ceturtdiena, 2014. gada 24. jūlijs

Saldējumu degustācija

Kad no Food Union saņēmu piedāvājumu degustēt Latvijā ražotus saldējumus, ilgi nebija jādomā, jo esmu liela saldējumu fane. Un tiklīdz beidzās Pasaules koru olimpiāde (kurā mūsu koris kļuva par čempionu!), tā ķēros klāt.

Kā pirmo testējām saldējumu Pols Gotiņa papīra glāzītē.
Nezinu, kādēļ, man tas uzreiz atgādināja bērnību, kad bija nopērkams rūgtenais Druvas ražojuma saldējums, kaut arī šis negaršoja tieši tāpat, tomēr asociācijas bija. Varbūt tādēļ, ka saldējums bija papīra glāzītē un ēdams ar kociņu? Nezinu, bet katrā ziņā man garšoja. Porcija gan, protams, maziņa (160ml/80g), bet šis varētu būt labs saldējums bērniem, kuri parasti "lielos" nevar apēst. Uzrunāja vecmodīgais iepakojums, tāds kārtīgs bērnības atmiņu saldējums:)

Pols Gotiņa papīra glāzītē

Šokolādes TIO ar šokolādes gabaliņiem - šis viennozīmīgi ir vīra mīļākais saldējums uzreiz aiz "Karlsona". Viņam garšo gan pats saldējums, gan tajā esošie šokolādes gabaliņi. Lai gan es esmu liela šokolādes mīle, man tomēr labāk patīk, ja šokolāde ir saldējuma glazūrā, nevis sastāvā, tāpēc šos saldējumus atdevu vīram notiesāšanai.

Šokolādes TIO ar šokolādes gabaliņiem
Pols plombīrs 12% - šo saldējumu sajaucu kopā ar augļu sulu un pagatavoju gardu, atsvaidzinošu saldējuma kokteili. Ļoti labs! Atkal jau foršs, klasisks noformējums.

Pols plombīrs 12%

Pols ar žāvētiem augļiem un riekstiem. 
Šis saldējums man asociējas ar ziemas mēnešiem, kad gribas panašķēties ar ko atsvaidzinošu un klasisku. Ir labs, tomēr šķita nedaudz garlaicīgs. Domājot par Ziemassvētkiem, es varētu ieteikt ražot ābolu-kanēļa saldējumu ar riekstiem un/vai karameļu mērci.

Pols ar žāvētiem augļiem un riekstiem

Pols Gotiņa ar šokolādes glazūru- šis man ļoti gāja pie sirds tā iemesla dēļ, ka tam bija šokolādes glazūra, pa vidu karameļu pildījums un viscaur mazi riekstu gabaliņi, ļoti labs apvienojums! Krāsains, uzrunājošs iepakojums!

Pols Gotiņa ar šokolādes glazūru

Pols Gotiņa&plombīrs ar polārlāci - ļoti veiksmīgs risinājums, kā apvienot plombīra saldējumu ar karameļu, manam dēlam īpaši patika polārlācis! Labs tilpums (800ml/450g), pietiek veselai ģimenei, turklāt var izvēlēties - ēst balto, karameļu, vai balto un karameļu saldējumu vienlaicīgi, pa vidu sajūtot arī mazus karameļu gabaliņus, kas šim saldējumam piedod īpašu šarmu:)

Pols Gotiņa&plombīrs 800ml/450g
Pols Gotiņa&plombīrs

Melleņu-kazeņu saldējums - svaigs, ar labas garšas ievārījumu sakombinēts saldējums, vienīgi gribētos, lai ievārījums būtu viscaur saldējumam (kā uz iepakojuma foto), nevis tikai ābolu sēkliņas lielumā augšdaļā un daudz apakšdaļā.

Melleņu-kazeņu saldējums
Ekselence pistāciju-halvas saldējums - šis saldējums personīgi man bija lielākais atklājums un pārsteigums! Es pilnīgi noteikti zinu, ka šim saldējumam veikalā nepievērstu uzmanību, jo neesmu liela halvas fane, tāpēc atverot iepakojumu negaidīju neko īpašu. Bet nogaršojot šo saldējumu, pārsteigumi sekoja cits pēc cita. Pirmkārt jau saldējuma lielums - tie ir veseli 2 saldējumi vienā vafelē! Augšējā daļā - pistāciju saldējumā man ļoti garšoja karamelizētie pistāciju rieksti, kas ļoti saskanēja ar maigas garšas saldējumu, pēc tam halvas saldējums ar maziem halvas gabaliņiem, kura vidū pārsteigums - gards karameļu pildījums! Turklāt kraukšīgais vafeļu konuss ir viscaur noklāts ar šokolādi, bet tas vēl nav viss, man ļoti patika, ka pats konusa galiņš bija ar šokolādes pildījumu, tas uzlika tādu skaistu punktu uz "i" un bija kolosāls nobeigums! Protams, tā lieluma dēļ, ērtāk šo saldējumu ēst mājās, jo ir iespēja notriepties ar izkusušo saldējumu, bet tas ir tā vērts!

Ekselence pistāciju-halvas saldējums
Ekselence pistāciju-halvas saldējums
Ekselence - dubultais aveņu-granātābolu saldējums.
Runājot par šo saldējumu, jūsu uzmanību noteikti pievērsīs tā glaunais iepakojums skaisti noformētajā kastītē un tikpat glauns saldējums uz kociņa iekšpusē. Es varu teikt tikai vienu - izsmalcināts luksus klases (ne velti nosaukumā ir vārds - ekselence!) saldējums gardēžiem, ar ko varētu cienāt kaprīzus ārzemniekus! Man kā šokolādes mīlei, protams, sajūsmu izraisīja dubultā šokolādes glazūra, starp kuras kārtām ir garda aveņu-grānātābolu ievārījuma kārta. Šis ir viens no maniem gardēdes topa saldējumiem šovasar. Iepriekš esmu nogaršojusi arī šīs sērijas ķiršu (arī mans favorīts) un karameļu saldējumus (šis gan man šķita par saldu). Malači, žetons par izdomu!

Ekselence Dubultais aveņu-granātābolu saldējums
Ekselence Dubultais aveņu-granātābolu saldējums

Un nobeigšu, protams, ar savu mīļāko šīs vasaras saldējumu nr. 1 - Nü fruit mango smūtijs! Ja iepriekšējos gadus es vienmēr vasarās pirku savu mīļāko saldējumu - citronu TIO Vēsma (jo to ražoja tikai vasarās), tad šovasar tas ir nomainīts pret mango smūtiju. Droši varat ierakstīt mani šī saldējuma atkarīgo pulciņā - mango smūtiju ēdu gandrīz katru dienu, un man tas neapnīk! Ja veikalā ir akcijas uz šo saldējumu, tad mana saldētava ar to ir pilna. Uz vīra jautājumu, ko vēlos no veikala, viņš jau zin, ko es atbildēšu - protams, mango smūtiju un daudz! Man vienmēr ir garšojuši t.s. sulu saldējumi no augļiem/ogām, bet bieži attur šo saldējumu konsistence - tad ar ledus kristāliņiem tajā, tad pārāk ūdeņaini utt., bet mango smūtijs ir tiešām īsts mango biezenis, kurš atkūstot neatūdeņojas, bet paliek biezeņa konsistencē, turklāt garša ir fantastiska - tieši manai gaumei! Arī interesantais 3D izskats uzrunā. Manai meitai šis saldējums arī ļoti iet pie sirds. Patīkami arī tas, ka šī saldējuma sastāvs (tāpat kā nogaršotais aveņu smūtijs) ir dabīgs, bez krāsvielām un ar tieši 0% tauku!

Mango smūtijs
Aveņu smūtijs

Intereses pēc nogaršoju arī pārējos Nü fruit sērijas ražotos saldējumus - otrajā vietā es liktu mežonīgo zemeņu saldējumu ar gardu zemeņu glazūru un lieliem zemeņu gabaliņiem, trešajā vietā aveņu smūtijs, kurš ir ļoti labs, vienīgi nedaudz traucēja pievienotā upeņu biezeņa sīvums un melleņu-kazeņu saldējums, kurš arī ir gards ar melleņu gabaliņiem, savukārt ķiršu, persiku-meloņu un lielo zemeņu saldējumus var ēst, ja nav pieejami citi. Mani ļoti uzrunā krāsainais un apetītlīgais šīs sērijas saldējumu iepakojums - tas ļoti labi konkurē ar krāsainajiem ārzemju ražotajiem saldējumu iepakojumiem.
Zinot to, ka daudziem garšo mango smūtijs, es varētu ieteikt ražot vēl citus smūtijus ar tikpat eksotiskām garšām - marakujas, kivi, ananasu, arbūza utt.

Aveņu un mango smūtiji
Rezumē:
Varu patiešām no sirds lepoties, ka mūsu mazajā, mīļajā Latvijā ir tik liela, dažāda un galvenais - konkurētspējīga saldējumu produkcija. Tik daudz saldējumu veidu un tilpumu katram kaprīzam gardēdim, katrai gaumei, katram vecumam! Pat neatceros, kad pēdējoreiz pirku ārzemēs ražoto saldējumu, jo mūsu pašu ražotāji parūpējušies par izcilas kvalitātes un garšu saldējumiem. Iesaku arī jūs nobaudīt Latvijā ražotos saldējumus, tas ir tā vērts!:)

1 komentārs:

  1. Pieminējāt rūgteno Druvas saldējumu - Druvas cigoriņu saldējums joprojām ir nopērkams :)

    AtbildētDzēst