pirmdiena, 2012. gada 20. februāris

"Nabaga bruņinieks"

Pagatavot šo bezgala vienkāršo, bet garšīgo ēdienu mani iedvesmoja Dienas ēdienu 27.aprīļa (2011) numurs. Interesanti bija lasīt, kā šo ēdienu sauc citās zemēs, piemēram ASV un Kanādā - french toast (franču grauzdiņš), Francijā pain perdu (zudusī maize), angliski arī eggy bread, poor knight's pudding utt.


Recepte - Inese Paklone, Dienas ēdieni 27.aprīlis (2011).

Sastāvdaļas:
4 škēles baltmaizes
1 ola
3 tējk. cukura (pēc izvēles)
Ūdens vai piens mērcēšanai (es izmantoju ūdeni)
Eļļa vai sviests cepšanai (es izmantoju eļļu)
Ievārījums, medus, sīrups, cukurs, pūdercukurs, kanēlis vai sablenderētas ogas pasniegšanai (man bija brūkleņu ievārījums un svaigas dzērvenes)

Pagatavošana:
Vienā dziļā šķīvī ielej ūdeni vai pienu, otrā ar dakšiņu sakuļ olu kopā ar cukuru. Baltmaizes šķēles iemērc ūdenī un uzreiz ātri ņem ārā (ja turēs ilgāk, maize izjuks) un liek sakultajā olā. Cep sakarsētā pannā no abām pusēm zeltaini brūnu. Pasniedz ar piedevām pēc izvēles.

Rezumē:
Vēl vienkāršāku recepti laikam grūti būs atrast:) Ļoti viegli, ātri pagatavojams, lēts (kas svarīgi pirmsalgas dienās) un garšīgs brokastu vai launaga ēdiens no parasti mājās esošiem produktiem, kuru var gatavot arī tad, ja vienkārši gribas kaut ko saldu vai piesakās pēkšņi ciemiņi. Izceptam grauzdiņam nejūt maizes struktūru un garšu, attāli līdzīgs pankūkai. "Nabaga bruņinieku" var ēst gan saldu, gan sāļu (ar bekonu, mīļāko garšvielu maisījumu utt.).

5 komentāri:

  1. Es nemērcēju ūdenī, bet uzreiz pienā. :) Ir garšīgi!

    AtbildētDzēst
  2. es sakuļu pienu ar olu (vairākām), garšvielas un tad mērcē un uzriez uz pannas- ērtāk, ātāk ;)

    AtbildētDzēst
  3. Es pieļauju, ka ir tomēr kaut kāda garšas vai struktūras atšķirība, ja mērcē šķēles atsevišķi pienā un tad olā. Esmu pati taisījusi..ļoti garšīgi :)

    AtbildētDzēst