otrdiena, 2011. gada 23. augusts

Šokolādes siera kūka

Šī bija pati pirmā kūka, kuru pirms gada gatavoju no Siera kūku grāmatas.


Pieturējos oriģinālreceptei un iekavās mani komentāri.

Sastāvdaļas:
Pamatnei:
150g cepumu (man bija smilšu mīklas cepumi)
1 ēd.k. kakao pulvera
3 ēd.k. izkausēta sviesta (~90g)
 
Virsai:
200g tumšās šokolādes (man bija Laima ekstra)
600g krējuma siera (piem.,Philadelphia, Mascarpone)(man bija Rimi svaigais siers Classic, pārāk sāļš, labāk izmantot Kārumu)
150ml pūdercukura
1 ēd.k. vaniļas cukura
3 olas
100ml trekna skābā krējuma (~2,5ēd.k.)
 
Pagatavošana:
Karstumizturīgā veidnē ielej 2 cm ūdens un liek cepeškrāsns apakšējā nodalījumā. Cepeškrāsni sakarsē līdz 175*C temperatūrai.
Cepumus sasmalcina smalkos gabaliņos virtuves kombainā, iejauc izkausēto sviestu, kakao un rūpīgi samaisa. Gatavo maisījumu izlīdzina veidnē ar noņemamu malu (~20cm diametrā, man bija 26cm). Es veidnes apakšā liku cepampapīru. Cep 10 minūtes, tad atdzesē.
Karsta ūdens peldē izkausē šokolādi un nedaudz atdzesē. Ar eletrisko putotāju saputo sieru mīkstu un gaisīgu. Tam pievieno cukuru un vaniļas cukuru. Putojot masu, pa vienai pievieno olas, tad iemaisa krējumu un šokolādi. Puto 1 minūti, tad masu ielej veidnē. Cep aptuveni 55 minūtes (es cepu 1h) vai tik ilgi, līdz kūkas vidus kļūst stingrs. Veidni viegli pakrata, lai pārbaudītu, vai kūka ir gatava. Tad izņem, atdzesē un uz nakti ieliek ledusskapī.
Noņem veidnes malu, ar nazi vai lāpstiņu kūku uzmanīgi atdala no veidnes pamatnes un uzslīdina uz šķīvja (man tas atkrita, jo cepu cepampapīrā). Kūku var rotāt ar šokolādē iemērktām zemenēm (man bija persiki).

Rezumē:
Viegli pagatavojama kūka, man prasījās biku saldāka, bet ja klāt ir kādi saldi augļi vai salda mērce, ir ok. Var likt klāt putukrējumu. Ēst var, bet klasiskā siera kūka mums ar vīru garšoja labāk.
Ja kāds vēlas cept šokolādes siera kūku, tad labāk iesaku šo, bija dauuuudz garšīgāka:)


5 komentāri:

  1. Izskatās pat pārāk labi!

    AtbildētDzēst
  2. Evija - gaumes lieta, bet man tā ar ķiršiem garšoja labāk, šī likās pārāk sausa. Ēst jau var:)

    AtbildētDzēst
  3. izskatas tiešām perfekti... un labak par to ar ķiršiem - mēģināšu šo ;)

    AtbildētDzēst
  4. Lai nebūtu tik sausa nevajag cept, kamēr vidus ir stingrs. Es cepu 55 min un vidus vēl bija mīksts. Atdzesēju 1 h izslēgtā cepeškrāsnī ar vaļā durvīm. Tad ir gana slapja un garda.

    AtbildētDzēst