ceturtdiena, 2014. gada 24. jūlijs

Saldējumu degustācija

Kad no Food Union saņēmu piedāvājumu degustēt Latvijā ražotus saldējumus, ilgi nebija jādomā, jo esmu liela saldējumu fane. Un tiklīdz beidzās Pasaules koru olimpiāde (kurā mūsu koris kļuva par čempionu!), tā ķēros klāt.

Kā pirmo testējām saldējumu Pols Gotiņa papīra glāzītē.
Nezinu, kādēļ, man tas uzreiz atgādināja bērnību, kad bija nopērkams rūgtenais Druvas ražojuma saldējums, kaut arī šis negaršoja tieši tāpat, tomēr asociācijas bija. Varbūt tādēļ, ka saldējums bija papīra glāzītē un ēdams ar kociņu? Nezinu, bet katrā ziņā man garšoja. Porcija gan, protams, maziņa (160ml/80g), bet šis varētu būt labs saldējums bērniem, kuri parasti "lielos" nevar apēst. Uzrunāja vecmodīgais iepakojums, tāds kārtīgs bērnības atmiņu saldējums:)

Pols Gotiņa papīra glāzītē

svētdiena, 2014. gada 15. jūnijs

Biskvīta rulete ar putukrējumu un zemenēm

Zemeņu laiks jau rit pilnā sparā! Tās ir manas mīļākās ogas jau kopš bērnības (mana dzimšanas diena sakrīt ar zemeņu laiku), un es tās vienmēr ēdu tik, cik lien, nevis tik, cik ļauj dietologi:) Vasara taču ir tik īsa! Baudiet jūs ar'! Mums šodien vakariņās kartupeļi ar zaļajiem salātiem un zemenes ar putukrējumu, kuram pārmaiņas pēc pievienots kakao, bet blogā - ruletes recepte!
Jau daudzkārt esmu teikusi, ka man patīk ik pa laiciņam atgriezties pie vecām vērtībām. Parasti šīs vecās vērtības ir ne tikai ļoti vienkāršas, bet arī mīļas un garšīgas:) Pāris gadus atpakaļ apgūtā pasakainā ātrā ābolu rulete manā virtuvē ir ienākusi uz palikšanu, un nu pienācis laiks iemācīties cept ruletes ar citiem pildījumiem. It kā jau uzcept biskvīta ruleti ir ļoti vienkārši, tomēr ir daži knifiņi, kas jāievēro. Ar tiem tad arī padalīšos.

Bulgura salāti

Droši vien daudzi no jums jau ir pazīstami ar tādiem svešvārdiem, kā kuskuss, bulgurs, kvinoja, bet kādam varbūt tie ir jaunumi. Kuskuss mūsu ģimenē iegājies un popularitāti guvis jau sen (šķiet, ka vajadzētu blogā ievietot arī kādu recepti), par kvinoju stāstīšu citrreiz, bet tagad iepazīstieties - zemāk attēlā redzamais - bulgurs! Par bulguru (kviešu graudi, kas ir sasmalcināti un speciāli apstrādāti) kā tādu biju kaut ko dzirdējusi, nedaudz lasījusi internetā, bet īsti nezināju, kas tas ir un kā tas garšo. Līdz to pirmo reizi pagaršoju darbā, kur mana talantīgā kolēģīte Laura bija pagatavojusi gardus bulgura salātus. Un iemīlēju no pirmās karotes! Turklāt, kad ieraudzīju jaunākajos Dienas ēdienos bulgura salātu recepti, sapratu, ir jāgatavo!


pirmdiena, 2014. gada 21. aprīlis

Priecīgas Lieldienas!:)

Lai jums priecīgas, gaišas un siltas Lieldienas!

Biezpiena pankūkas

Tā kā no vecmammas ienācās daudz pašgatavota lauku biezpiena, nebija ilgi jālauza galva, kur to izmantot - vai nu jācep vecmāmiņas biezpienkūka vai nu biezpiena pankūkas! Šī nu ir vēl viena manas bērnības klasika, kuru uzlaboju ar vaniļas cukuru. Dīvaini, ka līdz šim šo recepti vēl neesmu publicējusi blogā. Te nu tā būs!


Tunča salāti ar grilētiem tomātiem

Sveiciens Lieldienās! Grila sezona ir klāt! Laiciņš kā radīts, lai pagatavotu gardus un svaigus salātiņus:)


svētdiena, 2014. gada 23. marts

Bumbieru-mandeļu siera kūka

Tā nu ir sagadījies, ka šī būs pirmā 2014.gada bloga recepte, bet labāk vēlāk, nekā nekad :) Uz šo ātri pagatavojamo bezglutēna siera kūku skatījos jau kādu mēnesi, bet cept gatavojos 2 nedēļas. Bija vērts! :)