svētdiena, 2011. gada 14. augusts

Ciabattas svētku uzkodas

Tumšā ciabatta jeb čabatiņa ir viena no manām mīļākajām maizēm. Savienojot kopā šo gardo maizi ar sieru un tomātiem, uz pagājušajiem Ziemassvētkiem tapa ļoti garšīga uzkoda.


Sastāvdaļas:
1 Itāļu tumšā ciabatta
Viens iepakojums (200g) Fitaki svaigā siera sālījumā (cietais)
1 liels vai 2 mazi tomāti
Sviests vai olīveļļa
Vidusjūras garšvielu maisījums (Santa Maria)

Pagatavošana:

Čabatiņu sagriež normāla lieluma šķēlēs. Šķēles pēc izvēles var atstāt veselas vai ja vairāk ēdāju un grib dekoratīvākas, var sagriezt uz pusēm. Tad tās pārziež ar olīveļļu vai sviestu. Tomātam novelk mizu, to sagriež kubiņos un liek virsū sasmērētajai maizītei. Fitaki sieru sagriež šķēlītēs un liek pa virsu tomātam. Visu pārkaisa ar vidusjūras garšvielām un cep iepriekš sakarsētā cepeškrānī 180 grādos (ar konvekciju) vai 200 grādos (bez konvekcijas) ~7-8 minūtes. Sāli likt nevajag, jo siers ir sāļš.

Rezumē:

Ar sviestu mums garšoja labāk, nekā ar olīveļļu, arī nav tik sausas maizītes, jo tomāts ziemā ir diezgan sauss. Pēc reno ieteikuma, nākamajā reizē maizītes nedaudz apspricēju ar ūdeni, tad maizītes nebija cietas un varēja likt olīveļļu. Siers nekūst kā mīkstais siers, bet smuki saglabā savu formu. Visas sastāvdaļas kopā ir ļoti saderīgas un garšo vienkārši fantastiski! Cepu jau vairākas reizes, arī uz Jauno Gadu. Iesaku arī jums!:)




2 komentāri:

  1. Hm.. domā, varētu likt arī mīksto Fetaki sieru? Man viena paciņa stāv, varētu kā reiz izlietot..?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Droši var izmantot, mīkstais Fitaki siers garšos labi dažādās kombinācijās!:)

      Dzēst