trešdiena, 2011. gada 31. augusts

Gaileņu žuljēns

Reiz, kad mammucis bija atbraucis ciemos, abas nedaudz parosījāmies virtuvē. Tā tapa gaileņu žuljēns, kura recepte ņemta no Ievas Mājas.


Recepte ar mūsu sastāvdaļu daudzumiem.

Sastāvdaļas:
~400g gaileņu
2 vidēji sīpoli
~50g sviesta
200g saldā krējuma
Sāls, svaigi malti pipari
~100g siera (Holandes)

Pagatavošana:
Gailenes smalki sagriež (mums jau bija sagrieztas, saldētas). Smalki sagriež sīpolus un liek cepties pannā uzkarsētā sviestā. Kad sīpoli kļūst nedaudz caurspīdīgi, tiem pievieno gailenes. Turpina cept aptuveni 10 minūtes, kamēr pazūd liekais ūdens. Tad pievieno garšvielas, kā arī saldo krējumu. Kad mērce savilkusies, to lej nelielos trauciņos (mēs izmantojām Maximas baltos žuljēna trauciņus). Pa virsu uzbērām sarīvētu sieru. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200* un liek krāsnī sagatavotos trauciņus. Cep ~10 minūtes jeb līdz brīdim, kad siers kļuvis zeltaini brūns. Gataviem pārkaisa zaļumus.

Rezumē:
Ļoti garšīgi sanāca, garša līdzīga kā gaileņu mērcei, bet vēl klāt siers, mmm:) Te derētu klāt grauzdēti maizes gabaliņi vai vārīti kartupeļi. No šī daudzuma sanāca 2 mazie trauciņi. Šķērsgriezuma foto nav, jo ļoti ātri apēdās:)

Nav komentāru:

Komentāra publicēšana