piektdiena, 2011. gada 12. augusts

Cepumi Domino

Pirmais mans šī gada veikums ir no grāmatas, kuru man uzdāvināja Ziemassvētkos. Grāmata saucās "Gardi cepumi" (Gizela Mūra), kurai klāt nāca arī cepumu veidne, no kuras var vienlaicīgi pagatavot 34 cepumus:)
Kā pirmos izprovēju cepumus ar nosaukumu Domino.


Sastāvdaļas:
250g miltu
1 tējk. cepamā pulvera
80g cukura
Šķipsniņa sāls
1 ola
125g sviesta (es to paturēju istabas temperatūrā)
2 ēd.k. kakao

Pagatavošana:
Bļodā iesijā miltus, pievieno cepamo pulveri, cukuru, sāli, olu un sviestu un samīca drupanu mīklu. To sadala divās daļās, vienai pievieno kakao. Mīklu ietin folijā un uz 30 minūtēm ievieto ledusskapī.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem, cepamplāti izklāj ar cepampapīru.
Mīklu saveļ 15cm garos zīmuļa resnuma rullīšos. Baltās mīklas rullītim noliek blakus brūnās mīklas rullīti, virsējā kārtā rullīšus liek pretēji un saspiež kopā. Šo raibo veltni sagriež plānās šķēlītēs un kārto uz cepamplāts. Ievieto krāsnī un cep ~15 minūtes.

Kā darīju es:
Mīklu ledusskapī uz 30 minūtēm liku tikai pēc tam, kad biju izveidojusi rullīšus (man sanāca 8 rullīši no katras krāsas mīklas), jo padomāju, ka būs grūti sagriezt pavisam mīkstus. Un pat no ledusskapja izņemtus tos bija grūti sagriezt (kaut arī griezu ar asu nazi), vajadzēja ar pirkstiem nedaudz pielabot formu. Rezultātā nogriezu šķēli un pagriezu rullīti uz leju, tad atkal šķēli un atkal uz leju utt.
Intuīcija teica, ka nevajag cept 200 grādos, bet es tai neklausīju, un pirmā panna nedaudz piedega pēc 12 min cepšanas. Otro pannu cepu 175 grādos ~10-11min un cepumi sanāca ideāli.

Rezumē:
Tiesa, tik ideāli pēc formas, kā grāmatā man nesanāca, toties garšīgi gan:)




2 komentāri:

  1. Nesen uztaisīju. Paldies par recepti!!
    Ļoti garšīgi un nekas daudz nav vajadzīgs, lai šādus gardumus pagatavotu! :)

    AtbildētDzēst
  2. Man arī patīk, ka sastāvdaļas ir vienkāršas, bet rezultāts garšīgs un priecājos, ka recepte noderēja!:)

    AtbildētDzēst