svētdiena, 2011. gada 14. augusts

Drupačainie banānu mafini

Banānu mafini ar interesantu drupaču cepurīti.


Recepti pamanīju 19.janvāra Dienas ēdienos un nolēmu pamēģināt. Oriģinālrecepte atrodama šeit, latviskoto recepti atradu šeit.

Sastāvdaļas:
240g miltu
150g baltā cukura
1 tējk. sodas
1 tējk. cepamā pulvera
Šķipsniņa sāls
Trīs banāni
1 tējk. vaniļas ekstrakta (man bija vaniļas cukurs)
1 ola
65g sviesta

Drupačām:
70g brūnā cukura (es izmantoju Demerara cukuru)
1 ēd.k. miltu
1/2 tējk. malta kanēļa
1/2 tējk. malta muskatrieksta
1 tējk. sviesta

Pagatavošana:
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.
Drupaču sastāvdaļas sajauc tā, lai veidojas drupačas.
Vienā bļodā saspaida banānus, tiem pievieno kausētu sviestu un olu.
Otrā bļodā sajauc miltus, cukuru, sodu, cepamo pulveri, sāli un vaniļas cukuru. Sausās sastāvdaļas pievieno banānu-sviesta-olas maisījumam. Mīklu pilda mafinu papīra formiņās, kuras ieliktas mafinu pannā un pārkaisa ar drupačām. Cep ~20 minūtes.

Rezumē:
Manai gaumei pasausi likās, bet vispār ir garšīgi. Es vēl daļai pieliku klāt gabaliņos sagrieztu tumšo šokolādi, kura te labi iederējās (tad arī nav tik sausi). Cepu 180 grādos. Interesanti kraukšķīga augšiņa. Ēst var.


Nav komentāru:

Komentāra publicēšana