sestdiena, 2016. gada 16. janvāris

Noskaidroti 30 labākie restorāni Latvijā 2015

Vēl pirms šī pasākuma pagājušā gada beigās Latvijas blogeri bija aicināti simboliski nobalsot par savu iecienītāko restorānu Latvijā, un, kā Tasty delfi var lasīt, blogeri izvēlējušies 10 labākos restorānus Latvijā 2015. gadā.
Pieaicinot kompetentu šefpavāru žūriju no ārvalstīm, trešo gadu pēc kārtas noskaidroti 30 labākie restorāni Latvijā, un es kā mediju pārstāve 13.janvārī tiku uzaicināta uz apbalvošanas apbalvošanas ceremoniju, kura notika A/s Aldaris alus darbnīcā.
Un tātad - "Ekselence labākā restorāna Latvijā 2015" titulu jau trešo gadu pēc kārtas ieguvis restorāns "Vincents", otrajā vietā arī trešo gadu pēc kārtas ierindojies "Bibliotēka No.1 restorāns", bet godpilno trešo vietu ieņem jaunpienācējs - restorāns "Muusu".


"Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2015" nosaka atbilstoši starptautiskajai praksei - vispirms interneta aptaujā vietējie žurnālisti, gardēži un restorānu jomas eksperti nobalsoja par viņuprāt labākajiem restorāniem, katru no tiem izvērtējot, piešķirot punktus par ēdienu, dzērieniem, apkalpošanu un atmosfēru. Pēc iegūto rezultātu apkopošanas pie darba ķērās starptautiska žūrija, kuru šogad veidoja 14 pieredzējuši profesionāļi no Vācijas, Zviedrijas, Igaunijas, Dānijas, Šveices, Somijas un Norvēģijas.
Apmeklējot restorānus, žūrija katram no tiem individuāli piešķīra punktus. Maksimālais punktu skaits, ko restorāns varēja iegūt, bija 200 punkti - 80 punktus par ēdienu; 50 punktus par apkalpošanu; 40 punktus par dzērieniem un 30 punktus par atmosfēru restorānā.
Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, "Ekselence labākie restorāni Latvijā 2015" sarakstā iekļuvuši 10 jaunpienācēji. "Tā ir trešā daļa no labāko saraksta, kas liecina par veselīgu nozares attīstību, tādēļ svarīgi ir nestāvēt uz vietas, bet turpināt iesākto", stāsta projekta iniciators Normunds Norenbergs. Viņš pauž gandarījumu, ka ārvalstu šefpavāri atzinīgi novērtējuši Latvijas restorānus un izteikuši vēlmi atgriezties Latvijā.
Apbalvošanas ceremonijā "Aldara muzejā" tika paziņoti arī vairāku speciālbalvu ieguvēji - "Live Rīga labākā jaunā restorāna 2015" titulu ieguvis restorāns "3", bet labākā deserta balvu "Ekselence labākais deserts 2015", tāpat kā pērn, ieguva restorāns "Vincents". Restorāns "Muusu" ieguva "Aldara specbalvu" par straujāko lēcienu, kā arī žurnāla Pastaiga redakcijas atzinību par lielāko 2015. gada sensāciju. Savukārt airBaltic speciālbalvu par veiksmīgu darbu ārpus lielpilsētas saņēma itāļu restorāns no Kuldīgas "Goldingen room", kurš ir iekļuvis topa 20. vietā.
Restorāni nevar sevi nominēt konkursam, jo tas ir neatkarīgs nozares vērtējums, kas iespējams, pateicoties ģenerālsponsora "Ekselence", kā arī "Live Rīga", "airBaltic" un "Aldaris" atbalstam.


Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2015

1. Vincents
2. Bibliotēka No.1 restorāns
3. Muusu
4. 3 pavāru restorāns "Tam labam būs augt"
5. Riviera
6. Kaļķu vārti
7. 36.līnija
8. Ostas skati
9. Koya
10. Vīna studijas restorāns
11. Le Dome
12. Kolonāde. Mūsu stāsti...
13. Valtera restorāns
14. Locale
15. Bergs
16. International
17. Portofino
18. Valmiermuižas vēstniecība
19. Kilimanjaro
20. Goldingen room
21. Elements
22. Dikļu pils
23. Monterosso
24. Neiburgs
25. Tinto
26. Mercato
27. Zoste
28. Kasha gourmet
29. Mute
30. Olive Oil Trading co.

Pēc svinīgās daļas sekoja neoficiālā daļa ar restorānu pārstāvju un viesu savstarpējiem apsveikumiem un sarunām, baudot gardas uzkodas un Ekselences saldējumu. Paldies personīgi Normundam Norenbergam par ielūgumu un Kristiānai Trautmanei par mediju pārstāvju organizēšanu!

2. vietas ieguvēji - šefpavārs Māris Jansons un "Bibliotēka No.1 restorāns"

3. vietas ieguvēji - šefpavārs Kaspars Jansons un restorāns "Muusu"

Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2015

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru