piektdiena, 2011. gada 23. septembris

Mandeļu ābolkūka

Šī kūkas recepte atrodama Dienas ēdienu 14.septembra numurā. Tā kā man no laukiem bija palikuši āboli, nolēmu tos izmantot šajā ābolkūkā.


Receptes autors atkal ir Jānis Kairis:)

Sastāvdaļas:
200g saldā krējuma (man bija 200ml paciņa)
100g cukura
1 paciņa vaniļas cukura (man bija 1 strīķēta tējkarote)
3 olas
200g miltu
2 tējk. cepamā pulvera
1 tējk. rīvētas citrona miziņas
600g ābolu (man bija ~700g nesagrieztā veidā)

Pārliešanai:
50g sviesta
50g cukura
2 ēd.k. piena
50g mandeļu skaidiņu

Pagatavošana:
1.Saldo krējumu ielej bļodā un ar mikseri saputo līdz pabiezai konsistencei. Pieber cukuru, vaniļas cukuru un vēlreiz saputo.
2.Pa vienai piesit olas un katru nedaudz ieputo krējumā.
3.Ieziež metāla (sānos atveramo, 26cm diametrā) veidni ar sviestu.
4.Atsevišķā traukā samaisa miltus ar cepamo pulveri un šo maisījumu iejauc sakultajā krējumā.
5.Mīklai pierīvē citrona miziņu, samaisa.
6.Lej mīklu ietaukotajā formā.
7.Pa virsu uzber nomizotus un plānās šķēlītes sagrieztus ābolus. Cep līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 15 min.
8.Kamēr kūka cepas, katliņā izkausē 50g sviesta, pievieno 50g cukura, divas karotes piena un mandeļu skaidiņas.
9.Pēc 15 min. izņem no krāsns, pārlej ar sviesta un mandeļu skaidiņu maisījumu. Tad atkal liek krāsnī un cep vēl 15-20 min., kamēr brūna (es cepu 15 min.). Atdzesē, noņem formas sānu malu.

Rezumē:
Žēl, ka neizdevās kūku pagaršot siltu, tikko ceptu, mēs to ēdām tikai nākamajā dienā. Droši vien silta tā būtu garšojusi vēl labāk. Kūka garšoja labi, apakšiņa gan manai gaumei varēja būt mitrāka, bet ābolu-mandeļu augšiņa bija laba. Tādu var likt arī uz parastās biskvīta vai plātsmaizes pamatnes. Ēst var, bet nebūs mana topa kūka:) Garšos ne pārāk saldu un mitru kūku cienītājiem. Kopumā cepu 200 grādos 30 minūtes.

Nav komentāru:

Komentāra publicēšana