trešdiena, 2011. gada 10. augusts

Rīsi ar vistas fileju

Šis ir samērā ātrs un vienkāršs vistas filejas pagatavošanas veids.


Sastāvdaļas (viss uz aci):
Tvaicētie rīsi
Vistas fileja
Sīpoli
Salātlapas
Tomāti
Sv.gurķis

Paprika
Zaļumi
Citrona sula
Eļļa
Persilāde
Piparu maisījums (Santa Maria)

Pagatavošana:

Rīsus izvāra gatavus (dažreiz tiem pievienoju kariju). Kamēr rīsi vārās, sīpolus sagriež ceturtdaļripās, apcep eļļā. Kad sīpoli gandrīz gatavi (zeltaini brūni), tiem pievieno strēmelītēs sagrieztu vistas fileju un visu apcep 3-5 minūtes, līdz vistas fileja gatava. Lieko eļļu nolej un turpat pannā pievieno rīsus. Visu kārtīgi samaisa un pasniedz ar zaļajiem salātiem: salātlapas saplucina, gurķi, tomātu, zaļumus sagriež un tiem pievieno citrona sulas+eļļas+persilādes un piparu maisījumu.

Rezumē:

Pie rīsiem un vistas vēl pilnai laimei pietrūkst šampinjonu, kurus esmu likusi vistas vietā (arī veģetārs variants). Var klāt pievienot apceptus dārzeņus, piem. cukini, papriku, burkānus, tad ēdiens būs bagātīgāks. Ļoti garšīgi!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru