svētdiena, 2013. gada 12. maijs

"Vairāk saules" ravioli degustācija

Varbūt esat dzirdējuši par nesen izveidoto  pirmo un lielāko Latvijas word-of-mouth portālu "Womstar", kurā preču ražotāji var nodot savus produktus testēšanai, savukārt sociāli aktīvie patērētāji var šos produktus testēt bez maksas un kļūt par zīmolu vēstnešiem.
Arī es pievienojos brīvprātīgo vēstnešu pulciņam un kā pirmo produktu izmēģināju "Vairāk saules" Latvijā ražotos ravioli.



Tā nu es saņēmu degustējamos materiālus - 3 glītas pakas ar dažādu pildījumu ravioli (ar teļa, jēra un vistas gaļu), divu veidu (siera un tomātu) mērces, kā arī atlaižu kuponus un degustēšanas rokasgrāmatu. Testēšana varēja sākties!
Degustācijā piedalījās visa mana ģimene (es, vīrs un abi bērni), bet tā kā vīram uz to brīdi bija gaļas neēšanas periods, viņš nogaršoja tikai abas mērcītes. Tomēr tā kā es gribēju arī viņu iesaistīt degustācijā, devos uz vienu no "Vairāk saules" veikaliem, lai ar atlaižu kupona palīdzību iegādātos viņam 3 veidu veģetāros ravioli - siera-spinātu ravioli, ravioli ar dārzeņu pesto un ravioli ar sēnēm.
Un tātad - kā pirmo nogaršojām jēra ravioli, kuru es vārīju ūdenī, kam pievienoju sāli un Anniņas garšvielas, klāt pasniedzot marinētus gurķīšus un pārkaisot nedaudz ar zaļumiem. Kad nogaršojām šos ravioli, šķita, ka tiem kaut kas pietrūkst, tādēļ pievienojām "Vairāk saules" tomātu mērci, un, jā, šī jau bija laba kombinācija! Lai arī gaļas un mīklas daudzuma attiecība šķita laba, tomēr ravioli pildījumā prasītos vairāk nekā tikai gaļas garša, kādas garšvielas. Par laimi, mērce notušēja šīs nepilnības.

Jēra ravioli pirms gatavošanas

Jēra ravioli
Otrajā reizē gatavoju teļa ravioli, kurus šoreiz pēc vārīšanas apcepu. Pasniedzu ar ceptiem sīpoliem, svaigu dārzeņu salātiem un "Vairāk saules" siera mērci. Siera mērci visa ģimene (ieskaitot mani) izbrāķēja, jo tā (atšķirībā no tomātu mērces) bija par pliekanu un bezgaršīgu, tādēļ es pagatavoju skābā krējuma mērci ar zaļumiem un Anniņas garšvielām. Teļa ravioli ceptā veidā man un bērniem garšoja vairāk nekā vārītā, un, kaut arī garša šķita nedaudz par sīvu, tomēr labāka par jēra ravioli.

Teļa ravioli

Kā pēdējos degustējām vārītus vistas ravioli, kurus pārkaisīju ar sieru, pasniedzu ar svaigu gurķi. Ēst varēja, bet atkal bija papliekana garša, gaļas pildījumā gribētos kādas garšvielas, kuras tur nejutām.

Vistas ravioli
Tagad par veģetārajiem ravioli, kurus testēja mans vīrs. Ravioli ar dārzeņiem - esot garšojuši kā ravioli ar kartupeļu pildījumu (kaut arī pārbaudot sastāvu, to tur nav), ravioli ar sēnēm - gribētos lielākus sēņu gabaliņus, masa šķita par smalku, ravioli ar sieru un spinātiem - šie, šķiet, bija labākie no veģetārajiem ravioli, bet kopā ar tomātu mērci. Vīrs atzinīgi izteicās par "Vairāk saules" tomātu mērci, garša esot līdzīga manis gatavotajai mājas tomātu mērcei.

Rezumē:
Mīnusi:
Kopumā ir tā - visi ravioli garšoja labi, bet ne izcili. Pietrūka garšvielu (vistai, piemēram), zaļumu (jēram, piemēram), garšas nianses varēja būt labākas (arī siera mērcei). Gribētos, lai šie ravioli neatstātu iespaidu kā "rūpnīcā ražoti", jo garša man kā gardēdei šķita pārāk vienmuļa un garlaicīga. Būtu ļoti labi, ja vienkārši sālsūdenī vārīti ravioli būtu garšīgi arī bez kādām mērcēm un citām piedevām, resp. ēdami arī vieni paši. Garšas ziņā mēs gaidījām ko vairāk. Kā piemēru varu minēt vienā entuziastu gatavošanas tusā pašu gatavotos liellopa gaļas (vārīta malta liellopa gaļa ar garšvielām) ravioli, kuri bija izcili bez jebkādām mērcēm!
Plusi:
Es ļoti pozitīvi novērtēju to, ka "Vairāk saules" tepat Latvijā ražo svaigus ravioli no dabīgiem produktiem, kuru var ērti nopirkt gan sveramā veidā, gan paciņās, kā arī viņi ražo arī svaigo pastu, turklāt produkti nesatur krāsvielas, konservantus un E-vielas - tas ir ļoti apsveicami! Apsveicami ir arī tas, ka "Vairāk saules" dod šos ravioli degustēt vēstnešiem. Es augsti vērtēju šefpavāru Endiju Bērziņu, un novērtēju to, ka viņš ir ieinteresēts šajā ravioli degustācijā (kuru vērtē tik dažādu vecumu un atšķirīgu garšu baudītāji!), jo tas ir ceļš uz produktu uzlabošanu - tādu, kāds tas garšos galapatērētājiem! Ravioli lieliski der kā ātras pusdienas/vakariņas, jo ļoti ātri ir gatavi. Mums visiem ļoti garšoja lieliskā tomātu mērce, kurai bija bagātīga, piesātināta garša, tajā varēja sajust Itālijas garšu! Liels paldies "Vairāk saules" un "Womstar" par šo iespēju!:)


4 komentāri:

  1. Tas ir retums, kad ražotājs neslēpjas aiz garšvielām un cilvēks var skaidri sajust, kādu tieši gaļu ēd. Labi, ka nav pievienoti garšas pastiprinātāji, pārlieku daudz sāls, utt., kas notrulina mūsu garšas. Par citām garšvielām, mhh, var jau būt, ka cik pavāru tik, tik recepšu:) Bet man jēra ravioli liekas lieliski, ja tos apcep un mērcīte dod pikantumu.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ar garšvielām es nebūt nedomāju garšas pastiprinātājus, lielu sāls daudzumu un E-vielas. Mums pietrūka t.s. tīrie garšaugi - svaigi vai kaltēti zaļumi, dārzeņu gabaliņi, pipari utt.

      Dzēst
  2. Sveika, Kristīne!

    Priecājos, ka tev garšoja Vairāk Saules ravioli un mērcītes. Paldies Tev par ieteikumiem, es vienmēr esmu gatavs sarunai par virtuves noslēpumiem. Tev ir taisnība, ka vistas ravioli ir maigāki un tiem nav stipru garšvielu, tas ir tāpēc, ka vistas ravioli ir orientēti uz bērniem. Man pašam ir trīs bērni un viņiem visvairāk garšo tieši vistas ravioli, otrā vietā ir spinātu. Bērniem nepatīk stipra un izteikta garša, tāpēc vistas ravioli tiem ir mīļākie. Pieaugušajiem un personīgi arī man pašam visvairāk garšo teļa un jēra ravioli. Veģetāriešiem spinātu vai sēņu.
    Ar mērcēm ir sanācis neliels juceklis. Baltā mērcīte (no saldā krējuma) ir ļoti maiga, tā ir domāta pie vistas vai spinātu ravioli. Abiem produktiem ir maiga garša un baltā mērcīte ar tiem labi saderēs. Piekrītu, ka baltā mērcīte pilnīgi neder pie teļa vai jēra ravioli. Vēl trakāk šie divi produkti ir pretpoli viens otram, jo saldā krējuma mērces maigā konsistence būs pārāk vāja priekš teļa vai jēra ravioli. Daudz labāk šeit der tomātu mērcīte vai skābais krējums.
    Tavi komentāri mūs iedrošinās vairāk skaidrot saviem pircējiem, kas ar ko labāk sader kopā. Un kas zina varbūt uztaisīsim kādu eksperimentu un sagatavosim arī pikantākas garšas ravioli. Ja jau pircēji mūs uz to mudina

    Endijs Bērziņš

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Sveiki, Endij Bērziņ!
      Liels paldies par komentāru un padomiem par mērcītēm! Ļoti priecātos par pikantākas garšas ravioli, un noteikti gribētu tos iegādāties un nogaršot. Šķiet, ka esmu savu ģimeni izlutinājusi, jo maniem bērniem tieši labāk garšoja ravioli ar izteiktāku garšu:) Mana vecākā meita (tūlīt būs 6 gadi) teica, ka viņai patīkot, ja ēdienam ir klāt garšaugi, piem., kaltēts vai svaigs baziliks, timiāns, rozmarīns, oregano, dilles (ziemā saldētas no mammas dārza), pētersīļi, lociņi, kaltēti tomāti, vidusjūras garšaugu maisījums (bez sāls un e-vielām), Anniņas bezsāls garšvielas, karijs utt.
      Paldies, bija interesanti piedalīties eksperimentā!

      Dzēst