svētdiena, 2012. gada 29. jūlijs

Aukstā zupa

Kas ir jāēd vasarā, kad gaisa temperatūra pietuvojas 30 grādiem? Pareizi - aukstā zupa!:)


Nu jau vairākus gadus mana aukstās zupas versija ir nemainīga un mūsu ģimenē iecienīta.

Sastāvdaļas:
0,5l vai viena burciņa marinētu rīvētu biešu (izmantoju KOK)
2 īsie gurķi
2kg kefīra
200-300g redīsu (dažreiz nelieku)
1/2 tējk. parasto vai nepilna ēd.k. franču sinepju
Vārītas olas (katrai porcijai 1 gab.)
Sāls
Lociņi, dilles, pētersīļi

Pagatavošana:
Gurķus un redīsus sagriež stienīšos, olas sagriež kubiciņos vai sarīvē skaidiņās. Lielā katlā liek gurķus, bietes (ar visu šķidrumu), redīsus, tiem pievieno kefīru, sinepes un sāli. Katram ēdājam liek porciju traukā, pa virsu liekot vārītu olu un sagrieztus zaļumus. Var pievienot krējumu un klāt piekost rupjmaizi.

Rezumē:
Marinēto biešu burciņu biju nopirkusi pirms kāda laika, taču tā ilgi nīka ledusskapī, gaidīdama karstāku laiku. Nu karstums ir pienācis, un šī atsvaidzinošā zupa ir tieši laikā, turklāt ātri un vienkārši pagatavojama.
Daudzi aukstajām zupām liek klāt desu, kartupeļus u.c. piedevas, bet man tomēr labāk patīk vieglāka versija. Krāsa, vieglums un svaiga garša - tā es raksturotu šo vasaras zupu. Pagatavojiet un baudiet arī jūs!

4 komentāri:

  1. Shis ir pats labakais aukstas zupas variants. Es gatavoju gandriz tapat, tikai olas ieriveju zupa, gurkjus ari sariveju.

    AtbildētDzēst
  2. mana aukstaas zupas recepte laikam ir unikala,cik zinu,tikai es taa taisu.es lieku :vaariitas bietes,svaigu gurkji,olas,desu rediisus,arii kartupeljus uzreiz klaat.visu sariiveeju katlaa(kartupeljus sagriezju),tad ielieku daudz(kaut kur 750 ml )kreejumu un vairaakas karotes majoneezi.tad visu samaisu un tikai tad lieku aukstu novaariitu uudeni.un protams dilles un loki.shitaa taisot sanaak ljoti kreemiiga(nu bet protams tiem,kas skaita kalorijas,nederees laikam :) )

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. un aizmirsu:veel etikji un saali peec garshas

      Dzēst