trešdiena, 2011. gada 31. augusts

Siera-ķimeņu vafeles

Reiz aizņēmos no mammas vafeļu pannu, to, kurā cep tās cietās vafeles. Protams, uzreiz taču jāliek lietā! Šī ir mūsu vecumvecā recepte, kura jau gadiem atzīta par labu esam. 

Sastāvdaļas:
150g siera (vislabāk Holandes vai Krievijas)
200g (glāze) skābā krējuma
125g margarīna vai sviesta (es izmantoju Rama margarīnu cepšanai)
1/2 tējk. sodas
1,5 glāzes miltu
1 tējk. ķimeņu


Pagatavošana:
Sieru sarīvē skaidiņās, margarīnu vai sviestu izkausē, pievieno sieram. Pievieno skābo krējumu, sodu, miltus un ķimenes. Samaisa viendabīgā masā. Cep vafeļu pannā zeltainas. Sieru, krējumu un margarīnu var likt vairāk, ja vēlas.

Rezumē: 
Lieliska un garšīga uzkoda, arī pie alus. Var sacept mazas vafelītes, kuras izmanto kā sāļās pamatnītes un virsū liek, ko sirds vēlas, piem. svaigo sieru ar lasi, tomātu vai šķiņķi.

Siera-ķimeņu vafeļu mīkla

9 komentāri:

  1. ļoti meklēju šo recepti, bērnībā biju dabūjusi no draudzenes mammas un bieži cepu, bet tad recepte pazuda... paldies :)

    AtbildētDzēst
  2. Liels paldies par recepti! Pamēģinājām un izdevās ļoti gardi!

    AtbildētDzēst
  3. Fantastiska recepte :) Liels paldies ;)

    AtbildētDzēst
  4. Liels paldies par fantastisko recepti ;)

    AtbildētDzēst