas nesanāca ar bezē:( Vakar cepu, bet tās plāksnes man tādas diezgan plakanas, kā arī šodien apakšas ir lipīgas un nevaru nemaz dabūt nost no papīra. Vienu jau saplēsu un gandrīz visu apēdu, tad domāju ko darīt ar pārējām, vai cept pa jaunu klāt, vai taisīt kādu citu kūku un šīs ielikt pa vidu:) Krēmam vēl neesmu ķērusies klāt, bail:)

    AtbildētDzēst
  48. Paldies par recepti. Biju uzņēmusies izcept uzreiz divas Cielaviņas. Sanāca dikti gardas. Draugi un ģimene ieteica uzsākt biznesu :)
    Tiesa gan bezē izmantoju lazdu riekstus un krēmam liku tikai 1 bundžu kondesēto pienu.
    P.S.- bet nu jā,..bezē pamatīgi bija pielipis pie cepampapīra, būs jāizvēlas kāds cits papīrs nākamreiz. Varbūt ir mēģināts uz silikona paliktniešiem cept?
    Paldies :)

    AtbildētDzēst
  49. Tikko izcepu, Izskatās kā veikalā pirkta. Rīt uzzināšu kā garšo. Plāksnes cepu karstā gaisa cirkulācijas krāsniņā. Izcepās ātrāk par 60minūtēm.

    AtbildētDzēst
  50. Ļoti ļoti laba recepte, paldies!!! Man kā galīgam iesācējam šādu šedevru radīšanā torte izdevās pasakaina!

    AtbildētDzēst
  51. Sveiki!
    Es izcelšos un teikšu, ka man nesanāk :) Pašlaik cepas bezē otrā un trešā ripa, bet pirmā nesanāca. Viss sakūlās lieliski, produkti precīzi dozēti pēc receptes, pirms tam izlasīju arī visus komentārus un pieredzi, ko un kā labāk darīt, bet manam bezē pēc stundas kaltēšanas visapkārt ciets un gaišs, likās jau izcili, bet vidus tukšs!!! Virspuse uzcēlusies kā garoza. Vai vainīga varētu būt mana poļu cepeškrāsns, kurai neesmu pārliecināta, ka var precīzi 110 grādus noregulēt (+/- jau vajadzētu būt, konvektors arī bija) Gribu saprast kāpēc tā.

    AtbildētDzēst
  52. Sveika,Kika!Kaut kā mans komentārs nav publicējies, tāpēc mēģinu vēlreiz dalīties ar savu pieredzi.Man laikam gluži Cielaviņa nebija, Cielaviņa tikai blakus stāvēja :). Jo galvenais, kas mna likās, ka tā nav Cielaviņa, ir plāksnes. Plāksnes man sanāca plānas, līdz ar to ar kremu viņas izmirka un nebija drupenas, bet nu labā visu pēc kārtas. Mikseris pēc pirmajiem apgriezieniem aizgāja pa pieskari :(, bet labi,ka mājās ir blenderis, pie kura pieliku klāt olu kuļamo slotiņu. lakam varēja arī olas drusku vairāk pakult, tad plāksnes būtu bijušas biezākas, bet arī rieksti man samalās ĻOTI smalki, ka nebija īsti ko uzkost. Bet apļi sanāca, nekas no 'rāmjiem' negāja ārā. Smuki izkalētājs. Tas,kas man likās būs visgrūtāk - sanāca visvieglāk. Bet nu šakās stāsts par krēmiem.....Tur man gāja līdz izmisumam. Darīju kā pamācībā teikts - uzvārīju sīrupu, pie karsta liku klāt pārējās sastāvdaļas, kas jau nu tur ir teikts.Un arī visu kūlu ar to slotiņu. Kad jau visu sviestu biju salikusi, likās masa dīvaina. Tāda pašķidra.Es pat teiktu šķidra. Bet mierināju sevi, ka masai ir jāatdziest un tad jau savilksies. ieliku bļodu ledusskapī un ķēros klāt pie glazūras. Tur nekādu problēmu nebija, sanāca smuka,vijīga masa....līdz nesacietēja tā, ka karoti ārā nevarēja dabūt :) Bet tai sacietēšanai ir cits stāsts, bet par to vēlāk. Pagāa kāds laiciņš kamēr glazūru sataisīju un tad gāju lūkot, kas ar smērējamo krēmu darās. Bet ko es tur ieraugu - savu kŗemu varu turpināt dzert, nevis smērēt. Labi, pagaidīšu vēl kādu brīdi. Bija tai dienā arī uz kādām 2 st jāizskrie no mājas un domāju, ka atbraucot, kaut kas mainīsies.Ta nu atbraucu ma'jās un pirmais ko darīju, gāju pie ledusskapja, bet kas tur - varu turpināt dzert. Pulkstens rādīja (kā tagad tas acu priekšā stāv) 20:45. Nu ko, rokas nolaist evarēja,jo ja tik daudz jau bija padarīts, tad bija jāiet tālāk. Zvanīju māsai un jautāju kā viņai ar krēmu gāja.Viņai vis bijis ok, tikai tās olas neputoja iekšā karstajā sīrupā, bet sīrupu nedaudz atdzesēja. Tad nu sēdos māšīnā un braucu uz veikalu iepirkt visus tos pašus produktus, lai taisītu otru porciju. Bet šoreiz man sviests bija cits, bet ar tādiem pašiem procentiem (82%). Ķēros klāt pie otras porcijas taisīšanas. Šoreiz darīju savādāk 2 lietas - atdzesēju nedaudz sīrupu un visu kulu ar roku.Un jau pēc pirmās sviesta paciņas man sāka veidoties krēma masa. Un smaids uz lūpām arī parādījas, ka būs ok. Un pat ilgi nevajadzēja ledusskapī turēt, ka jau bija smērējamais gatavs :). Bet kamēr taisīju smērējamo krēmu, tad dekorēšanas krēms man sacietēja ne pa jokam :). Dabūju tad arī to otro reizi likt ūdens peldē,lai atlaižas, lai var izdekorēt. Tad nu pamazāmmana kūka gāja uz gatavošanas beigām, ka pulkstens rādīja tikai 23:25 :). Bet zini, tie pūliņi bija to vērti.Kūku ēdam otrajā dienā pēc gatavošanas un kūku neēdāji prasīja papildporcijas, ka mums pašiem uz trešo dienu palika pāri tikai viducītis. Tas visvairāk priecēja, ka garša bija superlaba. Tagad mēģināšu taisīt uz mammas jubileju. Un būs dažas lietas,ko darīšu savādāk: olu baltumus pakulšu vairāk, riekstus sasmalcināšu mazāk, kŗemam sīrupu atdzesēšu un krēmu kulšu ar roku :).Paldies par gardo recepti!

    AtbildētDzēst
  53. Manas bezē ripas sanāca cietas kā akmeņi.. :( Torti vienkārši nevar ar dakšiņu sadalīt. Kāpēc tā?

    AtbildētDzēst
  54. Sveika, Kika.
    Vienkāršāku un garšīgāku kūku nav. Pa lasīju komentārus un problēmas kādas ir radušās. Esmu cepusi jau trīs cielaviņas. Pirmo izmetu, jo bija pa daudz kakao, otro, tā arī ledusskapī nostāvēja puskūka. Trešā apēdās pusdienas laikā.
    Lai izvairītos no neveiksmēm:
    1. Jāizmanto kārtīgs mikseris (nevis elektriskais ar roku turāmo) uz lielāko jaudu/ātrumu. Un tad nebūs tik svarīgi ir tur piejaukumi pie baltumiem vai ne. Mīksta bļodā sagāžu visu uz reiz - baltumu ar cukuru un nevis 400 grami bet 200 grami, lai nav tik šķebinoša salda un jūt grauzdētu riekstu garšu!!! Visu to bez žēlastības uz maksimālo ātrumu saputo. Un tad iecilā riekstus, kuri ir samaisīti ar miltiem.
    2. Krēms. Putojot dzeltenumus. Tie ja saputo gaisīgā masā un neizslēdzoy mikseri lēnām klat lej karstu sīrupu. Visu laiku puto un ļoti lēnām liek klat visas pārejas sastāvdaļas.
    3. Kakao 60 garami????? Tieši tik daudz pieliku kakao manai otrajai kūkai kura ledusskapī sapuva. :) kakao 20 grami ( viena ēdamkarote) izšķīdina 50 gramos Latvijas balzāmā ( garšo dievīgi un pēc cielaviņas), 100 gramus kondensētā piena. Vairāk arī nevajag, ja neliek daudz kakao. Loģiski.
    4. Ticiet vai nē, sviests mēdz saiet ziedos ar to strādājot jaunajā mēnesī. ;)

    AtbildētDzēst
  55. Rit grasos so kuku cept, esmu salasijsi tik daudz pozitivu komentaru,ka visiem sanacis, gribas pameginat, veljo vairak,tapec ka nedzivoju lv,un seit tadas kukas nav iespejams iegadaties,un te neviens tadas kukas,pat tuvu nav garsojis, tad nu uz meitas dzimsanas dienas svinibam gribas pameginat. ceru ka sanaks :) tik gribeju jautat, cik personam si kuka ir paredzeta?

    AtbildētDzēst
  56. Aptuveni gadu meģināju sadušoties un uzcept Cielaviņu. Un beidzot,beidzot! MAN IZDEVĀS!! Domāju,ka tas dēļ detalizētā apraksta. Milzīgs paldies,Kika!
    un jā: 1) ripas cepu uzreiz 2) kondenseto pienu liku apt.100 ml,bet kakao gan vēl 2 ed.k.pieliku (nu garšo man tas rūgtumiņš :))

    AtbildētDzēst
  57. Vai varētu, lūdzu, pastāstīt sīkāk par tiem apļiem? Kā pareizi ir darīt, ja man ir 28 cm liels cepamtrauks? Uzvelk to un apkārt vēl vienu 2 cm lielāku, bet līdz kuram aplim jāklāj bezē mīklā?

    AtbildētDzēst
  58. Ko darīt,ja krāsns bez konvekcijas? Zemāku temperatūru?

    AtbildētDzēst
  59. Paldies par superīgo recepti, vakar uzmeistaroju, torte vienkārši izcila, dēls jau pasūtīja uz savu dzimšanas dienu, jo Cielaviņa ir viņa mīļākā kūka, un ja tagad vel pati varu uzcept. Neskatoties uz to ka man gāzes cepeškrāsns, bez īsti regulējamiem grādiem, nogriezu uz mazu t un cepu. Viss izdevās lieliski.

    AtbildētDzēst
  60. Paldies! Brīnišķīga recepte! Visi kā viens atzinām, ka torte ir nesalīdzināmi gardāka par veikala "Cielaviņu". Cepu ar lazdu riekstiem, kakako un kondensēto pienu pievienoju kā receptē. Nebija par daudz, toties pūdercukuru bezē kārtām gan pievienoju mazāk. Liku 300g un bija labi, manuprāt, vairāk noteikti nevajag. Varētu pat iztikt ar kādiem 250-270g.
    Paldies, Kika! Cepšu vēl.

    AtbildētDzēst
  61. Iznāca super! Paldies😁

    AtbildētDzēst
  62. Sanāca vnk perfekti! Cielaviņas fani nebeidza jūsmot!:)

    AtbildētDzēst
  63. Lieliska Cielaviņa!
    Paldies par recepti!
    Patiešām gardāk-kā Staburadzei....

    AtbildētDzēst