svētdiena, 2011. gada 7. augusts

Vistu akniņu salāti ar grilētu papriku

Tā kā esmu jaunu salātu meklējumos un ienācās vistas akniņas, nolēmu tās pagatavot sekojoši.


Sastāvdaļas:
Vistu akniņas
1 sīpols
Iceberg salātlapas (te ļoti labi iederētos arī rukola)
1 tomāts
1 sarkanā paprika
Sāls, pipari
Pašgatavota tomātu mērce
Baziliks

Pagatavošana:

Tā kā bija daudz tomātu, kuri bija jāizlieto, no tiem pagatavoju tomātu mērci.
Tomātus blanšē, tiem novelk miziņu, sagriež un liek katliņā vārīties, piespiež ķiploka daiviņu, oregano, vidusjūras garšvielu maisījumu, piparus, sāli. Vāra apmēram stundu, atdzesē.
Sīpolu sagriež ceturtdaļripās un apcep. Akniņas sagriež kumosgabaliņos un arī apcep līdz iztvaiko šķidrums un maliņas paliek zeltainas. Uzkaisa sāli un piparus.
Paprikai izņem sēklotni un gareniski sagriež 3 daļās. Liek uz cepešpannas, kura noklāta ar cepampapīru un cep sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos ~15min, līdz paprika ir ar nedaudz apbrūnētām maliņām. Papriku izņem ārā no cepeškrāsns, novelk tai miziņu un sagriež strēmelītēs.
Tomātu nomazgā un sagriež gabaliņos.
Iceberg salātlapas nomazgā un saplucina uz šķīvja. Virsū liek apceptos sīpolus, tad akniņas, tad tomātus un visbeidzot paprikas strēmelītes. Visam pāri ar karoti pārlej pašgatavoto tomātu mērci. Grezno ar bazilika lapiņām.


Rezumē:
Akniņu rūgtums labi gāja kopā ar saldajiem sīpoliem un papriku, sulīgo, atsvaidzinošo tomātu un pikanto tomātu mērci. Variācijas kā jau salātiem ir bezgalīgas. Garšīgi:)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru