trešdiena, 2011. gada 10. augusts

Citronu cepumi

Ja garšo cepumi un citrons, tad šis ir lielisks veids, kā abas garšīgās lietas apvienot!


Cepumus cepu pēc šīs receptes.

Sastāvdaļas:
3 olu dzeltenumi
100 gr pūdercukura
100 gr sviesta
250 gr miltu
1 citrona miziņa
1 tējk. citrona sulas 

Pagatavošana:
Olu dzeltenumus sakuļ ar pūdercukuru, līdz masa kļūst gaiša un palielinās apjomā. Pievieno istabas temperatūras sviestu (t.i. mīkstu), rīvētu viena citrona miziņu, citrona sulu un kārtīgi saputo ar olām. Tad pieber miltus un samīca mīklu. Liek ledusskapī uz 1 stundu.
Mīklu sadala divās daļās, katru daļu izveltnē desiņā ap 4 cm diametrā, tad sagriež ap 0,5 cm biezās ripās. Cep cepeškrāsnī 200 grādos, līdz cepumi gaiši dzelteni (12-15 minūtes). 

Kā darīju es un rezumē:
Miltus liku ~300g, pārējais viss kā receptē. Vienīgi vispirms izveidoju desiņas, tad tās liku saldētavā uz ~30 min un pēc tam griezu un liku cepties 180 grādos ~10 minūtes. Nedrīkst pārcept, cepumiem jābūt gaiši dzelteniem. Cepumi sanāca ļoooti garšīgi, bet citrona sulu pat varēja likt vairāk. Viss dzīvoklis smaržoja pēc citroniem:)

4 komentāri:

  1. Paldies par ierosmi, tieši sagribējās kaut ko citrusīgu un atmiņā paliekošu, saki, vai no šiem cepumiem būtu iespējams arī izveidot citas formiņas, tas ir, vai iespējams mīklu izrullēt un ar formiņu palīdzību saveidot kaut ko vairāk par aplīšiem ... Sorry ... neesmu konditorejas speciāliste, bet ļoti priecāšos par tavu padomu ... :):)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, var veidot jebkuras formas cepumus, galvenais, lai mīkla ir viegli rullējama. Miltus iesaku bērt pamazām. Lai veicas!:)

      Dzēst
  2. Paldies, par ieteikumiem, jau paguvu sacept 3 reizes :D Ko dariiju savaadaak - pievienoju veell vairaak citrona un pieliku karoti ar skaabo kreejumu, nedaudz vaniljas cukura - dieviigi cepumi! :D Un kaa smarzho virtuve, mmm :D Noteikti turpinaashu eksperimenteet!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Apsveicu un priecājos, ka eksperimentē!:) Es arī vaniļas cukuru esmu iecienījusi gan kūkās, gan cepumos:) Lai veicas turpmākajos eksperimentos!:)

      Dzēst