sestdiena, 2012. gada 23. jūnijs

Mana mīļākā rabarberu plātsmaize

Ar šo plātsmaizi pietiks prāvākam Jāņu bērnu pulciņam, tomēr iesaku kādu gabaliņu sev atlikt, jo, vienalga, cik daudz to izceptu, vienmēr kāds gabaliņš pietrūkst!:)


Recepte tā pati vecā, pārbaudītā un iecienītā - mana mīļākā ābolu plātsmaize, kura šajā laikā ir mana mīļākā rabarberu plātsmaize. Rabarberus šeit lieku ~450g (12 vidēji kāti). Ar rabarberu plātsmaizi iepriecināju arī savus jaunos kora kolēģus, un esmu priecīga, ka viņiem garšoja:)

24 komentāri:

  1. Neesmu meginajusi ar aaboliem bet tikko uzcepu ar rabarberiem. Liku veselu glaazi cukura un pat veel bici uzkaisiju pa virsu- iznaaca lieliska; arii tie, kuri parasti need rabarberus notiesaaja sho maizi. Loti laba apakshkaartina- mazliet uz cepumiem velk- garda, garda! Paldies!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies par jauko atsauksmi, prieks, ka garšoja! :)

      Dzēst
  2. Paldies! Es arī šoreiz nolēmu uztaisīt citādu rabarbermaizi, nekā jau ir mēģinātas, pavisam nejauši izvēle krita uz Tavējo :))) Tiešām laba sanāca, un arī pamatne iepatikās - vienlaicīgi gan stingra (nejūk ārā, var sagriezt normāli), gan drupana.
    Šādai pamatnei taču var likt virsū arī kādus sāļos pildījumus? Esi, varbūt, mēģinājusi?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies par atsauksmi, tiešām prieks, ka patika! Par pamatni - īstenībā nebiju iedomājusies izmantot šo pamatni sāļajiem pīrāgiem vai picām, bet to noteikti var darīt, jo tā pēc garšas ir neitrāla:) Paldies par ideju un veiksmi turpmāk! :)

      Dzēst
  3. Paldies, sanāca garšīgi, tikai pāri pārlejamo krēmu man bija jātaisa 2x vairāk, ar to daudzumu, kas receptē, pietika tikai puspannai (cepeškrāsns man ir standarta)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, daudzi komentāros raksta, ka krēms bijis par maz, šķiet, būs nedaudz jāpalabo recepte :)

      Dzēst
  4. Man gan sanāca pārāk plāna mīkla, pat pa visu paplāti neiznāca.

    AtbildētDzēst
  5. Tikko izņēmu no krāsns - izskatās satriecoši labi un burvīgi smaržo! Patiešām nezinu, kā sagaidīšu rītu, kad tā būs pilnībā atdzisusi un varēs sākt baudīt :) Paldies par recepti!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies par atsauksmi! Priecājos, ka garšoja! :)

      Dzēst
  6. Paldies par lielisko recepti! Tik garda rabarberu (ābolu) plātsmaize man nekad nebija sanākusi. Apēdām siltu vienā rāvienā :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man prieks, ka garšoja! Paldies par komentāru! :)

      Dzēst
  7. Man liekas interesanti, ka tieši šādu plātsmaizi gatavoja mana omīte. Tātad šī recepte ir ļoti sena!! Paldies!! Gaidu, kad ņemšu laukā no krāsns un notiesāšu!!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, interesanti, daudzi saka, ka šī ir viņu bērnības garša, tātad recepte ir gadu gaitā izceļojusies un atradusi savu vietu mūsdienu gardēžu vidū! :)

      Dzēst
  8. Paldies par kolosālo recepti!Tagad jau arī mūsmāju mīļākā plātsmaize! Ēdam siltu, jo nav iespējams sagaidīt kad atdzisīs :)

    AtbildētDzēst
  9. Liels paldies! Divas reizes pēc kārtas uztaisīju un otrajā reizē vēl 200g biezpiena pieliku. Vīrietim ļoti garšo:)

    AtbildētDzēst
  10. Ābolmaize jau ir favorīts mūsu ģimenei! Superīgi garda! Ātri pazūd! :) Rīt cepšu rabarberrausi pēc šīs receptes! Ir pieprasījums!:) Krēmu arī lieku vairāk. Paldies!!!!

    AtbildētDzēst
  11. Pamēģināju šo recepti pirms gada,kopš tā laika cepu to bieži. Garšīga gan ar āboliem, gan rabarberiem. Paldies! Mūsu ģimenē atdzisušu vēl neesam ēduši😄

    AtbildētDzēst