sestdiena, 2011. gada 6. augusts

Siera radziņi

Gadījās nogaršot Lāču siera radziņus un sagribējās pašai tādus uzcept.
Netā ir daudz recepšu, kuras atkārtojas, tāpēc es neņēmu konkrētu.


Sastāvdaļas:
100g sviesta
100g Holandes siera
~7-8 ēd.k. miltu
Ķimenes

Pagatavošana:

Sieru sarīvē uz smalkās (ne-skaidiņu, jo tad vienmērīgāk sajauksies) rīves un samaisa ar mīkstu sviestu. Pa vienai karotei liek miltus, kamēr masu var savelt bumbā. Var likt ledusskapī nostāvēties kādu stundu, bet laika trūkuma dēļ es to nedarīju. Taisīju mazus siera radziņus, liku uz cepešpannas, kura pārklāta ar cepampapīru un pārkaisīju ar ķimenēm. Tā kā man patīk eksperimenti, daļu mīklas sajaucu ar kaltētu baziliku (pēdējā bildē).

Rezumē:
Ātri pagatavojama uzkoda, tikpat garšīga kā Lāču siera radziņi, ja ne vēl garšīgāka. Eksperimenta daļai baziliku pat varēja likt vairāk, interesants garšu salikums, garšīgi, bet klasiskie ar ķimenēm labāki:)
Reiz līdzīgus cepu ar kūpināto Trikātas Beverīnas sieru pēc šīs receptes, pikanti un garšīgi:)


8 komentāri:

  1. Sanāca super gardi! Un ļoti ātri apēdās.
    Taisīju pusi ar, pusi bez ķimenēm. Man likās, ka bez ķimenēm bija pat labāki.

    AtbildētDzēst
  2. Man patīk pievienot ķimenes sāļajiem cepumiem un pīrādziņiem, bet var, protams, iztikt bez:)

    AtbildētDzēst
  3. Cik grādos un cik ilgi cepāt? Man sanāca gardi, bet cepot izkusa, bija kā plācenīši- ko darīju nepareizi?

    AtbildētDzēst
  4. Tagad tikai pamanīju, ka neesmu pierakstījusi, kādos grādos cepu. Cik atceros, cepu iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos kādas 15 minūtes. Radziņiem jābūt gaiši iedzelteniem, ilgi nevajag cept. Cepot radziņi tiešām izplūst un uzpūšas, tāpēc tie jātaisa maziņi un izliekums izteikts, tad tie labāk saglabās savu formu. Iespējams, ka miltu bija par maz. Vai izmantojāt īsto sviestu nevis augu tauku maisījumu?

    AtbildētDzēst
  5. Jā, izmantoju īstu sviestu un miltus liku 8 ēd.k.- bez kaudzes gan.

    AtbildētDzēst
  6. Vainīgi milti, resp., tie ir daudz par maz!
    Pirmajā pannā visi radziņi izkusa vienā plāksnē, žēl, ka neēdamā.
    Otrajai - pieliku miltus tik daudz, lai nelīp pie rokām! Tad gan viss sanāca!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Receptes pagatavošanas aprakstā esmu norādījusi->
      "Pa vienai karotei liek miltus, kamēr masu var savelt bumbā."
      Respektīvi, ja mīkla līp pie rokām, to nevar savelt bumbā, tātad milti jāpievieno vairāk:) Lai veicas!

      Dzēst
  7. Ar siera radziņiem viss ir vienkārši - cik sieru un sviestu, tik miltus. Tātad, ja siers simtiņš un sviests simtiņš, tad arī milti simtiņš. Ne kusīs, ne pūtīsies - gardi, mīksti irdeni gardumi.

    AtbildētDzēst