ceturtdiena, 2011. gada 8. septembris

Lavašs ar krabju nūjiņām

Tā kā pagājušās brīvdienās pabiju laukos, kur notika ikgadējā kartupeļu talka, nedaudz parosījos pa mammas virtuvi un tā tapa viena sen negatavota uzkoda.


Daudz pildīto lavašu recepšu var atrast cālī. Es parasti gatavoju ar diviem variantiem - krabju nūjņām vai šķiņķi, bet nākotnē izmēģināšu arī citus.

Sastāvdaļas:
1 iepakojums Azerbaidžānas lavaša (parasti izmantoju Armēņu, šoreiz nebija)
1 kārbiņa Dzintara kausētā siera (klasiskā, bet var izmantot ar krabju nūjiņām)
1 iepakojums krabju nūjiņas (izmantoju Viči)
Dilles

Pagatavošana:
Lavašu izņem no iepakojuma, uz tā sasmērē visu Dzintara sieru, pārkaisa ar dillēm un sagrieztām krabju nūjiņām (var rīvēt). Lavašu cieši satin, ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī uz nakti savilkties. Izņemtu sagriež slīpās šķēlēs. Ēd brokastīs.

Rezumē:
Ātri pagatavojama, vienkārša un jau aizmirsta uzkoda, par kuru man atgādināja SAPa meitenes. Ar šķiņķi man garšo labāk, bet šī arī ir laba:) Izmēģināšu arī veģetāro variantu ar šampinjoniem.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru