pirmdiena, 2011. gada 8. augusts

Kūpinātas skumbrijas salāti

Sagribējās kaut ko pagatavot ar kūpinātu skumbriju. Tad nu uz ātru roku tapa šādi salātiņi.


Precīzas proporcijas nepateikšu, viss uz aci.

Sastāvdaļas:
Vārīti kartupeļi
Kūpināta skumbrija
Konservēti zirnīši
Marinēti pipargurķīši
Vārīta ola
Sarkanais sīpols
Mērcei:
Rapšu eļļa+citrona sula+ sāls+pipari+1/3 tējk. Franču sinepju

Pagatavošana:
Visu (izņemot zirnīšus:)) sagriež vēlamā lieluma gabaliņos vai ripiņās. Kārto kartupeļus, gurķus, skumbriju, zirnīšus, sīpolu un olu, visu pārlej ar mērci un pārkaisa ar lociņiem un, ja nepieciešams, vēl ar pipariem.

Rezumē:
Šādus salātus parasti ēdu ar majonēzi, šoreiz gribējās pamēģināt citu, savādāku un liesāku variantu un izdevās ļoti garšīgi! Zivs, sīpols, gurķīši un mērce deva vajadzīgo stiprumu, kartupeļi, ola un zirnīši maigumu. Skumbrija man patīk tieši ar to, ka tai ir maz asaku, jo es zivis ēdu maz, un asakas man nepatīk. Nebija tās smaguma sajūtas, kāda parasti ir pēc salātiem ar majonēzi.

Nav komentāru:

Komentāra publicēšana