pirmdiena, 2011. gada 8. augusts

Pikantie grauzdiņu salāti

Vēl viena ļoti garšīgu salātu recepte, kuru gatavoju pašā pirmajā SAPa ķēķa tusā. Oriģinālrecepte atrodama šeit, mans variants īpaši neatšķiras. Bildes no ķēķa tusa.


Sastāvdaļas (Rimi Pyrex ovālajam stikla traukam):
1 rupjmaizes ķieģelītis;
~5-6 vidēji tomāti;
1 lielā bundža vai 2 mazās bundžas konservētas kukurūzas;
3-4 ķiplokdaivas (ja vēlas pikantāku, var likt vairāk);
500g skābā krējuma;
350-400g (~1,5 pac.) majonēzes;
~250-300g Holandes vai Krievijas siera;
Sāls, pipari

Pagatavošana:

Rupjmaizes ķieģelītim nogriež garozu, un ķieģelīti sagriež šķēlēs, pēc tam kubiņos. Kubiņus apcep eļļā gaiši brūnus. Tomātus sagriež kubiņos, sieru sarīvē uz skaidiņrīves.
Gatavo mērci. Mērcei samaisa krējumu ar majonēzi, pievieno caur ķiplokspiedi izspiestas ķiplokdaiviņas un sāli, piparus pēc garšas. Ja vēlas, mērcei var pievienot zaļumus.

Liek kārtas stikla traukā:
1.kārta: Grauzdiņi;
2.kārta: Mērce;
3.kārta: Tomāti;
4.kārta: Mērce;
5.kārta: Kukurūza;
6.kārta: Mērce;
7.kārta: Rīvēts siers

Rezumē:
Salātus var ēst tajā pašā dienā, kad grauzdiņi ir kraukšķīgi (tā garšo man) vai arī nākamajā, kad salāti savilkušies un grauzdiņi mīksti (tā garšo manam vīram).
Viesībās šie salāti vienmēr pazūd pirmie un tagad tos gatavo arī citi:)

2 komentāri:

  1. Ar ko, Jūsuprāt, varētu aizstāt kukurūzu? :) Tās ne pārāk iet pie sirds...

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Kukurūzas vietā var likt pupiņas, zirnīšus vai paprikas gabaliņus. Atliek tikai eksperimentēt!:)

      Dzēst