trešdiena, 2011. gada 10. augusts

Dārzeņu sautējums

Agrāk ciest nevarēju dārzeņu sautējumus, bet šis gardums manas domas mainīja par 180 grādiem:)


Sastāvdaļas:
Kartupeļi
2 lieli sīpoli
1 paciņa saldētu burkānu+zirnīšu Hortex (400g)
1 paciņa saldētu puķukāpostu Hortex (400g)
1 paciņa saldā krējuma (200ml)
Anniņas bezsāls garšvielu maisījums
Piparu maisījums
Sāls

Pagatavošana:

Kartupeļus nomizo un sagriež zupas lieluma gabaliņos. Kartupeļu daudzums atkarīgs no tā, vai sautējums tiek pasniegts viens pats vai vēl būs klāt atsevišķi vārīti kartupeļi. Man bija tikai sautējums, tāpēc kartupeļus liku vairāk. 1/3 vai pusi no kartupeļiem var sagriezt sīki, lai tie izšķīstot veidotu tumīgu mērci.
Sīpolus sagriež sīkos gabaliņos un liek apcepties eļļā. Cep līdz zeltainumam. Liek lielā katlā ar biezu dibenu. Sīpoliem pievieno kartupeļus, nedaudz ūdeni (tā, lai nepārsniedz kartupeļu-sīpolu masu). Pievieno garšvielas. Vāra līdz kartupeļi pusgatavi. Ūdeni vairāk nepievieno, citādi sanāks par šķidru. Tad masai pievieno saldētos burkānus-zirnīšus, kārtīgi izmaisa. Pēc pāris minūtēm pievieno puķkāpostus. Vāra līdz gatavībai (apm.10-12min) un visbeidzot pievieno saldo krējumu, kuru rūpīgi iemaisa sautējumā. Sautējumu periodiski apmaisa, lai apakša nepiedeg. Pāris minūtes ļauj paburbuļot un tad ir gatavs!


Rezumē:
Agrāk man sautējumi negaršoja, bet šis ir baigi labs!:) Pirmo reiz nogaršoju pie vīramammas, pēc tam jau gatavoju pati. Patiesībā bez saldā krējuma var arī iztikt, jo sautējums ir tumīgs un garšīgs no ceptajiem sīpoliem (un no mazākajiem kartupeļu gabaliņiem), kuri vāroties ir izšķīduši un veido mērces pamatu. Es pasniedzu ar vecmammas marinētajiem gurķīšiem. Ļoti garšīgi!

Un vēl kas - tagad, kad ir pieejami garšīgie svaigie rudens sezonas dārzeņi, gatavojiet no svaigajiem, saldētos atstājiet ziemai!:)

2 komentāri: