svētdiena, 2011. gada 7. augusts

Auzu pārslu cepumi

Pienācis laiks atgriezties pie vecajām vērtībām:)
Recepte man ir ierakstīta vecajā kulinārijas kladē, bet ja pareizi saprotu, šī ir slavenās Antoņinas Masiļūnes cepumu recepte. Šiem cepumiem ir bērnības smarža un garša, jo maza būdama tos cepu kopā ar mammu.


Sastāvdaļas:
500g auzu pārslu (1 paka Herkuless pilngraudu pārslas)
250g sviesta (125g apcepšanai+125g mīklai)
200g cukura
3 olas
Citrona miziņa vai esence (man bija gandrīz puse citrona sulas un miziņa) 

Pagatavošana:
Auzu pārslas izsijā pannā, apgrauzdē izkausētā sviestā (125g), atdzesē un pievieno atlikušajam sviestam, kas saputots ar cukuru. Pievieno esenci vai citrona sulu un sarīvētu miziņu, olas. Ar tējkaroti piciņas liek uz plāts (kas noklāta ar cepampapīru). Cep līdz zeltainam brūnumam 180 grādos ~10 minūtes.

Rezumē:
Es taisīju ātro variantu - sviestu kausēju uz pannas, tad pieliku un apcepu auzu pārslas. Otru daļu sviesta saputoju ar cukuru un uzreiz liku klāt olas, pēc tam pieliku citrona sulu+miziņu un iemaisīju auzu pārslas. Jo kompaktākas piciņas, jo cepumi biezāki un mīkstāki un garšīgāki, kā arī maliņas tik traki neapdeg. Pirmā panna man gandrīz piedega, jo domāju, ka cepsies ilgāk. Tā kā katram pašam jāskatās, cik ātri izcepsies.
Izmēģināju arī divus citus variantus - vienu ar rozīnēm, otru ar saulespuķu sēklām. Ar rozīnēm - nē, galīgi garām, ar saulespuķu sēklām tā nekas, bet tomēr man klasiskie garšo un patīk vislabāk:)
Ā, un vēl - ja iespējams, labāk izmantot citrona sulu un miziņu, nekā esenci un droši no puscitrona vai vairāk (tas nekas, ka mīklā liekas par daudz, izceptos cepumos tā nav), tā smarža un garša ir daudz dabīgāka un intensīvāka.


1 komentārs:

  1. Izmēģināju tikai otra 125 g sviesta vietā auzu pārslu masai pieliku 2 saspaidītus banānus, lai nav tik trekni, vienā Mališevas raid. dzirdēju, ka veselīgāk sviestu, kur var aizvietot ar banānu, tad cukurs arī jāliek mazāk ,jo banāni saldi, vēl pieliku sablenderētas studentu brokastis 1 pac.sanāca gardi un pietiekoši veselīgi cepumi, paldies par pamatrecepti:))

    AtbildētDzēst