sestdiena, 2012. gada 1. septembris

Pildīti kabači

Ciemojoties laukos pie mammas, nolēmām, ka šogad obligāti izmēģināsim pildītus kabačus. Domāts - darīts!


Receptei izmantojām mājās pieejamos produktus. 

Sastāvdaļas:
1 vidējs kabacis ar sēklām
~500g maltās cūkgaļas (var izmantot jaukto)
~2 saujas vārītu rīsu
Sāls, pipari
Vidusjūras garšaugu maisījums
~3 vidēji tomāti
1 liela vai 2-3 mazas paprikas (mēs izmantojām mazās violetās paprikas)
~150-200g siera
Rapšu eļļa cepamās veidnes ietaukošanai 

Pagatavošana:

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
Kabaci nomizo un sagriež ~2cm platās ripās, kurām izgrebj sēklas. Ripas apsāla.
Maltajai gaļai pievieno rīsus, sāli, piparus un garšaugu maisījumu. Masu pilda izgrebtajos ripu vidiņos. Pildītās ripas kārto ieeļļotā karstumizturīgā cepamajā traukā (mēs izmantojām Maximas balto kantaino keramisko veidni).
Tomātus sagriež gabaliņos un tos vienmērīgi izkārto pa virsu kabaču ripām. To pašu atkārto ar papriku. Traukam pāri pārliek foliju.
Kabačus liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos ~20-30 minūtes, pēc tam foliju noņem un turpina cept ~20-30 minūtes. 5-10 minūtes pirms cepšanas beigām kabačiem pārkaisa rīvētu sieru, cep, kamēr virskārta zeltaini brūna.

Rezumē:

Ar kabaci pirms tam paeksperimentējām divus variantus un šis variants mums patika tik ļoti, ka nākamajā dienā to atkārtojām.
Folija bija nepieciešama, lai kabači izsautētos un paliktu mīksti, kas tiem arī ļoti labi izdevās, savukārt noņemot foliju, kabači turpināja labi cepties.
Kabači izdevās fantastiski sulīgi un garšīgi, mīksti, bet neizjukuši, piesūkušies ar gaļas, tomātu un paprikas suliņām, neko pielikt, neko atņemt! Turklāt vidusjūras garšaugu maisījums piedeva īpaši labu garšu gaļai, mēs to likām diezgan daudz.
Veģetārieši gaļas vietā tikpat labi var izmantot rīsu-sēņu-tomātu-siera maisījumu vai tml., vēl var pievienot sīpolus un/vai ķiplokus.
Šis gardais ēdiens ir ērti gatavojams cepamajā traukā kā viens sacepums, bet katru gatavo kabača ripu var viegli atdalīt vienu no otras un pasniegt atsevišķās porcijās.
Pildītas maza kabača ripiņas varētu būt arī kā svētku uzkodas.
Šo ēdienu ēda pat tie, kas kabaci parasti neēd, turklāt arī bērni, kuri uz kabačiem parasti rauc degunu, ēda gardu muti!:)
Piedevās klāt ēda ko nu kurais, viens vārītus kartupeļus, otrs vienkārši ar krējumu, man patika ar rupjmaizi.
Tā kā noteikti iesaku pagatavot, šogad vēl par paspēt!

6 komentāri: