pirmdiena, 2011. gada 8. augusts

Vista karija mērcē ar šampinjoniem

Šis ir viens no maniem mīļākajiem ēdieniem. Un kopš šo gardumu nogaršoja mani vecāki, tas tagad ir arī viens no viņu mīļākajiem ēdieniem:)

Sastāvdaļas:
2 vistas filejas, sagrieztas strēmelītēs;
~300g sagrieztu šampinjonu (6-8 daļās - man patīk just gabaliņus);
1 ēd.k. miltu;
~100g saldā krējuma;
Sāls, karija pulveris

Pagatavošana:
Apcep šampinjonus, kamēr tie neizdala sulu. Šampinjoniem pievieno vistas fileju un cep vēl 3-5 minūtes, kamēr nav redzams jēlums. Pievieno sāli, kariju, un 1 ēd.k. miltu sajauktus ar nedaudz ūdens un visbeidzot pielej saldo krējumu. Mērci kārtīgi izmaisa un ļauj tai paburbuļot. Nedaudz vēl pievieno kādu šļuku ūdens (ja par biezu) un to visu kādu minūti vāra līdz mērce sāk sabiezēt. Gardums gatavs kādās 10-15 minūtēs!:)

Rezumē:
Iespējamās variācijas:
1.Var pielikt sīki sagrieztu apceptu sīpolu
2.Šampinjonus var nelikt
3.Miltus var nelikt
4.Šī mērce vislabāk garšo ar vārītiem rīsiem
Garšīgi būs jebkurā gadījumā:) Iesaku!

6 komentāri:

  1. Man ļoti patīk Jūsu receptes, bet gribētu kādu arī ar cita zvēriņa gaļu. Vai arī ēdat tik vistas gaļu?

    AtbildētDzēst
  2. Paldies!:) Retāk ēdu arī liellopu gaļu un cūkgaļu. Svaigu vistas gaļu (kuru esmu atzinusi par visgaršīgāko) ir vieglāk dabūt man blakus esošajos veikalos. Noteikti būs kaut kas arī ar liellopu un cūkgaļu:)
    Sākumā iesaku uztaisīt šos garšīgos salātus ar liellopa gaļu->
    http://kikasvirtuve.blogspot.com/2011/08/taizemes-siltie-salati-ar-liellopa-galu.html

    AtbildētDzēst
  3. VIENKĀRŠI - ĀTRI - GARŠĪGI!!! :)

    AtbildētDzēst
  4. Slinks, ātrs un garšīgs ēdiens! Tieši manā gaumē! :) Bija ļoti labi!

    AtbildētDzēst