piektdiena, 2011. gada 16. decembris

Sāļie mafini

Ja jums ir mafinu formiņas, ir vērts izmēģināt izcept sāļos mafinus, kurus tikko ceptus var ēst brokastīs vai kā uzkodu starp ēdienreizēm vai ņemot līdzi uz darbu pusdienām.


Šī ir Ivetas Korsītes recepte, ņemta no tavavieta.lv, taču tā kā portāls ir slēgts, linku norādīt nevaru.

Sastāvdaļas:
300ml piena
120g kausēta sviesta
1/2 tējk. Vigoras garšvielu (bez E piedevām)
4 olas
200g Krievijas/Holandes siera
200g žāvētas liesas gaļas (man bija liesa žāvēta karbonāde)
~400g miltu
2 tējk. cepampulvera
Sāls, pipari

Pagatavošana:
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem. Sviestu izkausē, nedaudz atdzesē. Gaļu un sieru sagriež mazos kubiņos. Olas sakuļ ar sāli un garšvielām, tām pievieno gaļu un sieru. Masai pievieno sviestu un pienu. Miltus sajauc kopā ar cepampulveri un izsijājot iemaisa masā. Masai jābūt vijīgai. Masu pilda mafinu formiņās un liek cepties cepeškrāsnī uz 180 grādiem 20-25 minūtes.

Rezumē:
Tā kā receptē nebija norādīts miltu daudzums, sākumā liku mazāk miltus, bet mafini piecepās pie papīra groziņiem un nebija dabūjami nost. Tad nu optimālais daudzums, lai mafini kaut cik viegli nāktu nost no papīra, bija ~400g miltu. Šie mafini ir garšīgi, kad ēsti silti cepšanas dienā. Nākamajā dienā tie ir cietāki un ne tik garšīgi. Tā kā augšiņa ir nedaudz kraukšķīga, mafinus labāk atdzesēt zem linu vai parastā dvieļa, tad tie būs mīkstāki. Var likt tikai sieru, arī tā ir garšīgi. Var pievienot kaut kādas mīļākās garšvielas, tomātus, papriku, zaļumus utt. Kopumā šos mafinus var ēst, ir ok. Noteikti izmēģināšu vēl kādas sāļo mafinu receptes, ja jums ir kas iesakāms, labprāt uzklausīšu:)

Nav komentāru:

Komentāra publicēšana