otrdiena, 2025. gada 3. jūnijs

Klasiskie siera salāti

Sveiciens jūnijā! Vasara ir tikko sākusies, atvaļinājumu laiks ir klāt, un es ceru, ka šī vasara mums visiem būs izdevusies brīnišķīga! Tā kā vajadzētu ielikt kādu jaunu recepti, vai ne?
Šoreiz vēlos padalīties ar klasisko siera salātu recepti, kuru gatavoju jau gadiem. Šie salāti ir ideāli gan kā brokastu variants, gan kā uzkoda ceļojumos, piknikos un starp ēdienreizēm, gan kā ikdienas un svētku ēdiens. Mūsmājās šo salātu visiecienītākais variants ir pildīti sāļajos groziņos, vēl tos smērējam uz galetēm (gan rīsu, gan kukurūzas, kas man personīgi ļoti garšo), vēl var smērēt uz svaigas vai grauzdētas maizes šķēlēm vai ēst vienkārši tāpat.




Sastāvdaļas:
200g siera (parasti izmantoju Holandes vai Tilzītes sieru)
1 vidējs svaigs burkāns
250g majonēzes
4 olas
3 ķiploka daiviņas
Dilles (var izmantot arī pētersīļus vai lociņus)
Sāls, pipari

Pagatavošana:
Olas novāra un atdzesē. Sieru, olas un burkānu sarīvē uz skaidiņu rīves, ķiploka daiviņas sarīvē vai sīki sagriež, dilles sīki sagriež un atstāj dažus zariņus rotāšanai. Pievieno majonēzi, sāli un piparus, visu samaisa kopā. Pasniedz uzreiz - pilda groziņos, smērē uz galetēm vai maizes.

Rezumē:
Ļoti ātri un vienkārši pagatavojami salātiņi, kuriem pēc izvēles var pievienot arī svaigus sagrieztus tomātu gabaliņus, var pievienot sīki sagrieztu kūpinātu gaļu. Burkānu var iepriekš novārīt, bet man patīk tas burkāna kraukšķīgums salātos, tāpēc es izmantoju svaigu. Salātus var droši pasniegt arī nākamajā dienā, kad tie ir vairāk savilkušies. Var salātus apbērt ar saulespuķu sēkliņām. Iesaku pagatavot un baudīt šos gardos salātus!



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru