piektdiena, 2011. gada 26. augusts

Stir-fry dārzeņi ar rīsiem

Ziemā, gaidot, kad parādīsies vietējie svaigie dārzeņi, esmu iecienījusi saldētos dārzeņus, sevišķi Hortex firmas. Pagatavošana ātra un galarezultāts veselīgs un garšīgs:) 


Sastāvdaļas:
Saldēti Hortex Stir-fry dārzeņi ar rīsiem un šampinjoniem 1 pac. (400g)
Vārīti rīsi ~150g
Eļļa
Sāls, pipari
Variācija - var pievienot ~1-1,5 ēd.k. kausētā siera Dzintars bez piedevām

Pagatavošana:
Saldētos dārzeņus gatavo pēc instrukcijas: uz pannas sakarsē 4 (es lieku mazāk) ēdamkarotes eļļas, pievieno saldēto dārzeņu paciņu un pielej 50ml ūdens. Sutina ~10 minūtes, ik pa laikam samaisot. Kad šķidrums iztvaikojis, dārzeņus vēl nedaudz apcep. Turpat pannā (vai šķīvī blakus) pievieno vārītos rīsus, sāli, piparus un kārto sķīvī.
Un tagad ir variācija (nedaudz treknāks variants) - es šad tad pievienoju tikko no pannas noņemtajiem dārzeņiem kausēto sieru ~1-1,5 ēd.k, ko iemaisu porcijā tā, lai tas pakūst un veido tādu kā mērcīti. Tad klāt nevajag ne krējumu, ne ko citu.

Rezumē:
Kopš atklāju šo garšīgo un ātri pagatavojamo dārzeņu ēdienu, manā saldētavā vienmēr atrodas kāda saldēto dārzeņu paciņa. Vēl labāk, protams, ir ar pašu lauku dārzeņiem. Ļoti garšīgi!:)

Dārzeņu maisījums cepšanas sākumā

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru