trešdiena, 2011. gada 31. augusts

Saldās klasiskās vafeles

Ja jau ir uzceptas sāļās vafeles, kuras garšo ne visiem, noteikti jāuzcep arī saldās, kuras sevišķi iecienījuši bērni. Arī šī recepte ir vecumveca un ar bērnības garšu un smaržu.

Sastāvdaļas:
250g margarīna
1 glāze cukura (ja nevēlas tik saldu, var likt mazāk)
5 olas
1 glāze miltu

Pagatavošana:
Margarīnu izkausē, iejauc cukuru. Maisa un kad vairāk atdzisis, pievieno olas, kārtīgi samaisa un visbeidzot pievieno miltus. Es jaucu kombainā. Cep uzkarsētā vafeļu pannā. Es liku apmēram 1,5 ēdamkaroti, lai izceptu vienu vafeli. Karstu uzreiz sarullē.

Rezumē:
Tā kā vafeles ir jārullē karstas, tikko izņemtas no pannas, nu esmu ar apdedzinātiem pirkstu galiem, toties ar pilnu bļodu vafelēm:) Klasiskas un saldas vafeles, kuras var ēst tāpat vai pildīt ar saldējumu, putukrējumu, krēmu un apbērt ar svaigām ogām vai apsmērēt ar ievārījumu, garšīgi būs jebkurā gadījumā. Un te ir vēl viens variants - var cept vafeles, kurām maliņas karstas uzloka uz augšu tā, lai sanāk mazas bļodiņas, kurās var likt augstākminētos pildījumus vai arī pavisam mazas vafelītes, kuras neloka, bet izmanto kā saldo uzkodu pamatnītes. Sanāks pat iesācējiem!:)

Lai jūs nebaida mīklas konsistence, tai jābūt šķidrai
Vafeles ar šokolādes saldējuma pildījumu

13 comments:

  1. Mmmm, varen gardi šķiet...
    Kur var nopirkt panniņu? :)

    AtbildētDzēst
  2. Nedārgo panniņu vismaz agrāk noteikti varēja nopirkt Rimi, gan jau Centrāltirgū un vēl kādos lielveikalos ir. Neta veikalos var apskatīties. Es aizņēmos no savas mammas, viņai ir firmas Clatronic cieto vafeļu panna:) Ir gardas gan saldās, gan sāļās vafeles:)

    AtbildētDzēst
  3. Liels paldies! Sanāca ļoti gardi! :)

    AtbildētDzēst
  4. Mana meita nedrīkst ēst glutēnu, tad kviešu miltu vietā izmantoju bezglutēna miltus un liku klāt mazliet mazāk kā 1 glāzi. Bija gardi. Šo recepti izmantošu arī nākamreiz kad cepšu vafeles. Paldies!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies par ierakstu, noteikti šī pieredze noderēs vēl kādam, kurš nedrīkst glutēnu :) Veiksmi!

      Dzēst
    2. Tiešām noderēs,paldies. Cepšu ar pārliecību, ka sanāks! Lai izdodas arī citiem.

      Dzēst
  5. Paldies, ļoti gardi! Viss sanāca :)

    AtbildētDzēst
  6. sveiki tu cepi veco laiku panna vai elektriskaja vafelu panna? nesen mantojuma dabuju pannu bet neder neviena recepte.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Bērnībā šīs vafeles cepu veco laiku pannā (elektriskajā), tagad man ir pašai sava Clatronic panna:)

      Dzēst