otrdiena, 2011. gada 16. augusts

Šokolādes siera kūka ar ķiršiem

Kad tad ir dzimšanas diena bez kūkas un manā gadījumā bez siera kūkas?:))
Šoreiz izvēle tapa par labu šokolādes kūkai ar ķiršiem.


Sastāvdaļas:
Pamatnei:
200g cepumu (man bija Siguldas maiznieka cepumi "Mājas")
3 ēd.k. izkausēta sviesta (man bija 4,5 ēd.k.)

Virsai:
250g piena šokolādes (man bija Laima extra 2x100g plus 50g)
800g krējuma siera (man bija 4x200g svaigā siera Kārums)
100ml pūdercukura
3 ēd.k. kukurūzas cietes
4 olas
200ml trekna skābā krējuma (man bija Rasa premium 25%)

Glazūrai:
150ml trekna saldā krējuma (man bija 200ml 35% krējums Kārums)
50g piena šokolādes
50g tumšās šokolādes (man bija 100g tumšās šokolādes Laima Lux)

Ķiršu krēmam:
200-300g skābo ķiršu vai citu sarkano ogu
100ml ķiršu vai citu sarkano ogu sulas
1 ēd.k. kukurūzas cietes
2 ēd.k. ūdens

Pagatavošana:
Karstumizturīgā veidnē ielej 2 cm ūdens un liek cepeškrāsns apakšējā nodalījumā. Cepeškrāsni sakarsē līdz 175 grādu temperatūrai. Cepumus virtuves kombainā sasmalcina smalkos gabaliņos, pievieno izkausēto sviestu un rūpīgi samaisa. Gatavo masu ieklāj veidnē ar noņemamu malu (~28cm diametrā; man bija 26cm un es liku cepampapīru) un stingri piespiež. Cep 10 minūtes, tad atdzesē, neizņemot no veidnes.
Karsta ūdens peldē izkausē 250g piena šokolādes un nedaudz atdzesē. Ar elektrisko putotāju saputo sieru mīkstu un gaisīgu, tad pievieno cukuru un kukurūzas cieti. Putojot pa vienai pievieno olas. Pēc katras olas pievienošanas puto 1 minūti. Iemaisa skābo krējumu un šokolādi. Maisījumu ielej veidnē un cep 60 minūtes vai tik ilgi, līdz kūkas vidus kļūst stingrs (es cepu precīzi 60 minūtes). Kūku izņem no cepeškrāsns, atdzesē un uz nakti ieliek ledusskapī. Tad noņem veidnes malu, atdala kūku no veidnes pamatnes un uzmanīgi uzslīdina uz šķīvja.
Uzsilda pusi saldā krējuma un tajā izkausē šokolādi (te es nesapratu, kur paliek otra puse krējuma un sildīju visus 200ml). Ar dakšiņu pārslaka maisījumu kā rotājumu pāri kūkai un pirms pasniegšanas kādu brīdi atdzesē. Ar to glazūras daudzumu, kurš man sanāca, es apklāju visu kūku un vēl maliņas.
Ķiršus pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus. Uzsilda ķiršu sulu, pievieno ūdenī izšķīdinātu kukurūzas cieti un maisa, līdz šķidrums sabiezē. Pieliek ķiršus. Atdzesē un pasniedz ar kūku. Ogām pārlej tik daudz šķidruma, lai tās būtu nosegtas.
Ķiršu krēma vietā es ņēmu ~400g ķiršu, pārgriezu uz pusēm, izņēmu kauliņus un noklāju kūkas virsmu.

Rezumē:
No Siera kūku grāmatas jau gatavoju vienu citu šokolādes siera kūku, bet šī bija daudz garšīgāka, sevišķi ar šokolādes glazūru un ķiršiem. Vīram šī garšoja vislabāk no visām siera kūkām, arī pārējie ēda stenēdami:) Lai arī manā topā ābolu siera kūka pagaidām ir nepārspēta, tomēr šī arī ir ļoti garšīga. Sātīga gan, pietiek ar vienu gabaliņu.




2 komentāri:

  1. Izcepu.Svaigo ķiršu vietā bija saldēti, mazliet savākti kopā ar želejcukuru. Bet ābolu-karameļu tomēr ir pārāka par visām.

    AtbildētDzēst
  2. Piekrītu, šī ir garšīga kūka, tomēr ābolu siera kūka man joprojām ir 1.vietā:)

    AtbildētDzēst