pirmdiena, 2014. gada 21. aprīlis

Biezpiena pankūkas

Tā kā no vecmammas ienācās daudz pašgatavota lauku biezpiena, nebija ilgi jālauza galva, kur to izmantot - vai nu jācep vecmāmiņas biezpienkūka vai nu biezpiena pankūkas! Šī nu ir vēl viena manas bērnības klasika, kuru uzlaboju ar vaniļas cukuru. Dīvaini, ka līdz šim šo recepti vēl neesmu publicējusi blogā. Te nu tā būs!


Sastāvdaļas:
500g mitra biezpiena
3 olas
3 ēd.k. cukura
1 tējk. vaniļas cukura
4-5 ēd.k. miltu

Pagatavošana:
Ja biezpiens ir graudains, tad to izmaļ caur gaļasmašīnu vai sablenderē, vai vienkārši saspaida ar dakšiņu. Biezpienā iemaisa olas, cukuru, vaniļas cukuru, miltus (var izmantot mikseri). Izmēģina izcept vienu pankūku, ja tā jūk ārā, tad pieliek vēl nedaudz miltu. Cep eļļā uz lēnas uguns zeltaini brūnas. Pasniedz ar mammas gatavoto brūkleņu-ābolu ievārījumu vai kaukāza plūmīšu-ābolu ievārījumu un svaigām ogām.

Rezumē:
Šīs pankūkas var gatavot ar mazāku biezpiena daudzumu, piemēram, 300g biezpiena, tad attiecīgi liek 2 lielas olas, 2,5 ēd.k. cukura, 1/2 tējk. vaniļas cukura un ~4 ēd.k. miltu. Mīklai var pievienot augļu, ogu gabaliņus, kas lieliski papildinās pankūciņu garšu. Pankūciņas ir burvīgas brokastīs, launagā un garšīgas pat aukstas! Šīs pankūkas ēda pat mana meita, kura biezpienu kā tādu neēd. Te nav daudz ko piebilst - ātri, vienkārši un garšīgi! :)

17 comments:

  1. Sanāca ļoti labas :) paldies

    AtbildētDzēst
  2. Man masa necepj sis pankukas iskata loti gardas.
    Edijs kurzemnieks

    AtbildētDzēst
  3. Super gardas!!! Paldies :)

    AtbildētDzēst
  4. Paldies par recepti! Tik garsigas pankukas man vel nebija sanakusas.super garsigas.Iesaku vel pameginat konditorejas miltus,vini ir ipasi smalki,izsijati,ka manna apmeram,labak sanak ka ar parastajiem.

    AtbildētDzēst
  5. Tiešām ļoti gardas :)

    AtbildētDzēst
  6. Paldies... aatri un garshiigi... ;)

    AtbildētDzēst
  7. WAU!!! Kika,man jau diemzeel viena sieva ir,a to njemtu Tevi uzreiz par sievu :D
    Shito uzcept pratiis pat viirietis...
    Njammma... :*

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Arvic - paldies par atsauksmi! Prieks! Palutini savu sieviņu vēl ar citiem gardumiem no mana bloga! :)

      Dzēst
  8. Jā, recepte laba! Bet iesaku kādreiz pamēgināt pielikt klāt rozīnes, sanāk vēl gardākas un var ēst pat bez ievārījuma!

    AtbildētDzēst
  9. Gatavoju mazliet mazāku porciju un sanāca gardas! Mīklai liku klāt arī mazus ābolu gabaliņus.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies par atsauksmi! Varu iedomāties, cik garšīgi ir ar āboliem :)

      Dzēst