svētdiena, 2011. gada 28. augusts

Mana mīļākā ābolu plātsmaize

Šī fantastiski garšīgā un sulīgā ābolu plātsmaize kopš pagājušā gada rudens ir mana un tagad arī manu vecāku mīļākā ābolkūka.


Recepti SAPā ielika lana, tāpēc es to saucu arī par lanas ābolkūku. Kad es uzcepu kūku pēc viņas dotās receptes, tā izdevās fantastiski garda! Vienīgi maliņas uz manu 26cm apaļo veidni bija par augstu un ābolu kārta prasījās plānāka, lai vieglāk sagriezt. Tad nu otrreiz jau pārtaisīju šo kūku par plātsmaizi un tā izdevās tikpat neticami garšīga, bet tagad arī vieglāk sagriežama un ideāla! Te rakstu savus daudzumus, kādus es izmantoju standarta cepeškrāsns kantainajai pannai.

Sastāvdaļas:
Mīklai:
~170-180g mīksta sviesta (parasti lieku 180g)
0,5 glāzes skābā krējuma
1 tējk. bez kaudzes cepamā pulvera
2,5-3 glāzes miltu

Krēmam:
1 glāze skābā krējuma
1 ola
1 nepilna glāze cukura
2 ēd.k. miltu

Vēl:
~1kg vai 9 lieli skābi āboli
Kanēlis pārkaisīšanai, ja vēlas (nav obligāti)

Pagatavošana:
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem. Mīkstu sviestu saplucina gabaliņos, tam pievieno krējumu un cepamo pulveri, visu sajauc viendabīgā masā. Masai pievieno miltus un kārtīgi izmaisa. Sākumā mīklu maisa ar karoti, bet pēc miltu pievienošanas ar rokām. Ja nepieciešams, miltus pievieno vairāk, jo masa galarezultātā ir jāsaveļ bumbā.
Mīklu izveltnē uz cepampapīra tā, lai tās malas būtu vienādas ar cepampapīra malām, resp., lai tā pārklātu visu cepampapīru. Mīklu ar visu cepampapīru ieliek dziļajā standarta cepešpannā. Maliņām jābūt uzlocītām uz augšu.
Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež mazos gabaliņos un izkārto vienmērīgi pa visu mīklu.
Gatavo krēmu:
Skābo krējumu sajauc ar olu, pievieno cukuru, kārtīgi izmaisa un masai pievieno miltus. Kārtīgi samaisīto masu vienmērīgi pārlej pāri āboliem.
Ābolkūku cep sakarsētā cepeškrāsnī 180* precīzi 50 minūtes. Gatavu izņem no cepeškrāsns un atdzesē turpat pannā. Atdzisušu sagriež, uzliek uz šķīvja (pa kluso nočiepjot vienu gabaliņu:D), pārliek ar pārtikas plēvi un līdz nākamajam rītam uzglabā ledusskapī.

Rezumē:
Tā kā es dievinu sulīgas kūkas, šī ir īsti manā gaumē, garšīga, sulīga, ideāla ābolu skābuma, mīklas neitrālās garšas un krēma salduma kombinācija. Kūku var ēst arī siltu, tikai tad to grūtāk sagriezt un tā negaršos tik labi, kā nākamajā dienā tikko no ledusskapja:) Pēdējā laikā kanēli pat nelieku, ir labi tāpat. Vēlreiz pārliecinos, ka viss ģeniālais ir vienkāršs, jo šī kūka ir vienkārši pagatavojama, bet garšo neatkārtojami!




132 komentāri:

  1. Kads izmers ir tai standarta cepampannai? Man laikam mazaaka bija, sanaaca par daudz aabolu - visa kuuka uzreiz taada pabieza.

    AtbildētDzēst
  2. Manas cepešpannas izmērs ir 42x34cm, katrai cepeškrāsnij izmēri nedaudz atšķiras. Vai garšoja?

    AtbildētDzēst
  3. Mmmmm, tikko izvilku no krāsns, izskatās un smaržo neatvairāmi. Cepu 26 cm apaļā kūku formā.

    AtbildētDzēst
  4. Prieks, ka patīk! Un kā garšoja?:)

    AtbildētDzēst
  5. Vienkārši burvīga. Manai ģimenei tagad mīļākā kūka. Jācep 2 reizes nedēļā - sestdienās un svētdienās. Pieprasa. :)

    AtbildētDzēst
  6. Es taču teicu:))) Ne velti šī ir mana mīļākā ābolkūka:) Malači!:)

    AtbildētDzēst
  7. Plātsmaize ir ļoti garšīga, tikai nesaprotu, kapēc maliņas un apakša bija tāda kā pacieta? Varbūt pa daudz izmīcīju mīklu, liku tieši 3 glāzes miltu. Ēdam tajā pašā dienā, kaut gan tagad ēdot liekas tāda kā kraukšķīgs drūpoša labāk nekā vakar.

    Edgars.T.

    AtbildētDzēst
  8. Edgar - viss ir pareizi, pirmajā dienā garoziņa ir nedaudz pacieta. Tāpēc es iesaku šo kūku pa nakti uzglabāt ledusskapī zem pārtikas plēves un ēst nākamajā dienā, kad viss ir savilcies un apakšiņa pietiekami mīksta un mitra:) Miltus labāk likt pamazām pa vienai vai pusglāzei un pamazām mīcīt iekšā un tad likt pārējos. Kad mīklu var savelt bumbā, miltu pietiek.

    AtbildētDzēst
  9. nekad neesmu rakstījusi komentārus nevienā blogā. Bet es nevarēju neierakstīt. FANTASTISKI. Tikko cēlu galdā plātsmaizi. neaprakstāmi. ceru, ka līdz rītam vel būs palikusi, jo gribētos aiznest uz darbu ietestēt. Paldies par gardumu. :)

    AtbildētDzēst
  10. Priecājos, ka garšoja un patika! Arī es esmu sajūsmā par šo gardumu:)) Ka tik darbam nebūs jācep otra plātsmaize:))))

    AtbildētDzēst
  11. Nupat tikai atradu Kikas virtuvi. Ielāgoju jau pasen, bet aizmirsusi biju kā atrast. Vakar visur meklēju tieši šo Melno princi, visur veltīgi,kad pēkšņi uzlaimējās. Vakar uzcepu Abolmaizīti- neesu vīlusies. Ļoti garšīga! Cešu uz dzimšanas dienu sestdien, kā arī vēl šo to no Kikas virtuves bez priekšmēģināšanas.
    Liels paldies!

    AtbildētDzēst
  12. Prieks, ka garšoja!:) Visas manā blogā liktās receptes ir pārbaudītas un pašas gatavotas, tikai uzreiz iesaku izlasīt rezumē, jo tur ir mani ieteikumi receptes uzlabošanai vai pamainīšanai:) Melno princi noteikti uzcep, vienkārši un garšīgi!:) Lai veicas!:)

    AtbildētDzēst
  13. Paldies par lielisko plātsmaizi! Mamma, garšodama pirmo gabaliņu, teica: "Kā bērnībā" :) Nu, jā - līdz ledusskapim ābolmaize netika un, godīgi sakot, arī neredzu vajadzību to tur turēt. Drusku atveldzējusies pēc krāsns tā ir izcila :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies par atsauksmi, kolosāli, ka jums visiem garšoja!:)) Bieži vien arī mūsu ģimene daļu plātsmaizes apēd jau siltu, neskatoties uz to, ka otrā dienā tikko no ledusskapja tā garšo vēl labāk:))

      Dzēst
  14. Tiešām jauks recepte,smaržo visa māja :)
    Ābolu vietā izmantoju rabarberus,nju vakarā garsosu. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies!:) Jā, pavasarī ar rabarberiem var gatavot!:)

      Dzēst
  15. GRAUJOŠI dievīga raburberkūka sanāca!!!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Super! Es arī tuvākajās dienās gatavošu šo gardumu ar rabarberiem:))

      Dzēst
    2. Man jau ir kāda piektā graujošā pēc kārtas laikam. Bet ar rabarberiem iesaku uzbērt vēl cukuru bišķiņ pirms lej to virsējo kārtu. Citādi prasās pēc pūdercukura uzkaisīšanas.

      Dzēst
    3. Es šodien pirmo reizi uzcepu ar rabarberiem, garšīga!:)) Jā, nu varbūt nedaudz var uzbērt to cukuru, jo rabarberi tomēr skābāki par āboliem, bet tā super!:)

      Dzēst
  16. Tiešām ļooooti garda kūka! Esmu ievērojusi, ka man šāda tipa kārumos (starp citu arī jau iemīļotajā ābolu kūka ar bezē) vislabāk garšo, kad lieku 50:50 ābolus ar rabarberiem - tā arī izdarīju šajā kūkā. Super rezultāts! Garda bija gan silta, gan otrā dienā.
    Vienīgā piebilde - manuprāt, lielajai pannai (42x34cm) mērces daudzumi ir vismaz jādubulto. Sekojot receptei - gan mīkla, gan augļi bija pietiekami, bet mērces stipri par maz. Taisīju otru glāzi + olu +... un tad bija OK.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Aija, man prieks, ka Tev arī šī kūka garšoja!:) Man mērce šķita pietiekamā daudzumā, bet katrs, protams, var pieregulēt pēc savas gaumes:))

      Dzēst
    2. Kas tiesa, tas tiesa - bet šajā gadījumā nebija runa nudien par gaumi - mērce vnk. spēja apklāt tikai puspannu. Bet ķibele tika godam novērsta, un šī kūka mūsmājās taps vēl un vēl.
      Aš, labi, ka pludmales sezona aizvien vēl nav sākusies.... :))))))

      Dzēst
    3. Aija - nu šādā rudenīgi dzestrā laikā līdz pludmales sezonai vēl tālu:)))

      Dzēst
  17. Es arī šito vakar pamēģināju - garšīgi, uz darbu vēl kolēģiem atnesu :) Par tām proporcijām izjevielās gan man bija pašai savs autordarbs, jo kkā nemāku precīzi ieliet, nosvērt, izmērīt utt., tā kā kkas tika vairāk, kkas mazāk, bet viss garšoja tāpat ļoti labi :))) Bet par mērci/krēmu piekrītu Aijai - uz manas pannas arī prasījās krietni vairāk tā krēma masa un dabūju taisīt vēl papildus klāt. Ledusskapī neliku, tāpat apklāju ar pārtikas plēvi un atstāju istabas temperatūrā

    AtbildētDzēst
  18. Nezinu ko darīju nepareizi- bet man tā apakša sanāca ļoti drūpoša. :( Varbūt vaina Lauku krējumā,jo neliku veikala?
    Bet garša jau tik un tā laba :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Mana versija - vai nu krējums par maz vai miltu par daudz. Komentārā Edgaram rakstīju - pirmajā dienā garoziņa ir nedaudz pacieta. Tāpēc es iesaku šo kūku pa nakti uzglabāt ledusskapī zem pārtikas plēves un ēst nākamajā dienā, kad viss ir savilcies un apakšiņa pietiekami mīksta un mitra. Nākamreiz veiksies labāk!:)

      Dzēst
  19. Tikko ar uzcepu šo plātsmaizi,dikten garda,pieliku vēl tādam skābumiņam klāt brūklenes :) sanāca vnk fantastiski un jā es ar dubultoju mērces daudzumu jo ar to nepietika,galvenais ka viss ir izdevies lieliski :)

    Paldies Kika tev par šo gardo recepti!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. P.S.
      Pa virsu vēl uzkaisiju Drumstalas,tās pievienoju uz beigām ka plātsmaize nāca gatava tas ir 20min pirms cepšanas beigām.

      Dzēst
    2. Priecājos, ka sanāca tik garšīga un vēl ar drumstalām!:) Tā turpināt!:)

      Dzēst
  20. Jēziņ- tā tik ir superduper garda ābolkūka. :) Perfekta konsistence, garša izcila un pazuda megaātrumā no šķīvja. :) Liels un mīļš paldies par šo receptīti! Nu, arī man un maniem mājiniekiem šī ir vismīļākā no mīļākajām! Pāāāāldies- vēlreiz....:)) ;)

    AtbildētDzēst
  21. NU re, šoreiz cepot liku parasto veikala krējumu un jāsaka, ka apakša tā nedrūp :) UN silta vispar gāršo dievīgi, nez vai vispār izdosies otrā dienā nogaršot :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Liels prieks, ka garšoja un sanāca labi!:)

      Dzēst
  22. Paldies par recepti, kūka ir burvīga! Sāku kļūt par Jūsu bloga fani! :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ceļotāja - priecājos, ka Tev noderēja recepte un patīk mans blogs!:)

      Dzēst
  23. Es ar izmeginu, nu tad redzes, kas tur sanaks:)

    Sarmite

    AtbildētDzēst
  24. Nu tad jasaka, kuka pazuda nenormala atruma, es vel cereju, ka nevienam negarsos:D un man paliks rita kafijai, bet neka...viss rakstu sava recepsu klade, paldies!

    sarmite

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Sarmīte - paldies par atsauksmi, prieks, ka tagad Tavā recepšu kladē būs šī recepte:)

      Dzēst
  25. Un tagad mūsu ģimene arī pievienojas fanu pulciņam! Ļoti laba!
    Dievinu, ka mīkla nav salda un kūka pati par sevi ir perfekta salduma ziņā! :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Laine - Kolosāli! Paldies par atsauksmi!:)

      Dzēst
  26. Paldies! Vakar bija galdā! Ļooti laba! Tikai nesaprotu kāpēc manas kūkas apakšējā daļa(mīkla) gatavā variantā nav tāda kā Jums bildē, manējā tāda blīva un slapja, bet arī garšīga.. Paldies!

    Juta

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Juta - varbūt tas no sulīgākiem āboliem. Prieks, ka garšoja!:)

      Dzēst
  27. Izcepu un beidzot kūka manā gaumē - slapja un ļoti, ļota garda!!!
    Paldies par jauko recepti un šo mājaslapu!!! :)

    Agnese L.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Agnese L. - uz veselību! Vienmēr priecājos, ja kādam noder kaut viena recepte!:)

      Dzēst
  28. Liels paldies par recepti - šī bija mana pirmā pašceptā ābolkūka un pie šīs receptes arī palikšu. Abi ar vīru esam sajūsmā, ne pielikt, ne atņemt. Tieši patika tas, ka mīkla nebija tipiskā rauga, bet tāda plāna un trausla. Krēma apjomu jau gan uzreiz pēc šeit lasītajiem komentāriem liku vairāk, sanāca tieši laikā :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ļoti priecājos, ka šai kūkai fanu pulciņš palielinās! Arī man šīs mīklas pamatne patīk labāk, nekā rauga mīklai:) Tā turpināt un lai veicas!:)

      Dzēst
  29. Vakar uzcepu. Fantastika! Tiešām kā bērībā, kad mamma cepa kaut ko līdzīgu. Gadiem ejot mamma vairs neatcerējās recepti, līdz ar to mums šis gardums bija liegts. Bet tagad recepte ir atgriezusies:) Jāielaminē un jānoliek, lai vienmēr ir pa rokai:)

    Marika

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Marika - man tiešām liels prieks, ka Tev un daudziem citiem, kuri šo recepti ir izmēģinājuši un atzinuši par labu esam, tā liek atcerēties bērnību, jo šīs atmiņas mums neviens nevar atņemt:))

      Dzēst
  30. Paldies par recepti! Plātsmaize sanāca vienreizēja pat ārpus Latvijas. Ļoti labs pagatavošanas apraksts.
    Laura

    AtbildētDzēst
  31. Sveiki gribēju jautāt ja liktu jau gatavu mīklu zem ābolu pildījumu ,arī 50 minūtes būtu jacep?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Sveiki! Vai šeit domāta gatavā mīkla, kas nopērkama veikalā? Ja izmanto nopērkamo smilšu mīklu, krēmam cukurs jāliek daudz mazāk, lai kūka nebūtu par saldu. Par laiku grūti teikt, sākumā jāuzliek taimeru uz 30 minūtēm, pēc tam jāskatās pēc kūkas brūnuma pakāpes.

      Dzēst
  32. vēlos šādu cept, bet man nekad nesanāk nekas, ja mērījumi ir doti glāzēs, sakiet, cik g ir jūsu viena izmantotā glāze miltu? Un vais sviestam ar krējumu, pirms miltu pievienošanas, ir jābūt viendabīgā, mīkstā masā?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Sveiki, alan!
      Miltu glāze būs apmēram 160g, cukura glāze ~200g. Sviesta/krējuma masai jābūt mīkstai un viendabīgai. Lai veicas!:)

      Dzēst
  33. un vēl jautājums par krējumu - cik g ir pusglāze krējuma? Ja man nav konkrēta recepte, tad man nekas neizdodas :D, un LIELS PALDEIS!

    AtbildētDzēst
  34. Iespējams neizlasījāt, bet cik gramu ir puse glāzes krējuma?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Sveiki, alan!
      Glāze skābā krējuma ir 250g, tātad pusglāze - 125g, bet es šai kūkai lieku nedaudz vairāk - ap 140-150g. Arī krēmam var pievienot vairāk - ap 270-280g krējuma. Veiksmi!:)

      Dzēst
  35. Pagatavoju vakar šo saslavēto gardumu. Garša tiešām fantastiska, vienīgi esmu neizpratnē, kāpēc ir nepieciešams nakti turēt ledusskapī, jo man gardāka tā likās tieši vakar - svaigi cepta, bet tas jau laikam gaumes jautājums. Paldies par recepti!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Katram savs - protams, ka var ēst svaigi ceptu, mūsmājās bieži tā arī notiek:) Bet tie daži gabaliņi, kuri paliek nākamajā dienā, ir īpaši gardi un sulīgi:)

      Dzēst
  36. Pievienojos vairākumam - ābolu plātsmaize ir ļoti, ļoti garšīga. Man ļoti patīk tieši mīkla, jo viņa nav sasūkusi par daudz sulīgo pildījumu - paliek stingra un kraukšķīga. Kaut kad agrāk līdzīgu plātsmaizi cepu ar smilšu mīklu - man negaršoja, jo likās par jēlu, vairāk neriskēju cept plātsmaizes ar līdzīgiem pildījumiem.
    Ar bažām cepu šo plātsmaizi, bet neesmu vīlusies - mīkla ideāla un sulīgais ābolu pildījums kā nākas. Domāju, ka arī manā mājā šo gardumu cepsim bieži. Paldies!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies par atsauksmi! Prieks, ka arī jūsu mājā ienācis šis gardums!:)

      Dzēst
  37. Varen garda, paldies! Vakar izcepu. Ābolus samiksēju ar saldētajiem rabarbeiem. Lieliska kombinācija.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Vakar pamēģināju arī es, bet diemžēl kaut kas nesanāca,jo nebija tik sulīga, kāfotogrāfijās :( Arī salda nelikās, nu tāaa. Nākamajā dienā, tiešām bija mazliet gardāka, bet izskatās, ka jāmēģina vēlreiz,jo neesmu jau nekāds "spečuks" šī man vispār bija 1. plātmaize mūžā :) Tādēļ gandarījums bija tik un tā. Paldies, uztaisīt bija ļoti viegli, it sevišķi, ja meitiņa(6.gadi) nāk talkā :)

      Dzēst
    2. Paldies par atsauksmi, prieks, ka arī meitiņu iesaistīji!;) Meitenes te rakstīja, ka viņām prasījies vairāk krēma, varbūt nākamreiz krēma daudzumu dubulto, un tas arī darīs kūku sulīgāku:) Lai veicas!:)

      Dzēst
    3. Kūka tiešām ļoti garšīga. Gatavoju viesiem savā vārda dienā. Ļoti ātri un ļoti garšīgi. Visiem iesāku......

      Dzēst
  38. šo mīklas recepti nēesmu gatavojusi tieši ar krejumu,bet šodien pagatavošu tikai no rabarberiem.Es gatavoju visu tā pat ,tikai mīklu vienmēr taisīju smilšu. Mājās arī visiem ļoti garšo. Augšu taisu tā pat kā Jums.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies par komentāru! Jā, tagad ir īstais rabarberu laiks, un katru pavasari tos izmantoju šajā plātsmaizē!:) Te arī bilde-->>
      http://kikasvirtuve.blogspot.com/2012/06/mana-milaka-rabarberu-platsmaize.html

      Dzēst
  39. Sveiki, ārā līst un slinkums skriet pēc sviesta, sakiet, vai sviesta vietā mīklai var izmantot margarīnu?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Sveiki, Jana! Var izmantot margarīnu, bet garšīgāk, protams, būs ar sviestu:)

      Dzēst
  40. Paldies, Kika, par garšīgajām receptēm. Esmu atkārtoti cepusi gan ābolmaizi, gan šodien pirmo reizi arī rabarbermaizi. Abas ir fantastiskas!

    AtbildētDzēst
  41. Paldies par recepti! Steidzu cept! :)

    AtbildētDzēst
  42. Tā, darīts! Ābolmaize tiešām garda! Vien necepu noliktās 50 minūtes, pretējā gadījumā būtu ogle! mājinieki slavēja, paldies par recepti! :)

    AtbildētDzēst
  43. Liels paldies par recepti arī no manas mājas :)
    Līdz ledusskapim gan nonāks tikai varbūt trešais cepiens, un arī tikai varbūt :D

    Pirmajā reizē cepu uzreiz divas plātsmaizes vienā, jo pusei izmēģināju uzbērt arī upenes. Tagad pat nezinu, kura puse labāka :)

    Kita

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Kita - paldies par atsauksmi! Ir forši, ka eksperimentē ar pildījumiem, tā var atrast jaunas garšas nianses!:)

      Dzēst
  44. Lieliska recepte un gards rezultats. Neesmu liels kuuku cepeejs, taapeec izveeleejos vieglu recepti un pat necereeti garshiiga sanaaca :) paldies.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Prieks par to un paldies par atsauksmi!:)

      Dzēst
  45. Paldies.iznaca briniskigi,pašai prieks si bija mana pirma abolmaizite.garsosu vakara bet izskatas un smaržo labi.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Prieks par to, ka šī bija Tava pirmā ābolkūka, tā tik turpināt!:) Paldies!:)

      Dzēst
  46. Dieviigi garsiga sanaca! Paldies! :)

    AtbildētDzēst
  47. Ļoti aromātiska un garda kūka. Paldies par recepti

    AtbildētDzēst
  48. Tik vienkaarsha un tik garshiiga :) paldies. jau divas reizes esmu sho uztaisijusi un abas reizes sanaaca ljoti garshiigi.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Linna - paldies par atsauksmi, priecājos, ka garšo!:)

      Dzēst
  49. Milzīgs paldies par šo brīnumgardo kūku. Šo garšu ilgi biju meklējusi un nu beidzot atradu :). Diemžēl mums neizdevās atstāt kaut ko rītdienai, ko ielikt ledusskapī - to ieplānosim nākamreiz, cepot divas nevis vienu plāti :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Priecājos, ka izdevās atrast meklēto garšu! Mums arī šī kūka pazūd ļoti ātri, dažreiz pat nesagaidot nākamo dienu! Paldies par atsauksmi!:)

      Dzēst
  50. Tiešām lieliska! Biju skeptiska par to, ka mīklā nav ne olas ne cukura, bet tas tieši ir labi - ar mērcīti ir gana saldums, lai nešķebina. Un labs kraukšķīgums nevis kā rauga plātsmaizēm, kas ir pārāk mīkstas. Es mērcei ņēmu 0.5 l krējumu un 2 olas un ču ču vaniļas cukuru un ideāls daudzums bija.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies par atsauksmi! Jā, kad es pirmo reizi gatavoju (tas bija tiiiik sen!), arī skeptiski skatījos uz to, ka mīklā nav ne olu, ne cukura, bet mīkla ir perfekta:) Es arī lieku vairāk krējuma un olas mērcei, tad kūka sanāk sulīgāka:)

      Dzēst
  51. Liels paldies par recepti, garšo visiem: ģimenei, kolēģiem.

    Krējumu mērcei gan ņemu vairāk.

    Paldies!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies par atsauksmi! Jā, laikam būs jāpielabo recepte, es arī ņemu vairāk:)

      Dzēst
  52. Pašlaik cepu šo brīnumu. Smaržo lieliski. Man arī drusku bailes par mīklu, vai nebūs par drupenu, jo miltus maisīju pa ēdamkarotei. Sākumā visu glāzi un tad pa ēdamkarotei..mīcīju, līdz neķepa pie rokām un varēja sataisīt foršu bumbu. :) Redzēsim kā būs...grādus nu jau nogriezu nost zem 175 (palikušas 10min ko cepties). Liekas, ka var pieraut par dauudz brūnums. :) Vēlāk iekomentēšu kā garšoja. :)

    AtbildētDzēst
  53. Garšo super labi :) vēl nav savilkusies, lai paliek mitrāka mīkliņa, bet jau tagad garda. Un es taisīju uz mazāku cepampannu, tad arī pildījums sanāca ko uzliet uz āboliem...iespējams par ēdamkaroti vairāk prasījās, bet kopumā pietika. :)
    Paldies par recepti.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies par atsauksmi, prieks, ka sanāca un garšoja!:)

      Dzēst
  54. Paldies, tagad tikko izcepu šo gardumu. Ne velti te ir tik daudz sajūsminātu komentāru. I-D-E-Ā-L-I ! Tas, ka nav pārsalda, ir viens no lielākajiem bonusiem.
    Atkārtojums sekos un sekos :). Līga

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies, Līga, par labo atsauksmi, priecājos! :)

      Dzēst
  55. Ko lietot, ja nav pieejams skābais krējums? Paldies!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Var izmantot krēmsieru vai kefīru, tomēr labāk izmantot skābo krējumu :)

      Dzēst
  56. man nav cepamā pulvera! Bet gribu pamēģināt recepti!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Cepamo pulveri var aizstāt ar sodu (~1/2 tējk.), kuru dzēš ar citrona sulu, tomēr jebkurā veikalā var iegādāties cepamo pulveri, iesaku šajā receptē izmantot to.

      Dzēst
  57. Gribeju jautat-vai var izmantot aabolu ievarijumu svaigu abolu vietaa???

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Var izmantot, bet tad jāsamazina cukura daudzums, un arī garša nebūs tik svaiga. Labāk tomēr iesaku izmantot svaigus ābolus, bet ievārījumu izmantot šajā receptē :) ->>http://kikasvirtuve.blogspot.com/2011/09/kartaina-abolkuka.html

      Dzēst
  58. Garšīga!!! :) Paldies.

    AtbildētDzēst
  59. Atbildes
    1. Nē, cukurs jāpievieno tikai krēmam :)

      Dzēst
  60. Viss jau būtu ok, bet kas tās par briesmīgām mērvienībām - glāzēs? Cik tad ir viena glaze?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Mērvienības nav briesmīgas, mūsu mammas un vecmāmiņas gatavoja, izmantojot glāzes :)
      Miltu glāze būs apmēram 160g, cukura glāze ~200g. Glāze skābā krējuma ir ~250g, tātad pusglāze - 125g, bet es šai kūkai lieku nedaudz vairāk - ap 140-150g. Arī krēmam var pievienot vairāk - ap 270-280g krējuma. Lai veicas!:)

      Dzēst
  61. Paldies par brīnišķīgo recepti! Es aizstāju krējumu ar jogurtu bez piedevām, liku rīsu miltus parasto miltu vietā un pusi no cukura, turklāt brūno cukuru. Un tāpat sanāca vienkārši dievīga ābolmaize!!!!!!! Sirsnīgs paldies!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Prieks, ka arī pamainot sastāvdaļas, kūka sanāca dievīga! Apsveicu, un tā turpināt! :)

      Dzēst
  62. Ābolmaize vienmēr ir sanākusi gardum-gardā! Patreiz tiek izmēģināts variants ar rabarberiem, ceru ka nebūs sliktāk...
    Paldies par superīgo recepti!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies! Ar rabarberiem būs tikpat garšīgi! Lai veicas! :)

      Dzēst
  63. Arī es izmantoju šo recepti, tik uzcepu nevis vnk ābolkūku, bet plānai ābolu kārtai virsū uzbēru vienā pusē ķiršus, otrā bagātīgi upenes. Sanāca ļooooooooooti garšīgi. AR upenēm gan garšīgāk (lai cik dīvaini neliktos). Mīklu taisīju maigu, iztiku ar 2.5 glāzēm, mērcītei pievienoju vēl vienu oliņu. Nekas nejūk un nebrūk. Ledusskapis nav nepieciešams. Ļoti garšīgi. Paldies par recepti. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies, Ilona, par atsauksmi! :) Jāizmēģina arī ar ogām! :)

      Dzēst
  64. Es nekad arī nekomentēju, bet šoreiz nevarēju atturēties :))
    Šodien izcepu plātsmaizi, nu ļooooti garda :) Pa ilgiem laikiem manējie slavēja kaut ko, ko es būtu pagatavojusi :D Uzcepu divas, nu jau vairs nav ne gabaliņa :D

    Jāpiebilst arī tas, ka tikai par vēlu attapos, ka ir 2 glāzes miltu, bet izlīdzējos ar manna un garšu nebojāja :)

    Paldies pa recepti! :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies par atsauksmi, priecājos, ka garšoja! :)

      Dzēst
  65. Tikko atcerejos par tavu platsmaizi jo izdomaju ka jaaiznes meitai uz darzinu kaut kas garsigs .. si platsmaize musmajas bij topa pagajuso gad kad cepu to gandriz katru dienu visa oktobra garuma .. Ta ka biju parak slinka lai katru reizi abolus mizotu , tad aizvietoju abolus ar saldetiem kirsiem .. tik garsigi sanaca vienmer ka viss tika noest un tad cepu pa 2 un pat 3 platsmaizem uzreiz lai kaut kas paliktu brokastim pie kafijas :D paldies milzigs par recepti ...
    Leli :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Leli, priecājos, ka šis gardums jūsmājās ir uz palikšanu! Tā turpināt! :)

      Dzēst
  66. A un vel aizmirsu piebilst ka es visu laiku taisiju ar dubulto meerci .. jo savadam man likas par pliku ta virsina .. un tad jau sanak nevis platsmaize bet pilniigi kuuka ..
    Leli :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Leli, šķiet, ka man beidzot jāuztaisa receptes "update" ar dubultajām mērces sastāvdaļām, jo daudzi saka, ka mērces ir par maz :)

      Dzēst
  67. Es ar uztaisīju. Tik nebija man tie 9 lielie āboli, bet 7 sagriezu, tāpēc laikam pa saldu likās. Tik vai tā garšīgi. :)
    Un vispār paldies par skaistajām receptēm. Nākošo gribu pamēģināt šokolādes fondanti.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies par labajiem vārdiem, prieks, ka tā! :) Vēlu veiksmi, gatavojot šokolādes fondantus! :)

      Dzēst
  68. Milzīgs paldies par recepti! Nu tik garda, ka pusi apēdu viena :D

    AtbildētDzēst
  69. Nu tā, šodien cepšu šo kūku laikam kādu reizi 4 ;). Sanāk katru reizi. Garšīga. Ļoti. Gan tikko cepta, gan nākošajā dienā (ja vēl kaut kas paliek.. ;) )
    Liels liels paldies par recepti!!

    AtbildētDzēst
  70. This is really good!!! Cant stop eating it as i type:) paldies

    AtbildētDzēst
  71. Vai mīkla jāizrullē ļoti plāniņa? Un cik augstu cepeškrāsnī jāstāv plātsmaizei? (pa vidu vai vairāk uz apakšpusi?) Izcepu, bet pamatne neizcepusies, mīksta, pilnīgi mīkla. Varbūt pie vainas, ka vajadzēja vairāk miltus pievienot?

    Paldies!

    AtbildētDzēst