pirmdiena, 2012. gada 8. oktobris

Dārzeņu sacepums ar Fitaki sieru

Tā kā man mājās no laukiem atvesti dažādi dārzeņi, gribējās savus mīļos palutināt ar kādu vienkāršu dārzeņu sacepumu. Šoreiz dažādībai tam pievienoju savu iemīļoto Fitaki sieru un timiānu. Rezultāts - varen labs!:)


Dārzeņus sacepumam var variēt atkarībā no sezonas un garšas izjūtas.
 
Sastāvdaļas:
~8-10 vidēji kartupeļi
1 dzeltena paprika
1 sarkana paprika
2 vidēji burkāni
1 liels sīpols
2 lielas ķiploka daiviņas
2 puravi
~250-300g Fitaki svaigā siera (paciņā ir 500g)
Santa Maria Vidusjūras garšaugu maisījums
Svaigs timiāns (u.c. garšvielas pēc izvēles) 
Sāls

Pagatavošana:
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180-200 grādiem. Kartupeļus sagriež daiviņās, papriku palielos kubiņos, burkānus šķēlītēs, sīpolu ceturtdaļripiņās, ķiploku kubiņos (var spiest caur ķiplokspiedi), puravus ripiņās. Atsevišķā trauciņā sajauc pāris ēdamkarotes eļļas, sāli, vidusjūras garšaugu maisījumu un svaigu timiānu. Eļļu uzlej dārzeņiem, kuri salikti bļodā, visu kārtīgi samaisa. Iegūto dārzeņu-eļļas maisījumu liek uz lielās cepamplāts (ieteicams, lai dārzeņi nebūtu pārāk biezā slānī) un liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī, kamēr visi dārzeņi paliek mīksti (manā krāsnī 180 grādos ~45-50 min). Cepšanas laikā dārzeņus pāris reizes apgroza. Pa to laiku no paciņas izņem apmēram pusi Fitaki siera un sagriež palielos kubiņos. Dārzeņus izņem no cepeškrāsns, un tiem virspusē vienmērīgi uzliek siera kubiņus. Daļu var nedaudz iejaukt dārzeņos. Pannu liek atpakaļ cepties vēl kādas 10 min, līdz siers kļuvis mīksts (tas nekusīs kā Holandes siers, bet saglabās savu formu) un dārzeņi apcepušies zeltaini brūni. Pasniedz kā veģetāro ēdienu vai kā piedevu pie gaļas.

Rezumē:
Kā man patīk tikko sagrieztu no laukiem nākušu dārzeņu smarža! Un gatavā sacepuma rudenīgā, ar timiānu piepildītā smarža, kura izplatās pa visu māju! Šis ir ekonomisks, universāls un viegli pagatavojams ēdiens, jo der gan veģetāriešiem, gan pasniegšanai pie gaļas ēdieniem, turklāt to gatavojot, nav visu jāstāv pie plīts, tātad ideāls arī uzņemot ciemiņus. Dārzeņus var pievienot pēc savas izvēles, var likt baklažānu, seleriju, kabaci, ķirbi, dažādas garšvielas (dilles, lociņus, pētersīļus, baziliku, majorānu, rozmarīnu, salviju utt.), Fitaki sieru var aizvietot ar Holandes, Mocarellas, zilo u.c. Pagatavojiet arī jūs un lai jums krāsains šis skaistais rudens! Izbaudiet pēdējās siltās rudens dienas!:)

1 komentārs:

  1. Paldies, ļoti gardi! Tas tapa par manu mīļāko dārzeņu ēdienu ;)

    AtbildētDzēst