pirmdiena, 2013. gada 7. janvāris

Mēlīšu salāti

Ar šiem salātiem ir tā - ir to fani un ir nīdēji. Es piederu pie pirmajiem. Viegli pagatavojami un ļoti gardi salāti.


Sastāvdaļas:
1 cūkas mēle (~120g)
3 vidēji marinēti gurķi
3 ēd.k. konservētu zirnīšu
Majonēze
Sāls

Pagatavošana:
Mēli nomizo un sagriež stienīšos. Gurķus sagriež stienīšos, tiem pievieno mēli un zirnīšus. Visu sajauc ar sāli un majonēzi un pasniedz.
2.variants (bildē redzamais) - sastāvdaļas kārto kārtās mazākos caurspīdīgos trauciņos, tām nedaudz pārlejot pāri majonēzi.
Šos salātus var pildīt sāļajos groziņos.

Rezumē:
Veikalā vārīta mēle maksā dārgi, tādēļ priecājos, ka bija iespēja to dabūt no vecmammas cūciņas, kuras augusi kārtīgā lauku saimniecībā. Tieši šī salātu kombinācija mūsu ģimenē ir iecienīta jau kopš manas bērnības. Mana mamma mēdz gatavot arī mēli želejā, jo sevišķi uz Ziemassvētkiem vai Jauno gadu. Tādēļ mēlīšu salāti man vienmēr asociējas ar svētkiem, un tas taču nav slikti, vai ne?:)

4 komentāri:

  1. Esmu visēdāja, super salāti, variācijas pēc iespējām, kas ir ledusskapī.

    AtbildētDzēst
  2. Sveika,Kika!Padalīšos ar savu mīļāko "Mēlīšu salātu"recepti :) Vārītu mēli un visgaršīgākos marinētos gurķus sagriež salmiņos.Smalki sagriež sauju maurlociņu.Sarīvē vārītu olu.Salātos dominējošā loma protams ir mēlei,pārējās sastāvdaļas uz sajūtām :) Pagatavo mērci no 1daļas tomātu mērces,es parasti ņemu Spilvas Luksus mērci ar tomātu gab.un baltvīna etiķi, no 2 daļām Franča majonēzes maisiņā.Mērci pievieno salātiem un izmaisa :) Labu apetīti! Mūsmājā mēlīšu salāti ir Jaungada jeb Vecgada neatņemama sastāvdaļa ;)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies par atsauksmi, būs vien jāizmēģina arī šāds variants! :)

      Dzēst