trešdiena, 2012. gada 29. februāris

Pildīti vistas rullīši

Kad vīrs Ķekavas veikalā nopirka atkaulotus vistu šķiņķīšus, man radās ideja tos sapildīt. Šādi gatavoti tie ir brīnišķīgs svētku un arī ikdienas ēdiens.


Iespējams, ka līdzīga recepte kaut kur redzēta, bet šoreiz improvizēju ar pašas izdomātu pildījumu.

Sastāvdaļas:
Marinādei:
8 atkauloti vistas sķiņķīši
1-2 ēd.k. eļļas
Sāls, svaigi malti pipari
Garšvielas pēc savas gaumes (man bija Chicken&Steak (SantaMaria), nedaudz kaltēta timiāna un raudenes)
Pildījumam:
150g (viena kārbiņa) Rimi svaigā siera ar zaļumiem
250g svaigu šampinjonu
1 sīpols
Sāls, svaigi malti pipari

Pagatavošana:
Mazā bļodiņā sajauc eļļu ar sāli, pipariem un garšvielām. Vistas šķiņķīšus kārto bļodā, tiem pārlej pāri eļļas maisījumu, visu kārtīgi sajauc un bļodu liek ledusskapī marinēties līdz nākamajai dienai.
Nākamajā dienā sīpolu sīki sasmalcina un apcep eļļā zeltainu. Šampinjonus ar birstīti notīra (var arī mazgāt, bet tad tie būs ūdeņaināki), sagriež ceturtdaļripās un apcep līdz šķidrums iztvaikojis. Bļodā sajauc svaigo sieru, sīpolu un šampinjonus, pievieno sāli un svaigi maltus piparus.
No ledusskapja izņem iemarinētos vistas šķiņķīšus. Pa vienam liek uz dēlīša ar ādu uz leju. Vienā malā ieliek ~1 ēd.k. siera-sēņu pildījuma un rūpīgi sarullē. Var saspraust ar irbulīšiem. Cepampannu izklāj ar cepamo papīru (ietaukot nevajag) un tajā ar atvērumu uz leju kārto sapildītos rullīšus. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos ~40-45min.
Klāt pasniedzu karija rīsus. Rīsus vāra pēc instrukcijas, pievienojot sāli un karija pulveri.

Info:
Atkaulotus šķiņķīšus var iegādāties putnu fabrikas Ķekava veikalos, kā arī Rimi hipermārketos (iespējams, ka vēl kaut kur), bet vajadzības gadījumā diezgan viegli šķiņķīšus var atkaulot paši.

Rezumē:
Eksperimenta pēc dažiem rullīšiem izmantoju irbulīšus, dažiem nē, gan vieniem, gan otriem pildījums tikai nedaudz izplūda uz āru. Labākam rezultātam iesaku atkaulotos šķiņķīšus pirms marinēšanas izklapēt ar gaļas āmurīti, tad pildījums labāk turēsies iekšā, tomēr arī šiem nebija ne vainas. Galvenais likt ar "šuvi" uz leju. Garša lieliska, rullīši bija sulīgi, diezgan sātīgi un pildījums tajos ideāli iederējās un kas vēl patīkami - nav jākrāmējas ar kauliem:) Rīsi ar kariju izdodas skaisti dzelteni un kopā ar rullīšiem un svaigiem salātiem garšo lieliski. Aukstu rullīti var izmantot brokastīs vai launagā kā ruleti - sagriezt šķēlītēs un likt uz maizes kopā ar dārzeņiem.

6 komentāri:

  1. pameegjinaajaam recepti.Nedaudz pamainiiju.Marineeju citronu sulaa stundu,pildiijumam izmantoju siipolus un papriku,nedaudz kjiplocinju,bet galarezultaats-garshiigi,vistas galja suliiga un aizgaaja uz Urraa!Paldies

    AtbildētDzēst
  2. Bauskas gaļas veikalos arī var nopirkt atkaulotus šķiņķīšus :)

    AtbildētDzēst
  3. Recepte tiešām lieliska - vienkārša un garda jo garda.

    AtbildētDzēst