svētdiena, 2011. gada 7. augusts

Siltie vistas salāti "Fiasco"

Tā kā manās rokās jau kādu laiku atpakaļ nonāca Elmāra Taņņa pavārgrāmata "Brīnišķīgās receptes", kurā ir tiešām daudz brīnišķīgu recepšu, iepatikās šie salāti, nolēmu pagatavot.


Autors raksta, ka salātu nosaukums radies no restorāna "Fiasco" nosaukuma, kurš atrodas Toronto. Tannis tur strādāja par viesmīli, kad viņam bija nedaudz pāri 20 gadiem.

Sastāvdaļas:
Romiešu salātu lapas (nedabūju, nācās iztikt ar ķīnas kāpostlapām)
Divi vistas filejas gabaliņi (man bija viena vistas fileja)
Viens liels burkāns
Apgrauzdētas mandeļu pārslas (kā par brīnumu, atradās mājās)
5 ēd.k. majonēzes (man bija 2,5 ēd.k.)
5 ēd.k. skābā krējuma (man bija 2,5 ēd.k.)
1-2 ēd.k. sojas mērces (man bija 1/2 ēd.k.)
Sasmalcināts ķiploks (man bija viena caur ķiplokspiedi izspiesta ķiploka daiviņa)
Sāls
Svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana:

Salātu lapas nomazgā, nosusina un saplūkā.
Vistas fileju sagriež kubiņos, liek pannā, apber ar sāli un pipariem un eļļā apcep. Pievieno salmiņos sagrieztu burkānu (es rīvēju skaidiņās).
Vistai ar burkānu salmiņiem pannā vienādās devās pievieno majonēzi un skābo krējumu, kā arī sojas mērci un sasmalcinātu ķiploku pēc garšas (es mērces sastāvdaļas pirms tam jau sajaucu kopā un tad liku klāt). Visu labi samaisa. Pagaidīju, lai nedaudz paburbuļo.
Pirms pasniegšanas pārbaudīt sāli un piparus.
Salātus kārto bļodā un pasniedz siltus. Dekorē ar burkānu salmiņiem un mandeļu pārslām.
 

Rezumē:
Salāti sanāca ļoti garšīgi un mandeļu skaidiņas tajos ļoti labi iederējās. Majonēzi un krējumu droši var likt vēl mazāk, lai nav tik trekni. Tieši šiem salātiem pilnam sātam klāt prasījās jaunie kartupeļi ar dillēm. Kopumā, ja samazina mērces daudzumu, tad salāti ir baigi labie!:)


Nav komentāru:

Komentāra publicēšana