sestdiena, 2011. gada 13. augusts

Brownies ar valriekstiem

Vīrs jau sen gribēja pagaršot šos brīnumus. Kaut kas pa vidu starp mīkstiem šokolādes cepumiem un keksu.
Recepte ņemta no šejienes.
Sastāvdaļas:
200g sviesta
200g tumšās šokolādes
250g cukura
200g valriekstu
120g miltu
3 olas
1 paciņa vaniļas cukura

Pagatavošana:
Ūdens peldē izkausē sviestu un šokolādi. Saputo olas ar cukuru un vaniļas cukuru. Olu maisījumā ielej nedaudz atdzisušo sviesta un šokolādes maisījumu, pievieno sakapātus valriekstus un miltus. Gatavo mīklu liek ar sviestu iesmērētā un ar pergamentu izklātā formā (ar šo mīklas daudzumu izvēlieties nelielu formu). Cep 160 grādos 25 minūtes. Izceptu kūku atdzesē. Sagrieztu pārkaisa ar pūdercukuru. Var pasniegt ar putukrējumu.

Rezumē:
Man bija Rimi Pyrex forma 30x24cm. Garšīgi, vienkārši, ātri pagatavojami brūnīši, bet trekni un sātīgi. Garšos šokolādes cienītājiem.


5 komentāri:

  1. Cepu kā dāvanu draugam, viņš bija sajūsmā !!!
    Paldies, tik gardi !!!
    Aija

    AtbildētDzēst
  2. vai vanillas cukura vietaa varu izmantot vanillas ekstraktu?
    jo shajos uk veikalos,kas man ir apkaart, nevaru atrast v.cukuru.. :(

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Protams, ka var izmantot vaniļas ekstraktu, jo labāk pat!:)

      Dzēst
  3. Milzigs paldies par recepti! !! Tik gardi sanāk, ka jāuzmanās ar pārāk bieži taisīšanu! !

    AtbildētDzēst