sestdiena, 2011. gada 6. augusts

Kabaču pankūkas

Tā kā ir kabaču laiks, īstais brīdis pagatavot kabaču pankūkas!
Vispirms šīs pankūkas pagaršojām esot ciemos pie vīramammas, pēc tam nolēmu uzcept pati, jo pankūkas ir vienkārši satriecošas!:)

Recepte no Dienas Ēdienu 20.jūlija numura.

Sastāvdaļas:
800g kabaču
2 nelieli sīpoli
40g miltu
1/2 tējk. cepamā pulvera
60g rīvēta cietā siera (Parmesan, Monterigo u.tml.)
4 ēd.k. rīvmaizes
2 olas
20 piparmētru lapiņas
4 ēd.k. sakapātu pētersīļu
Pipari, sāls
Olīveļļa cepšanai

Pagatavošana:
1.Kabačus nomazgā, nogriež galus un ar visu mizu sarīvē - vislabāk tā, lai iznāk tievi stienīši (es rīvēju skaidiņās bez mizas).
2.Smalki sagriež sīpolus un pievieno kabačiem. Visu ieliek marlē un nospiež lieko šķidrumu.
3.Miltus sajauc ar cepamo pulveri un pievieno kabačiem. Pieber arī sieru un rīvmaizi.
4.Pievieno olas, pieber sāli, piparus.
5.Piparmētras un pētersīļus smalki sakapā.
6.Sakapātos zaļumus arī liek pie kabačiem un kārtīgi samīca.
7.Izveidosies viendabīga masa, no tās taisa nelielas pankūciņas un cep pannā sakarsētā olīveļļā zeltaini brūnas.

Rezumē:
Visu darīju kā receptē, vien sastāvdaļas ņēmu uz pusi mazāk, cieto sieru aizvietoju ar Holandes un piparmētru man nebija.
Esmu kabačus ēdusi daudzos veidos, bet šis tagad ir mans kabaču favorītēdiens!:) Ļoti, ļoti garšīgas un maigas pankūkas ar vieglu sīpolu piešprici, neko pielikt, neko atņemt (nu varbūt tās piparmētras, kuru man nebija:)) Uz pannas cepot nejūk laukā, nedaudz uzpūšas, bet ir viscaur mīkstas ar sulīgu vidiņu. Atdzisušas man garšoja labāk, jo bija stingrākas, saturīgākas. Izmēģināju cept gan biezākas, gan plānākas, bet biezās patika labāk.


11 comments:

  1. Cepu 2 reizes kabaču pankūkas, katru reizi savādākas , 1 reizi nebija tik daudz rīvmaizes liku vairāk kabaci , 2 reizi nebija tik daudz sīpolu viens knaps gabaliņš, abas reizes ģimene slavēja pankūkas jo nebija kabaču piegaršas izteiktās , ļoti laba recepte

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies par atsauksmi! Mūsmājās arī šis ir iecienīts gardums, taps arī šoruden:)

      Dzēst
  2. Lielisks veids kā garšīgi samazināt kabaču ražu! Paldies.

    AtbildētDzēst
  3. Sanak ljoti garshigi, mans anglu draugs ludza, lai taisu vel. Taisiju precizi pec receptes, un tadel iesaku likt klat piparmetru, jo taa lieliski kompine ar petersili.

    AtbildētDzēst
  4. Paldies par burvīgo recepti! Šobrīd, kabaču laikā, šādas pankūciņas gatavojamies regulāri un ēdam gardu muti ☺

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. laboju - gatavojam regulāri.

      Dzēst
  5. Ļoti jauka recepte, PALDIES ...

    AtbildētDzēst
  6. Garda recepte, gardām pankūciņām! Piparmētras piedod īpašu garšu, kas kopumā padara ārkārtīgi tīkamu garšas buķeti. Paldies par recepti, 10balles! Pasniedzu ar gaileņu mērcīti, kas ļoti labi pieskanēja šīm pankūciņām!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies, Ieva, par atsauksmi! Iedomājos, cik gardi ir ar gaileņu mērcīti, mmm! :)

      Dzēst