pirmdiena, 2014. gada 1. septembris

Šokolādes fondanti

Jauns mēnesis - jauna bloga recepte ir klāt! Šoreiz par godu 1. septembrim, kas šogad mūsu ģimenē ir īpaša svētku diena - mana meitiņa uzsāk skolas gaitas 1. klasē!:)
Un tagad par pašiem gardumiem. Šī gada sākumā man bija iespēja piedalīties vēl vienā kolosālā meistarklasē, kuru restorānā 3 pavāri rīkoja Dansukker sadarbībā ar Sirmais&Dreibants. Tajā mēs gatavojām gan zupu, gan otro ēdienu, gan salātus, un man kopā ar citām ēdienu gatavošanas entuziastēm bija iespēja gatavot šokolādes fondantus. Jā, jā - tos īstos ar šķidro vidiņu! Recepte varen vienkārša, pagatavošana elementāra, un rezultāts - debešķīgs!


Sastāvdaļas:
100g sviesta
100g melnās šokolādes
50g baltā cukura
50g brūnā cukura
3 olas
50g miltu
Melnās šokolādes gabaliņi vai čipsi

Pasniegšanai:
Vaniļas saldējums
Ogas vai augļi
Pūdercukurs

Pagatavošana:
Sviestu kopā ar šokolādi izkausē ūdens peldē. Olas saputo ar abiem cukuriem līdz stingrām putām, kamēr cukurs izkusis. Turpinot putot, olu masai pa vienai ēdamkarotei pievieno miltus, pēc tam pamazām pielej izkausēto sviestu ar šokolādi.
Mafinu formiņas (šeit vislabāk izmantot silikona vai vienreizējās folijas) ietauko ar sviestu (ja papildus izmanto vienreizējās keksiņu papīra formiņas, tad neietauko), tajā ielej mīklu (apm. 2/3 no formiņas lieluma). Pa vidu fondantam iespiež šokolādes gabaliņu (~2€ monētas lielumā). Ja iespējams, trauciņus ieliek ledusskapī atpūsties uz 3h.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem un fondantus liek cepties uz ~9-10min. Gatavus izņem ārā un pasniedz karstus pārkaisītus ar pūdercukuru, kopā ar saldējumu, ogām vai augļiem.
No šī daudzuma man iznāk apmēram 9-10 fondanti.

Rezumē:
Šokolādes fondanti mūsu ģimenē ir ienākuši uz visiem laikiem, tie garšo pilnīgi visiem, kuri tos ir ēduši, jo kuram gan negaršo šokolādes keksiņi ar šķidru, uz mēles kūstošu vidiņu kopā ar aukstu vaniļas saldējumu? Ja nu vienīgi tiem, kam negaršo šokolāde un saldējums:) Var mīklu gatavot iepriekšējā dienā un fondantus cept nākamajā, var visu gatavot vienā dienā, rezultāts būs ļoti garšīgs jebkurā gadījumā. Mani bērni vienmēr vienā reizē prasa 2 porcijas fondantu kopā ar saldējumu, un šķīvji tiek gandrīz vai izlaizīti tīri:) Pagatavojiet saviem mīļajiem arī jūs, un lai jums jauks 1. septembris un jaunais mācību gads!

18 comments:

  1. Paldies, par recepti!Tieši tas, ko meklēju :)

    Vai brūno cukuru drīkst aizstāt ar Muscovado gaiši brūno cukuru?
    Paldies!

    Ginta

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Sveika, Ginta, jā, drīkst aizstāt! Veiksmi! :)

      Dzēst
  2. Ļoti, ļoti gardi fondanti :)
    Paldies!

    Ginta

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Uz veselību, Ginta! Paldies par atsauksmi! :)

      Dzēst
  3. sveika,

    vai šī recepte ir 6 vai 12 keksiņiem?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Kā jau receptē rakstīju, man no šī daudzuma iznāk ~9-10 fondanti.

      Dzēst
  4. "Saputo olas ar abiem cukuriem stingrās putās" - domāti tikai olu baltumi vai arī gan baltumi gan dzeltenumi ?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Te domāti gan baltumi, gan dzeltenumi kopā, tātad visas olas :)

      Dzēst
  5. Paldies par recepti. Sanāca garšīgi.

    AtbildētDzēst
  6. Atbildes
    1. Sveika, Karīna! Jācep ~9-10 minūtes. Veiksmi! :)

      Dzēst
  7. Uztaisīju- garššššīgi!! bet šokolāde gan neticēja. Nesaprotu kāpēc.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies par atsauksmi! Nu tātad nākamreiz jācep īsāku laiku cepeškrāsns īpatnību dēļ :)

      Dzēst
  8. Labdien! To šokolādes gabaliņu ~2€ izmērā jāuzliek uz mīklas vai "japaslēpj" iekšā? Jau iepriekš paldies!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Labdien! Šokolādes gabaliņu uzliek uz mīklas un ar pirkstu nedaudz iespiež iekšā, lai tas nedaudz iegrimst. Gabaliņš būs pa vidu fondantam.:) Veiksmi! :)

      Dzēst
    2. Paldies. Sanāca garšīgi!!! :-) Tik es nākamreiz to šokolādes gabaliņu vēl dziļāk iespiestu. ;-)

      Dzēst