pirmdiena, 2011. gada 19. septembris

Folijā cepta kukurūza

Jau sen gribēju nogaršot ceptas kukurūzas vālītes. Un nu, kad Rimi pamanīju svaigas, Latvijā audzētas, nolēmu izmantot izdevību un pirmo reizi mūžā tās uzcept. Es zinu, ka šie divi vārdi neiet kopā, bet kukurūza sanāca šausmīgi garšīga:)


Recepti SAPā ielika lana, ņemta no šejienes. Te rakstu savus izmantotos daudzumus. 

Sastāvdaļas:
2 svaigas kukurūzas vālītes
65g sviesta
1 tējk. sasmalcinātu diļļu
1 tējk. sasmalcināta zaļā bazilika
1 tējk. sasmalcinātu pētersīļu
1/2 tējk. kaltēta oregano
3 mazas ķiploka daiviņas
Sāls, pipari
Folija cepšanai

Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Sviestu atlaidina istabas temperatūrā. Ķiplokus izspiež caur ķiplokspiedi. Mīkstu sviestu sajauc ar zaļumiem, ķiplokiem, sāli un pipariem. Kukurūzas vālītes attīra no lapām un "ūsām". Nomazgā, nogriež galiņus. Katru kukurūzu ierīvē ar zaļumu sviestu un katru atsevišķi ietin folijā tik cieši, lai nav nevienas šķirbas. Ietītās kukurūzas liek cepamtraukā vai uz cepešpannas un ļauj tām pastāvēt 15-20 minūtes. Liek cepties 200* 40-50 minūtes (es cepu tieši 1h). Gatavās kukurūzas iztin no folijas un katras kukurūzas galā iesprauž bambusa kociņu. Tā ir vieglāk ēst un pirksti paliek tīri.

Rezumē:
Iztinot kukurūzu no lapām un "ūsām", tā izskatījās diezgan gaiša un negatava, graudiņi diezgan mazi, domāju, kas gan tur sanāks.
Pirmo pārbaudi veicu pēc 40 minūšu cepšanas, tad nelikās, ka kukurūza ir ēdama. Savukārt pēc 1h kukurūza bija gatava. Receptē rakstīts, ka gatavību var pārbaudīt ar dakšiņu, ja viens graudiņš nāk ārā viegli, tad ir gatava. Nu tie graudiņi bija diezgan mazi, bet ar grūtībām izdevās dabūt kādu ārā. Lai arī foliju tinu cieši un rūpīgi, tomēr sviests no tās pamanījās izsprukt un panna nedaudz dega, tāpēc labāk drošības pēc uzlikt vienu folijas kārtu vairāk.
Kukurūzas apakša bija brūnāka nekā augša, bet ne piedegusi, kukurūza bija saldena, sulīga un ļoti garšīga! Kad nolēmu pagaršot vienu graudiņu, atjēdzos tikai tad, kad biju kā vāvere nograuzusi visu vālīti!:D Ķiploku garšu juta minimāli, ja grib pikantāku, var likt vairāk, bet pārējās sastāvdaļas bija ideālā daudzumā. Zaļumus var likt, kādus vien vēlas. Noteikti šādi cepšu vēl, vīram arī garšoja. Tagad Rimi kukurūzas nopērkamas par 0,24ls/gab.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru