pirmdiena, 2014. gada 25. augusts

Mājas Serenāde

Vai atcerieties, kad blogā rakstīju par Dansukker Saldo meistarklasi ar talantīgo konditoru Jāni Kairi? Jā, tas bija jau gandrīz gadu atpakaļ, tomēr meistarklasē gatavotie ēdieni man vēl joprojām ir spilgtā atmiņā, un vienu no tiem - variāciju par Serenādi - esmu gatavojusi jau 2-3 reizes. Tā jau ir - latvieši nespēj palikt vienaldzīgi, kad piemin tādus gardumus kā Cielaviņa, Medus kūka, Kārums, Serenāde...utt.:) Serenādes konfektes (un arī Vētrasputns) ir vienas no manām mīļākajām kopš bērnības, un es biju ļoti priecīga, ka bija iespēja tās pagatavot meistarklasē, turklāt tas izrādījās ļoti vienkārši! Skatiet recepti un pārliecinieties paši!


Sastāvdaļas:
200g lazdu riekstu
200g melno plūmju
200g žāvētu aprikožu
200g kaltētu ķiršu vai dzērveņu
~100g brūnā cukura vai cukura sīrupa (es izmantoju Dansukker brūno niedru cukuru)
250g tumšās šokolādes (gabaliņi vai čipsi)
~250-300g tumšās šokolādes (gabaliņi vai čipsi - bumbiņu apviļāšanai)

Pagatavošana:
Riekstus, žāvētos augļus, cukuru un 250g tumšās šokolādes gabaliņus samaisa kopā un vai nu samaļ gaļasmašīnā vai sasmalcina virtuves kombainā (es izmantoju kombainu). Smalcināšanas laiks atkarīgs no tā, cik lielus vai mazus riekstu/augļu/šokolādes gabaliņus vēlas. No gatavās masas veļ vienādas bumbiņas (lielums pēc izvēles - man bija apmēram 3 cm diametrā). Šeit es talkā aicināju bērnus - viņi ar lielāko prieku vēla bumbiņas! Var gatavot garenus stienīšus vai mazas kantainas konfektītes.
Ūdens peldē izkausē atlikušo (~250-300g) tumšo šokolādi, kuru nedaudz atdzesē un tajā iemērc bumbiņas, kuras noliek nožūt. Bumbiņas var glazēt vēlreiz, ja vēlas biezāku šokolādes kārtu, bet man pietika ar vienu kārtu. Serenādes var papildus dekorēt ar balto šokolādi vai cukura pērlītēm pēc izvēles. Konfektes liek ledusskapī apžūt uz kādām 15-20 min, pēc tam ieliek dekoratīvajos mini mafinu papīrīšos. Un... bauda! :)

Rezumē:
Šo recepti var pamainīt pēc savas izvēles - cukuru var samazināt vai, ja nepatīk cukura kraukšķu garša un struktūra, tā vietā var izmantot medu vai cukura sīrupu vai pielikt piem. dateles, kā arī nomainīt riekstus pret citiem. Tomēr iesaku - pirms kaut ko mainīt, izmēģiniet šo versiju, jo pēc šīs receptes mājas Serenādes garšo tiešām kā pirktās un pat vēl labāk, jo, manuprāt, nav tik saldas. Garša ir praktiski autentiska īstajai! Ziniet, Ziemassvētki nav aiz kalniem (palikuši vien 4 mēneši!), un šī būtu lieliska Ziemassvētku dāvana jūsu mīļajiem! Lai labi garšo!

3 komentāri:

  1. cik daudz konfektes sanāca no šiem sastāvdaļu daudzumiem? :)

    AtbildētDzēst
  2. Pēc masu nezūdamības likuma vajadzētu būt kādam ~1,5kg, bet skaita ziņā viss atkarīgs no bumbu lieluma :)

    AtbildētDzēst
  3. Vai lazdu riekstus var aizvietot ar cita veida riekstiem?

    AtbildētDzēst