otrdiena, 2011. gada 30. augusts

Veģetārā skābeņu zupa

Skābeņu zupa ir viena no manām mīļākajām zupām. Šoreiz tapa veģetārais variants no mammas marinētajām pašaudzētajām skābenēm.


Sastāvdaļu daudzums nav precīzi norādīts, jo, kā vairums zupu, arī šo vārīju "uz aci".

Sastāvdaļas:
Marinētas skābenes 1/2l burciņa
Grūbas
Kartupeļi
Anniņas bezsāls un bezcukura garšvielas
Sāls
Vārītas olas

Pagatavošana:
Lielā katlā vārošā ūdenī liek grūbas (var iepriekš noskalot). Tikmēr samizo kartupeļus un sagriež mazos gabaliņos. Kad grūbas paliek mīkstas, tām pievieno kartupeļus, sāli un garšvielas. Kad kartupeļi mīksti, zupai pievieno skābenes, ļauj nedaudz paburbuļot un slēdz ārā. Pasniedz katrā porcijā ieliekot vienu vārītu olu un skābo krējumu.

Rezumē:
Agrāk šo zupu nevarēju iedomāties bez žāvētas gaļas, bet izrādās, arī šāda tā ir garšīga un liesāka arīdzan, kā arī bez gaļas ātrāk ir gatava. Olu un skābo krējumu gan lieku vienmēr un ja vēl klāt pieēd rupjmaizi, tad neko citu vairs nevajag:)

5 komentāri:

  1. Negribu neko pārmest,tomēr ne veģetārieši,ne vegāni olas neēd.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. vegetaarieshi olas eed gan ;) vegaani need, jo tas ir dziivnieku izcelsmes produkts, bet vegjetaarieshi eed olas, pienu, medu utt...

      Dzēst
    2. Piekrītu otram komentāram - veģetārieši olas ēd, personīgi pazīstu :)

      Dzēst
  2. Tieši tā, man vīrs ir veģetārietis un viņš olas ēd.

    AtbildētDzēst