svētdiena, 2014. gada 15. jūnijs

Biskvīta rulete ar putukrējumu un zemenēm

Zemeņu laiks jau rit pilnā sparā! Tās ir manas mīļākās ogas jau kopš bērnības (mana dzimšanas diena sakrīt ar zemeņu laiku), un es tās vienmēr ēdu tik, cik lien, nevis tik, cik ļauj dietologi:) Vasara taču ir tik īsa! Baudiet jūs ar'! Mums šodien vakariņās kartupeļi ar zaļajiem salātiem un zemenes ar putukrējumu, kuram pārmaiņas pēc pievienots kakao, bet blogā - ruletes recepte!
Jau daudzkārt esmu teikusi, ka man patīk ik pa laiciņam atgriezties pie vecām vērtībām. Parasti šīs vecās vērtības ir ne tikai ļoti vienkāršas, bet arī mīļas un garšīgas:) Pāris gadus atpakaļ apgūtā pasakainā ātrā ābolu rulete manā virtuvē ir ienākusi uz palikšanu, un nu pienācis laiks iemācīties cept ruletes ar citiem pildījumiem. It kā jau uzcept biskvīta ruleti ir ļoti vienkārši, tomēr ir daži knifiņi, kas jāievēro. Ar tiem tad arī padalīšos.


Receptes pamatam izmantoju šo recepti, tikai neizmantoju kartupeļu miltus.

Sastāvdaļas:
6 olas
6 ēd.k. cukura
6 ēd.k. miltu
1 tējk. vaniļas cukura
1 tējk. cepamā pulvera
Pūdercukurs pārkaisīšanai
Šķipsniņa sāls

Pildījumam:
200ml saldā krējuma
2 ēd.k. cukura
1/2 tējk. vaniļas cukura
Svaigas zemenes (var izmantot citas ogas vai augļus pēc izvēles)

Pagatavošana:
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem.
Olbaltumus atdala no dzeltenumiem, pievieno sāli un saputo stingrās putās. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un vaniļas cukuru (gatavajā masā cukura graudiņi ir izkusuši un tā ir gaiši dzeltenā krāsā). Dzeltenumos iemaisa miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. 1/3 baltumu masas iecilā (nemaisa!) dzeltenumu masā, pēc tam otro trešdaļu un visbeidzot atlikušo. Nepieciešamas iecilāt, jo tā biskvītā iekļūst vairāk gaisa un tas būs gaisīgāks un pufīgāks.
Cepamo pannu ieziež ar sviestu, tajā ieklāj ietaukotu cepamo papīru. Masu vienmērīgi ieklāj pannā un liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos ~10 minūtes (šajā laikā cepeškrāsni labāk nevirināt, lai biskvīts labi celtos). Gatavību pārbauda ar kociņu.
Gatavo ruleti izgāž otrādi uz tīra dvieļa un karstu sarullē, noliek dzesēties.
Saldo krējumu sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru. Gatavajam putukrējumam īsi pirms iesmērēšanas ruletē pievieno gabaliņos sagrieztas zemenes.
Kad rulete atdzisusi, to atrullē vaļā un tajā vienmērīgi iesmērē putukrējumu ar zemenēm. Malu, kura būs apakšā, pāris cm atstāj bez krēma, lai tas neplūstu ārā. Gatavu pārkaisa ar pūdercukuru. Grezno ar putukrējumu un zemenēm.

Rezumē:

Nu ļoti gards un diezgan vienkārši pagatavojams vasaras saldais! Šis pildījuma variants paredzēts tūlītējai pasniegšanai; ja vēlas ruleti ēst nākamajā dienā, tad putukrējumam labāk pievienot želatīnu vai krēmsieru, lai tas neatsulotos. Vēl viens vienkāršāks variants, kas der arī ēšanai nākamajā dienā - skābens ogu vai augļu ievārījums (to var smērēt jau karstā ruletē), vēl var izmantot saberztas zemenes ar cukuru.
Baudiet arī jūs, kamēr vēl pieejamas zemenes!

1 komentārs: