pirmdiena, 2011. gada 29. augusts

Tomātu un Mocarellas sacepums

Uzrunāja mani šī ēdiena bilde no "Dienas ēdienu" 6.jūlija numura un nolēmu pagatavot.


Sastāvdaļas:
5-6 vidēji tomāti (man bija 3 gab)
3 paciņas mocarellas, kopā 375g (man bija 2x150g=300g Zotarellas bumbiņas - uz kārbiņas rakstīts - Mocarella siers ar baziliku)
100g zilā siera (man bija ~100g fitaki siera)
2 ēd.k. olīveļļas (man bija 1,5 ēd.k.)
pipari, sāls
2-3 ķiploka daiviņas (man bija 2 mazas)
oregano (man bija kaltēts), baziliks (svaigs)

Pagatavošana:
1.Olīveļļu ielej trauciņā, pievieno sāli, piparus un sīki sagrieztus ķiplokus (es izspiedu caur ķiplokspiedi). Visu labi samaisa.
2.Tomātus sagriež gandrīz centimetru biezās šķēlēs. Tādās pašās šķēlēs sagriež arī mocarellas sieru (es bumbiņas pārgriezu uz pusēm).
3.Zilo sieru sagriež plānās šķēlītēs.
4.Cepamo formu mazliet ieziež ar eļļu un pamīšus kārto tajā siera un tomātu šķēlītes - vispirms mocarellu, tad zilo sieru, tad tomātus un tā joprojām.
5.Kad trauks pilns, visam pārlej olīveļļas un ķiploku maisījumu. Cep cepeškrāsnī 220 grādos 15 minūtes (es cepu ~25min). Īsi pirms cepšanas beigām pārkaisa ar oregano. Pasniedz ar svaigu baziliku.

Rezumē:
Pirmkārt, tomātus labāk cept bez mizas, jo tā traucēja ēšanas procesā, otrkārt, kaut kas cepšanas procesā sagāja greizi, jo, šķiet, no sieriem satecēja šķidrums un sacepums vārījās šķidrumā, tikai augšiņa bija salīdzinoši stingra. Treškārt, mocarellas siers bija staipīgs kā gumija, bija grūti sagriezt un grūti sakošļāt. Un šķidrums arī pēc tā noliešanas turpināja uzkrāties.
Neskatoties uz šo visu, garša bija pat ļoti laba, vīrs atdzesētu lika uz maizītēm. Tomēr abi nonācām pie secinājuma, ka mocarellas siers daudz labāks bija uz brusketām, ko pagāšgada ķēķa tusā gatavoja Antuanete.
Komentāros ar reno nonācām pie secinājuma, ka sacepums jācep daudz ilgāk, ~45 minūtes. Šis eksperiments nebija līdz galam izdevies, kaut arī garšoja labi.

3 komentāri:

  1. Varu ieteikt likt tikai zilo sieru ,ļoti ,ļoti garšīgi ,piekožām ciabatu un piedzeram kādu vīnu....

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nu es īpaši nefanoju par zilo sieru, bet paldies par ieteikumu, kādam noteikti noderēs!:)

      Dzēst
  2. Arī man ar mocarellu šādas problēmas. Esmu ēdusi mocarellu, kas tiešām kūst un garšo fantastiski, bet tas bija Vācijā. Tad nu nesaprotu, kur pie mums atrast mocarellu, kuru lietot uz picām un sacepumiem.

    AtbildētDzēst