trešdiena, 2011. gada 31. augusts

Spinātu-biezpiena pīrāgs

Šis bija domāts kā eksperiments, jo ienācās spināti no laukiem, ko iepriekš nebiju ēdusi. Tad nu tapa pīrāgs, kurš izdevās garšīgs un sātīgs.
Iedvesmu smēlos no Jūlijas Visockas, tomēr recepti pamainīju pēc saviem ieskatiem.

Sastāvdaļas:

1 zilās Tešlas mīklas plāksne
~300g spinātu
1 liels sīpols
150-200g cauraudzīša
2 paciņas (400g) trekna biezpiena
3 olas
~150g Krievijas siera
Kaltēts baziliks
Kaltēta raudene (oregano)
Sāls

Pagatavošana:
Gaļu sagriež kubiciņos, sīpolu 1/4 ripās. Vispirms uz pannas apcep gaļu, noliek malā, tad apcep sīpolu, atkal noliek malā. Tajā pašā pannā liek sietā mazgātas un nosusinātas spinātu lapas (var arī sasmalcināt, es nesmalcināju) un apcep pāris minūtes, līdz tās mainījušas krāsu. Pēc tam pie spinātiem atpakaļ pieliek gaļu+sīpolus un caur sietu izberztu biezpienu. Visu samaisa. Piesit 3 olas, pieliek garšvielas un sāli, visu kārtīgi samaisa viendabīgā masā un pacep vēl kādu minūti.
Atlaidinātu Tešlas plāksni liek apaļā ar sviestu ietaukotā cepamformā ar viļņotām maliņām 24cm diametrā un maliņas smuki uzloka uz augšu. Spinātu-biezpiena masu lej uz mīklas un pīrāgu liek cepties uz restītēm iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180* ~30 min. 10-15 min pirms gatavības pīrāgu pārkaisa ar sarīvētu sieru. Izņem ārā, atdzesē un bauda:)

Rezumē:
Masa pirms cepšanas izskatās diezgan dīvaina, jo olas vēl ir nesarecējušas, bet rezultātā pīrāgs sanāca ļoti gards. Smarža cepšanas procesā bija fantastiska! Pīrāgs pietiekami sātīgs, man pietika ar vienu šķēlīti, lai paēstu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru