pirmdiena, 2011. gada 8. augusts

Svaigie salāti ar Fitaki sieru

Šie ir vieni no maniem šīs vasaras TOP salātiem un, kas pats labākais, sastāvdaļas var variēt pēc vēlēšanās. Šos salātus gatavoju arī šī gada SAPa ķēķa tusā, no kurienes ir arī šie foto:)


Sastāvdaļas: 
1/2 galviņas Iceberg salātu
Pāris saujas rukolas
~4 tomāti
1 garais gurķis
1/2 paciņas (250g) Fitaki siera
1/2 citrona sula
Olīveļļa
Sāls
Piparu maisījums
Vidusjūras garšvielu maisījums
Kaltēts oregano (raudene)
Dilles, baziliks

Pagatavošana:

Iceberg salātus nomazgā, saplucina un izkārto lielā šķīvī. Rukolu, ja nepieciešams, nomazgā un kārto uz Iceberg salātlapām. Gurķi nomazgā, nomizo un sagriež pusripiņās vai ceturtdaļripiņās un liek virsū salātlapām. Tomātus nomazgā un sagriež daiviņās, liek virsū gurķiem. Fitaki sieru sagriež vai ar rokām sadala gabaliņos un liek pa virsu tomātiem.
Mērcei sajauc olīveļļu, citrona sulu, sāli, piparu maisījumu, oregano un vidusjūras garšvielu maisījumu.
Mērci pārlej pāri salātiem, visbeidzot salātus pārkaisa ar sasmalcinātām dillēm un saplucinātām bazilika lapiņām un pasniedz. Grezno ar baziliku.


Rezumē:
Fitaki siera vietā var izmantot kazas sieru, Trikātas sniega bumbas, Mocarellas sieru u.c.
Esmu šiem salātiem pievienojusi apceptu vistas fileju un cepeškrāsnī apceptu sagrieztu vai sapluinītu čabatiņu, visi varianti ir ļoti garšīgi. Var pievienot grilētu papriku. Arī mērces sastāvdaļas var variēt, pievienojot balzamico vai citu etiķi.

Nav komentāru:

Komentāra publicēšana